Kesäkirjoja

Kesäloman jäljiltä vielä hiukan yhteenvetoa kesälukemistostani.

Summer House Double Comfort Safari Club Still Alice

Luettujen kirjojen pinossa näyttää tänä kesänä olleen vanhojen suosikkieni uusia/uudehkoja kirjoja, kuten esimerkiksi Danielle Steelin Honor Thyself (selviytymistarina onnettomuuden jäljiltä, enimmäkseen Pariisista), Nicholas Sparksin The Last Song (nuoren tytön ja syöpään kuolevan isän tarina), Nancy Thayerin Summer House (tahtoo Nantucketiin) ja Alexander McCall Smithin Double Comfort Safari Club (tahtoo Botswanaan).
Naisten etsivätoimisto nro 1 on toki tänä kesänä kuulunut myös televisiosta seurattaviin ohjelmiin.

Uusia tuttavuuksia oli C J Boxin Three weeks to say goodbye ja Lisa Genovan Still Alice. C J Box tarttui matkaan joltain lentokentältä, mutta tarina ei vakuuttanut – miehet tuntuvat aina tarvitsevan väkivaltaa viimeistään loppukohtaukseen. Lisa Genovan Still Alice sen sijaan oli pitkästä aikaa kirja, joka oli pakko lukea lähes yhdeltä istumalta – seurata sivu sivulta hienovaraista kuvausta siitä, miten suhteellisen nuorena Alzheimerin tautiin sairastunut Alice menettää pala palalta toimintakykyään.

Loma loppui lukemisten osalta hiukan kesken: jonoon jäi vielä mm. Dan Brownin Lost Symbol ja Anna Janssonin Först när givaren är död (Anna Jansson taitaa olla noin ainoa dekkarikirjailija, jolta olen lukenut useamman kirjan).

Ja mainittakoon tässä samalla, kun tämä juttu kategoriaan Kulttuuri tuli liitettyä, että elokuun suunnitelmissa olevat kulttuuritapahtumat ovat U2:n konsertti ja Espoon teatterin Esitystalous -näytelmä.

Saattaisit olla kiinnostunut myös näistä:

Artikkelin avainsanoja