Matkalukemista joulun aikaan

Luin urakalla syksyn aikana jonoon jääneitä Mondo-lehtiä joulunpyhinä.

Muutama juttu niissä kiinnitti mielenkiintoni, esimerkiksi otsikolla Huimaavat sillat -luetellut 5 siltaa maailmassa: Mostarin silta Bosniassa, Bosporinsilta Istanbulissa, Golden Gate -silta San Franciscossa, Sydney Harbour Bridge Sydneyssä ja viidentenä Shaharahin siltä Jemenissä.
Näistä vain viimeinen on näkemättä – mutta valitettavasti lehti muistuttaa, että “Shaharah on siltafanien märkä uni, mutta se sijaitsee Jemenin heimomailla, jonne matkailijat tarvitsevat turvakseen aseistetun saattuneen rauhallisinakin aikoina. Jemen on sisällissodan partaalla, joten siirrä matkaa tulevaisuuteen”. Eli ehkei ihan hetimmiten …

Lehden valinnoissa vuodelle 2012:
– kaukokohde: Vietnam
– luontokohde: Okavangon suisto Botswanassa
– puheenaihe: Lontoo
– ruokamatka: Siiderikierros
– Hiihtokohde: Chile & Argentiina
– Perhekohde: Skoone
– Kotimaankohde: Hailuoto
– Vuoden pyöräreitti: Kööpenhamina – Berliini
– Vuoden uutuuskohde: Menorca
– Vuoden comeback: Kreikan saaristo (kuvassa tietenkin Santorini)
– Vuoden kaupunkikohde: Chicago
– Vuoden ilmiö: Kotimajoitus
oli jo tuttuja kohteita, jopa Portillo -pipo Chilestä löytyy, mutta siiderikierrosta voisi harkita, etenkin jos Lontoo tulevana vuonna on olympialaisten takia ehkä turhankin ruuhkainen. Joulumatka jäi tänä vuonna väliin, mutta ehkä ensi vuonna – ja jos näistä pitäisi valita, niin sitten Vietnamiin? Tai sittenkin Balille Singaporen kautta?

Hotellivinkkinä Scarlet-hotelli Cornwallissa pani miettimään, että pitäisikö käydä Cornwallissa uudelleen – edellisestä matkasta sinne onkin jo muutava vuosi.

Saattaisit olla kiinnostunut myös näistä:

Artikkelin avainsanoja
,

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.