Listoja

Kirja-alennusmyynneistä tarttui mukaan 101 paikkaa, joissa ei kannata käydä.

Kirja tähdittää paikkoja tylsyysluokituksella ja vaarallisuusluokituksella.
Afrikasta, esimerkiksi, mukaan ovat päässeet Bujumbura (Burundi), Kapkaupunki (Etelä-Afrikka), Harare (Zimbabwessa), Khartum (Sudan), Mogadishu (Somalia), Casablanca ja Tanger (Marokko), Yamoussoukro (Norsunluurannikko).
Tangeria lukuunottamatta kaikkien vaarallisuusluokitus vähintään 4- tähteä (Tanger 3).
No – enpä ollut suunnitellutkaan oikeastaan lähiaikoina meneväni mihinkään noista – mutta Kapkaupungissa on tullut käytyä ja kieltämättä, melko turvattomalta siellä tuntui, mutta toisaalta matkastamme sinne on jo yli 10 vuotta.

Norsunluurannikon Ismo Porna, joka sai juuri valmiiksi urakkansa käydä maailman kaikissa itsenäisissä valtioissa, mainitsikin tylsimmäksi paikaksi, missä on käynyt!

Entäs sitten tämä lista maailman pahimmista diktaattoreista (linkki poistettu sivuston poistuttua netistä). Paitsi maita, joihin ei lähiaikoina juuri kukaan taida lomamatkaa suunnitella: Eritrea, Sudan, Syyria, tälläkin listalla on melko suosittujakin turistikohteita kuten esimerkiksi Kuuba. Ja tietysti Pohjois-Korea.

New York Times suosittelee vuoden 2012 kohteiksi näitä 45 kohdetta – näistä tuli melkein oikeasti mieleen, että Malediiveille (#27) voisi palata vielä toisenkin kerran ja Uganda (#33) on Afrikan mahdollisista kohteista vielä käymättä. Jordanian (#38) Petrakin kiinnostaisi, mutta taitaa koko Lähi-itä olla tätä nykyä vähän epävarmaa aluetta. Tämä oli siis se lista, jossa Helsinki on sijalla 2.

Saattaisit olla kiinnostunut myös näistä:

Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.