Kausi vaihtuu

Kai se vähitellen on uskottava, että kesä Suomessa kääntyy syksyksi: caprihousuista ja paljaista sääristä pitää siirtyä täyspitkiin housuihin ja etsiä kenkiin sukat … lauantaina kävin katsomassa Glorian (syys)muotinäytöksen Korjaamolla ja kiertelin samalla matkalla kaupoissa syys/talvitakkeja etsien. Muotinäytöksen kohokohtia olivat Lenita Airiston esiintyminen yhtenä malleista – ja kettutyttöjen lyhyeksi jäänyt yritys sabotoida turkisten esittelyä.

Numb3rs Season 5 Aqui no hay quien viva
Kausi vaihtuu myös televisiosarjoissa – jo kahden kesän perinteellä olen tänäkin kesänä katsonut (DVD:ltä) yhden kauden Numb3rs -sarjaa ja sunnuntaina pääsin viidennen kauden loppuun. Kuudetta kautta (ja Charlien ja Amitan häitä saakin sitten vielä odottaa seuraavaan kesään, veikkaisin – ja koko sarjahan päättyi sitten kuudenteen kauteen, eli “perinne” ei tule elämään yli kolmea kesää. Myös espanjanopintojen tueksi (?) seuraamani Naapureina Madridissa päättyi – onneksi, sillä espanjan kurssin taas alettua ei sen seuraamiseen enää olisi riittänyt aikaa edes viikonlopuista. Siinä missä pidän Numb3rs -sarjasta sen matematiikka/tiedekytkennän kautta, niin tämä toinen “kesäsarja” oli kyllä sen verran hölmö, että ilman kieliliittymää sitä ei kyllä olisi jaksanut seurata.

Televisiosarjojen ohella tähän samaan yhteyteen toinenkin kulttuuriin liittyvä kommentti. Harvinaista kyllä, niin päädyin jättämään äskettäin kesken Jodi Picoultin kirjan Handle with Care. Jollain lentokentällä joskus innostuin hänen kirjaansa My Sister’s Keeper, joskaan sekään ei sitten ihan lunastanut takakantensa lupausta ja ajattelin kokeilla vielä tämän toisen kirjan verran, mutta jotenkin sen 550 sivun lukeminen alkoi jo 200 sivun kohdalla tuntua niin väkinäiseltä, että päätin, että tutustuminen tähän kirjailijaan – joskin ilmeisen suosittu ja tuottelias – jää minun osaltani tähän. Etenkin kun uusin Robin Cook -kirja (Cure) odottaa jo lukemistaan!

Saattaisit olla kiinnostunut myös näistä: