Puutarhan kevättä

Kevätesikoita Perennapenkki

Useimmat viime keväänä istuttamamme perennat ja perennapenkkiin kokoamamme luonnonkukat selvisivät hyvin talvesta. Osa jopa liian hyvin, kuten poimulehdet, jotka ainakin näin alkukeväästä tuntuvat nyt valtaavan elintilaa hitaammilta. Muutama lemmikki on talven aikana “hävinnyt” – tosin on myös mahdollista, että tulin niistä kitkeneeksi jonkun viime kesänä villisti kasvaneita krasseja ja unikkoja kitkiessäni. Tänä kesänä ajattelin kesäkukkien osalta yrittää kasvattaa niitä ensin sisällä purkeissa taimiksi ja sitten istuttaa niitä sopivan (?) harvakseltaan väleihin, viime kesän kesäkukkamassan opettamana (?).
Jalohortensia

Jalohortensioista ei ihan tiedä vielä, taimet selvisivät kyllä hengissä, sillä uusia lehtiä on tulossa maasta, mutta osassa taimia viime kesäiset oksat ovat edelleen paljaita, joitakin silmuja kyllä on, eli voihan olla, että ne vähän myöhemmin vielä innostuvat.

Ja kirsikkapuukin kukkii kohta, ensimmäiset kukat ovat jo auenneet:

Kirsikankukkia Kirsikankukkia

Niin, ja siilit ovat palanneet. Muutamana iltana pähkinätarjoilussa on jo näkynyt parikin siiliä niistä nahistelemassa – vaikka kyllä niitä riittäisi molemmillekin!

Saattaisit olla kiinnostunut myös näistä: