Ranskanbulldoggi Loco

Nuoripari Satu ja Anssi saivat tänä kesänä uuden perheenjäsenen – ranskanbulldoggi Locon.

Loco Loco

Loco tuli perheeseen 7-viikkoisena kesäkuun puolivälissä ja kesä koiranpennun kanssa olikin sitten erilainen kuin aikaisemmat kesät – pieni koiranpentu kun tuntuu sitovan siinä missä pienet vauvatkin. Elokuun puoleen väliin mennessä Loco oli kai ollut yksin kotona korkeintaan muutaman tunnin, mutta eiköhän se siitä vähitellen opi, yksinkin olemaan. Alkuun se ei nukkunut öitäkään, vaan sen kanssa joutui valvomaan kuten vauvojen kanssa yleensä joutuu!

Ranskanbulldogit ovat keskikokoisia koiria, täysikasvuisena säkäkorkeudeltaan 35 cm ja painoltaan 8-14 kg – nyt vielä alle 5 kiloinen Loco ei ylety edes sohvalle hyppäämään!

Mutta on se jo oppinut antamaan tassua, menemään maahan ja sanat paikka ja ei.

Siisteyskasvatuskin on edennyt hyvin – tarpeita tehdään jo uloskin (joskin paperit kotona ovat edelleen tarpeen). Teräviä pentuhampaitaan se, pennun tapaan, testaa vielä joskus emäntään ja isäntään. Ranskanbulldogit eivät ole kovin urheilullisia, ryppyinen kuono ja pieni nenä eivät suosi lenkkeilyä, etenkään kuumalla ilmalla – mutta fiksuja niiden pitäisi olla (ja ainakin tämä yksilö kuulemma on!).

(Eläinrakkaan nuoren parin perheeseen kuuluu myös maaorava Manu, mutta vahinkojen välttämiseksi Manu ja Loco on ainakin toistaiseksi pidetty erillään toisistaan.)

Saattaisit olla kiinnostunut myös näistä:

1 Comment

  • Hei!

    Ihanaa löytää uusi ranskisblogi, meillä on puolitoistavuotias Onni-ranskis:) Mukavaa lueskella muiden ranskisten ja omistajien arjesta! Loco näyttää todella hellyyttävältä.

Comments are closed.