Valkoiset kumisaappaat

Valkoinen Hai  Mustavalkoinen saapas

Vaikka työmatkat autolla kulkevana kaupunkilaisena en usein kumisaappaita tarvitsekaan, niin joskus kuitenkin. Suosin vaatteissa mustaa, harmaata, valkoista, luonnonvalkoista ja muutamia harvoja värejä, hyvin vaaleaa vaaleanpunaista ja kesällä limenvihreää ja hiukan ruskeaa. Joten kumisaappaan väriksi minusta valkoinen olisi hyvä. Valkoisia kumisaappaita olenkin useamman parin elämäni aikana omistanut – mutta kun ne eivät pysy valkoisina …

Tänä syksynä totesin taas kerran, että vain muutaman vuoden vanhat valkoiset Hai-saappaani olivat muuttuneet sen verran luonnonvalkoisiksi, että eivät mielestäni enää olleet kaupunkikäytössä edustuskelpoisia. Yritin sitten selvittää ihan valmistajalta, kun kaupoista ei valkoisia saappaita tuntunut oikein löytyvän, että onko niitä tarjolla/tulossa ja kertoivat, että ehkä syksyllä 2010. Selittivät samalla, että auringonvalo vaikuttaa haitallisesti luonnonkumiin ja vaaleissa väreissä tämä näkyy kellastumisena, haurastumisena ja vanhenemisreaktion kiihtymisenä. Tätä kumin kellastumista on kuulemma vuosien ajan tutkittu mutta valitettavasti siihen ei ole vielä ratkaisua löytynyt. Ilmiötä voisi hidastaa suojaamalla uudet saappaat silikonipohjaisella kuminhoitoaineella ja säilyttämällä ne valolta suojattuna. Mutta kerran kellastunutta saapasta ei saa enää valkoiseksi.

Ostin sitten tähän hätään mustavalkoiset saappaat – syksyä 2010 odotellessa …

4 kommenttia

  • Samoja ongelmia. 1970-luvun nuorina mekin nostalgiahengessä hankimme valkoiset haisaappaat kummallekin. Vaikka niitä on pesty lämpimällä saippuavedellä ja säilytetty pimeässä komerossa, ovat ne jo vähän kellastuneet. Kiva tietää, että valkoinen väri mahdollisesti tulee valikoimiin uudestaan 2010.

  • Suosittelen kahta paria kumppareita, Itselläni kolmet, yhdet Hait pihakäyttöön, toiset kaupunkiin(ne siistimmät) ja kontiot sienimetsään.

  • Vieläkö noi vanhat valkoiset hai-saappaat ovat tallella?
    Möisitkö vaimolle mökille varasaappaiksi?
    Valkoisia ei nytkään ole kupoissa !
    Hinta +postituskulut??

  • Ei ole minulla enää tallessa yhtään paria valkoisia Hai-saappaita, eli ei löydy tältä erää nyt tätäkään kautta.

Comments are closed.