Elokuvan vuokraus netistä

Kokeilin sitten elokuvan vuokraamista netistä ensimmäisen kerran viikonloppuna, kun SF Anytimella sattui olemaan tarjous katso yksi elokuva ilmaiseksi. Joskus, joskin viime aikoina aika harvoin, olen riittävän joutilaana viikonloppuna käynyt vuokraamassa jonkun leffan R-kioskilta, mutta se vaatii siis kaksi retkeä R-kioskille ja joskus siellä vähän jonottamistakin.

Onneksi ensimmäinen kokeilukertani nettivuokraamosta oli ilmainen – jos tuosta askartelusta olisin edes sen 4 euroa maksanut, niin olisi jo voinut harmittaa …
Haasteita nimittäin riitti. Ensin elokuvan maksaminen ilmaiskoodilla ei meinannut onnistua kun en halunnut antaa luottokorttitietoja, kun tämän kerran ei pitänyt mitään maksaa. Jotenkin asia sitten korjaantui ja myöhäisemmällä yrittämisellä sitten onnistui ja pääsin eteenpäin leffan lataamiseen. Kesti aika kauan muuten – mutta olisi sitä voinut alkaa suoraankin katsomaan. Sitten leffan katsomiseen – mutta äh, tekstitys oli hukassa, kuten usein PC:n digitelkkarivirityksissä. Lisää ohjeita lukemaan – ja asetukset Windows Media Playerissä kohdalleen. Uusi yritys. Ei vieläkään tekstejä siinä ladatussa versiossa. Mutta suoraan katsomisella tekstit löytyvät, mutta vaan pienessä kuvassa, ei täydellä näytöllä katsottaessa. Lisää ohjeita ja asetuksia (ja ainakin kolmas kerta elokuva alusta uudelleen) – ja tekstit ok! Ensimmäinen tunti leffaa ihan ok – suorakatselunakin elokuva tulee nykimättä. Sitten ruutu pimenee – täydellä näytöllä katsominen maskaa näköjään pois myös tietokoneen ilmoituksen siitä, että akku on loppumassa – akku vaan loppuu … Etsitään laturin piuha. Aloitetaan leffa taas alusta – tosin kelaaminen puoleen väliin onnistuu aika helposti. Joten onnistuihan se lopulta, ihan laillisesti elokuvan vuokraaminen netistä (vaikka ilmaiskoodilla) ja sen katseleminen.

Ai niin, mikä leffa – teknisistä haasteista huolimatta tuli katsottua elokuva Lukija. Sanotaan vaikka 3 tähteä, ei huono, mutta ei nyt kaikilta osin loistavakaan. Mutta olipahan taas vähän erilainen tarina kuin ne maailman tavallisimmat tarinat.

4 kommenttia

  • Mitä sinnikkyyttä! Itse olisin luovuttanut viimeistään kolmannella yrittämällä.

    Terv. Anne

  • Kiitos kommentista – olen sen verran ollut tästä konseptista kiinnostunut jo pitemmän aikaa, että piti (sinnikkäästi) yrittää. Seuraava kerta olisi varmasti jo helpompi. Jotenkin olen viime vuosina enemmän ja enemmän etääntynyt ajattelusta, että joku leffa tai telkkarisarja katsotaan silloin kun joku on sen päättänyt lähettää, mieluummin niin päin, että nyt voisin katsoa seuraavan osan Num3roita tai jonkun (tietyn) leffan!

  • Minkälaisella laadulla tuo elokuva oli? Kestäisikö katselemisen televisioruudulta?

    Elokuvat ja TV – Kookas

  • En uskalla varmaksi sanoa kun itse katsoin tietokoneella – mutta kuvan laadussa ei ollut valittamista, eli voisin kuvitella, että siltä osin kestäisi vaikka isommankin näytön.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.