Nostalgiapläjäys Turussa

… tai vaihtoehtoinen otsikko: Sinistä tuolia noutamassa.

Ida Svahn 80v 1965 Ekstrem

Kävimme viikonloppuna Turussa. Siskontytär oli muuttanut isoäitini (siis hänen isoisoäitinsä) vanhaan asuntoon, jossa en ollut käynyt vuosikymmeniin (asunto on välillä ollut ulkopuoliselle vuokrattuna), mutta hyvin muistui vielä mieleen samainen asunto niiltä ajoilta, kun n. 45 vuotta sitten siellä kävin isoäidin luona koulun jälkeen.

Kävelin myös sunnuntai-aamuna yhden niistä reiteistä, joita pitkin tapasin lenkkeillä Turussa enemmän oleillessani, jokirantaa pitkin Karikon lenkin vaihtoehtona, ja Yliopistonkatu 1-3:n kohdalla jäin muistelemaan kyseisessä korttelissa vielä 60-luvulla ollutta isompaa saunaa, jossa perheemme tapasi käydä kerran viikossa, luulisin, saunassa. Samaisessa korttelissa oli silloin myös vielä ainakin yksi omakotitalo, jossa asui Ekmanin perhe, jonka lasten Riitan ja Kirstin kanssa kävin joskus leikkimässä.

Ihan lapsuudenaikaiseen nostalgiaan asti ei tuo Stokken (nyttemmin Varierin) sininen Ekstrem-tuoli taida yltää, joskin onhan sillekin jo historiaa kertynyt – ostin sen edesmenneen Digitalin huutokaupasta vuonna 1994 ja kun teemme Turun asuntoon tilaa Tiian tavaroille, niin tämän tuolin halusimme tuoda ainakin kokeeksi Espooseen. Niin, ja siis tuolin takia piti tehdä erityinen retki Turkuun Lassen autolla, koska Pirkon sedan-malliseen autoon se ei viime kerralla mahtunut.
No, toki samalla retkellä Turussa ehdimme tavata koko Pirkon puoleisen pienen suvun (Phuketissa olevaa Tiiaa lukuunottamatta), joten ei tämä nyt ihan pelkkä tuolinhakureissu ollut.

Artikkelin avainsanoja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.