Apua hukun tavaraan – jatkokurssi

Osallistuin viime syksynä uteliaisuuttani Anne TeVelden -kurssille Apua hukun tavaraan Espoon työväenopistossa, kun olin sitä ennen jo ostanut hänen kirjansa Kaaoksen kesyttäjä. Uteliaisuuttani, koska en ole kokenut, että minulla olisi mitään isompaa ongelmaa tavaroiden hallinnan kanssa – itse asiassa kun isäni kuoleman jälkeen raivasimme hänen isoon asuntoonsa Turussa 40 vuoden aikana kertyneen tavaramäärän, niin tulin samalla “rokottaneeksi” itseni tavaroiden säilyttämistä vastaan.

Mutta kurssilla oli hauskaa – se kokoontui kolme kertaa ja runsaan kymmenen naisen porukassa juttu kulki. Joten kun kurssille oli tänä syksyllä tarjolla jatkoa, niin ilmoittauduin mukaan, kuten selvästikin lähes kaikki muutkin viime syksynäkin osallistuneet. Jatkokurssi kokoontuu syksyn aikana kaksi kertaa. Kurssin asiapitoisuus tänä syksynä taitaa olla vielä viime syksyistäkin vähäisempi, mutta jokaisen piti ensimmäisellä kerralla esitellä, mieluiten kuvana, syksyn projektinsa aiheen tiimoilta.

Fyysisen tavaramäärän vähentämisen hengessä esittelin valokuvaprojektini, josta kirjoitin tänne jo vähän aikaa sitten (nyt skannaus on jo edennyt vuoteen 1987, enää 30 vuotta jäljellä, mutta mitä kauemmas mennään, sitä vähemmän kuvia on per vuosi).

Valokuvaprojektin lisäksi meneillään on kirjojen ja elokuvien karsinta – tai ainakin uusien tulvan patoaminen. Kirjojen osalta pyrin hankkimaan uudet e-kirjoina tai jos se ei ole mahdollista, niin odotan niitä kirjaston varausjonossa. Vanhojakin yritän karsia ajatuksella, että säästän vaan minulle tärkeimmät. Samoin elokuvien ja musiikin osalta olen lähes kokonaan siirtynyt TV-kaistan ja iTunesin varaan. Mutta vanhoissa DVDeissä ja CDeissä on vielä karsittavaa – se on yllättävän vaikeaa sitten kuitenkin, niin elokuvien, musiikin kuin kirjojenkin osalta!

Valokuvien ja kirjojen/elokuvien/musiikin lisäksi vaatehankinnoissani olisi varmasti paljon järkeistämisen varaa, mutta kuten kurssikaverini Malin totesi, rajansa tällä tavaroiden hallinnallakin! Mutta olen minä vuosien mittaan oppinut luopumaan (useimmista) yli vuoden käyttämättä olleista vaatteista ja olin minä heinäkuun (hyvin valittu kuukausi, ei mitään uutta kaupoissa tarjolla) ostamatta yhtään vaatetta! (Useimpina muina kuukausina sitten tuleekin aina vastaan jotain uutta, jota ehdottomasti tarvitsen tai jonka ehdottomasti haluan …)

Kurssin asiasisältöön vielä palatakseni – vähintäänkin sieltä saa aiheeseen liittyviä hyviä kirjavinkkejä, viimeisimpänä tutustuin Leo Babautan kirjaan Minimalist Life (e-kirjana tietysti!).

Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.