Saudi-Arabia, Sudan ja Etelä-Sudan (Facebookissa ja televisiossa)

Euroopan talvi ei houkuttele lyhyille lomille näinä kuukausina ja lomapäivät ja halua panostaa taloudellisesti matkailuun ei riitä kaukomatkoihin ihan joka kuukausi – mutta onneksi on tarjolla muiden ihmisten matkajuttuja sopivaan tahtiin.

Viime viikkoina olen ihastellut ystäväni tyttären työmatkaa Saudi-Arabiaan – katson kiinnostuneena kuvia toisen oloisesta maailmasta ajatellen, että tuonne tuskin päädyn itse koskaan.

Tai olen seurannut Joanna Lumleyn matkaa Niilillä Ylen sarjassa Kiehtova maailma: Joanna Lumley Niilillä – erityisesti Sudan (ja Etelä-Sudan) kuullostavat kohteilta, jonne myöskään tuskin päädyn itse koskaan, mutta hiukeita maisemia mm. Nubian automaassa ja harvinaisia kohteita kuten kuningatar Qalhatan hautakammio, jonka päältä pyramidi on jo tuhottu.
Joanna Lumleyn sarjan jotkut osat ovat vielä jonkin katsottavissa Ylen Areenassa.

Saattaisit olla kiinnostunut myös näistä:

Tags from the story
, ,
Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.