Myynti-insinööriksi

Veljentyttäreni Tiia opiskelee Turun Ammattikorkeakoulun tuotantotalouden koulutusohjelmassa.
Tiian opintoihin liittyvistä kommenteista voi joko päätellä, että ammattikorkeakoulussa opiskelu ei ole ihan hirveän vaativaa – tai sitten, että Tiia on itse asiassa aika fiksu … hän on nimittäin kuluneen kahden vuoden ajan (kuten jo lukiovuosinaankin) käynyt opintojen lisäksi melko tiiviisti töissä lähes koko ajan, jopa 18 tuntia viikossa.
Opinnot käsittävät teknisiä ja kaupallisia aineita – ja erilaisia projekteja tehdään paljon, parhaimmillaan projekteja voi olla viisikin rinnakkain meneillään ja sitten niiden deadlinet osuvat pahimmillaan ihan samoille viikoille (kuten töissäkin, toim. kommentti).
Perusopintojen jälkeen (toisena opintovuotena) alkavat ns. moduuliopinnot, joilla voi painottaa opintojaan hiukan – Tiia on valinnut näistä myynti- ja ostomoduulit (tuotannon saa hoitaa joku muu).

Nyt Tiialla on kaksi vuotta opintoja (ja opiskelijarientoja ja opiskelijaelämää) takana ja kolmannen vuoden syksyllä opinnot jatkuvatkin vaihteeksi Thaimaan Phuketissa (Prince of Songkla University). Vaihto-opintosyksyn jälkeen tarkoitus on palata taas Turkuun ja valmistua näiltä näkymin keväällä 2011.

PGP-kisoja seuraamassaInsinöörin tutkintoon ammattikorkeakoulussa kuuluu myös työharjoittelua, kolmena keväänä. Onneksi Tiian vakituinen työpaikka on tarjonnut myös mahdollisuuden työharjoitteluun työtehtäviä hiukan vaihtelemalla – osalle opiskelijoista harjoittelupaikan löytäminen tätä keväänä on ollut vaikeaa.

Kuvassa Tiia keväällä lukuvuoden päättyessä – ja insinööriopiskelijoille sopivaan tapaan – seuraamassa PGP (Polkuauto Grand Prix) –kisoja Varvintorilla.

Saattaisit olla kiinnostunut myös näistä: