Pääsiäisjuttuja

Tete-a-teteSavulammasRairuohoPääsiäissuklaa

Pysähdyin hetkeksi miettimään, että onko meillä mitään pääsiäisjuttuja – ja onhan niitä muutama:
Savulammasta ostan pääsiäisen tienoilla kerran vuodessa – ei niinkään varsinaisesti pääsiäiseen liittyen, enemmänkin siksi, että isäni tapasi sitä ostaa kai melkein läpi vuoden, mutta erityisesti kesällä maalla sitä oli usein. Lähikaupoissa sitä ei vaan yleensä ole tarjolla, mutta pääsiäisenä on, siksi ostan sitä nykyisin pääsiäisen tienoilla. Enkä taida edes pitää siitä kovin paljoa, mutta syön kuitenkin – kerran vuodessa.
Rairuohoa tapaan kylvää niinä vuosina kun olemme kotona pääsiäisen tienoilla – tänä vuonna tosin kylvin jotain oraan siemeniä, mutta ruohoa lasilautaselle kuitenkin ja keltaisia tipuja ruohon sekaan.
Keltaiset Tete-a-tetet ovat uudempi juttu – viime vuosina olen hankkinut niitä kukkalaatikoihin talven kanervien ja kesäkukkien väliselle kaudelle, johon usein pääsiäinenkin osuu.
Ja suklaa – juhla kuin juhla, niin suklaa sopii aina. Pääsiäisenä mielellään kanin, tipun tai munan muotoisena. Lasse syö pääsiäisenä myös muutaman laatikon mämmiä kerman ja sokerin kera – minä en siihen koske!

Hyvää pääsiäistä itse kullekin – omien pääsiäisjuttujen keskellä!

P.S. Jokin aika sitten sanoin, että lumet pihoiltamme sulavat pääsiäiseen mennessä. Etupihalla on vielä muutama jään palanen – mutta melkein veikkaisin, että parin päivän sisällä niitä ei enää ole, kelvannee? Tosin on tuota hiukan joutunut avittamaan, lunta levittämällä ja jäätä palastelemalla …