Tasa-arvoa hiustenlyhennykseen

Tukanleikkuu

Kävin jokin aika sitten kampaajalla lyhennyttämässä polkkatukkani. Sattumalta ihan samaan aikaan kun minä, Omenan Hairstoreen tuli myös miesasiakas. Osuimme myös kassalle maksamaan hiusten lyhennyksestä samaan aikaan – siinä vaiheessa jäin ihmettelemään osaltani työn hintaa, joka oli mielestäni paljon korkeampi kuin joskus syksyllä, kun viimeksi siellä kävin ja korkeampi kuin miesasiakkaalta veloitettu hinta. Pyysin kampaajaa tarkistamaan vielä hinnan ja hän “tarkisti” ja totesi, että tämä on oikein. Kysyin hinnastoa ja tosiaan, sen mukaan naisten hiustenleikkuu halvimmillaan maksoi 47.50 ja miesten 29.50. Naisten hiustenleikkuun “ohjeaika” oli 45 minuuttia ja miesten 30 minuuttia. Tällä kertaa niin minun kuin samaan aikaan parturoitavana olleen miehen hiustenleikkuuseen kului 25 minuuttia. Maksoin pyydetyn hinnan, mutta kotona tarkistin netistä, että eikö tähän äskettäin tullut joku muutos, että hinnoittelu ei saa enää perustua sukupuoleen ja löytyihän se sieltä. Sen jälkeen olin taas yhteydessä Hairstoreen, joka aluksi kertasi minulle hinnastoaan ja totesi, että maksamani hinta oli ihan oikea, eivätkä reagoineet hyvitysvaatimukseeni. Laitoin sitten asiasta viestiä tasa-arvovaltuutetulle (ja tiedoksi Hairstorelle) – ja sen jälkeen sainkin sitten jo lupauksen hyvityksestä :-)).

Taas yksi esimerkki siitä, että tasa-arvoa pitää vaatia, ei sitä muuten saa!

Parhaana esimerkkinä aiheesta vuosien takaa pidän tilannetta, jossa samoissa tehtävissä olevan kolleegan kanssa tuli keskusteltua palkoista ja kun totesin sitten silloiselle esimiehelleni, että (markka-aikaan) noin tonnin ero miespuolisen kolleegan hyväksi on epäreilu, sain korotuksen palkkaani.

Saattaisit olla kiinnostunut myös näistä:

1 Comment

  • Uskomatonta riistoa kyllä tuo naisten hiusten leikkuu! Tosi hyvä, että ryhdyit toimiin.

    Onneksi äiti leikkaa minun hiukset, kun ei niitä tarvitse leikata kuin kerran puolessa vuodessa tms. Siinähän säästää helposti 500 euroa vuodessa.

Comments are closed.