Project 333 ja Reverse 100 Thing

Kun viime vuosina olen jossain määrin ollut kiinnostunut aihepiiristä minimalismi ja tavarapaljouden hallinta, niin olen paitsi osallistunut aiheen tiimoilta parille lyhytkurssille, myös lukenut kirjoja tai nettijuttuja aiheesta ja poiminut lukemastani muutamia kiinnostavan tuntuisia ideoita, esimerkiksi Project 333.

Project 333:n ideana on suunnitella käyttämänsä vaatteet 3 kuukauden jaksoissa siten, että jaksolle valitaan 33 vaatekappaletta ja muut laitetaan odottamaan seuraavaa kautta (tai niistä hankkiudutaan eroon, jos ei tunnu siltä, että niitä haluaisi valita millekään alkavalle jaksolle talvi, kevät, kesä, syksy).
Tästä oli netissä tarjolla ihan kirjekurssi hintaan n. 16 euroa ja uteliaisuuttani tilasin sen ja parin ensimmäisen viikon kirjeen perusteella vaikuttaa ihan hyvältä tavalta lähestyä asiaa. Tosin ensimmäisellä jaksolla (talvi) ajattelin kyllä toteuttaa tätä hiukan lievemmillä säännöillä jättämällä laskuista pois asusteet ja topit ja legginsit  – mutta tuntuu tuo silti toisaalta hiukan haastavalta, toisaalta idealta, jonka lopputuloksena asuvalinnat aamuisin tulisivat aikaisempaa helpommiksi!
Ja jonkun rajan, vaikka sitten 33, asettaminen muistuttaa kivasti ostotilanteessa, että tarvitsenko/haluanko tätä niin paljon, että vaihdan jonkun ”talvipuvustossani” nyt olevista vaatekappaleista tähän (vaihtaminen on sallittua, mutta sitten tuo toinen vaatekappale laitetaan lepäämään odottamaan seuraavaa kautta tai jos vaate on selkeästi vaan yhden vuodenajan vaate, niin seuraavaa talvea) – tulee mietyttyä toisenkin kerran, että näinkö nyt on.

Kuvassa on yksi esimerkki tällaisesta 33 vaatteen yhden sesonkin vaatevarastosta – siis ideana käyttää vaan näitä vaatteita (lisäksi vain alus-, koti- ja urheiluvaatteet).

Reverse 100 Thing Challengessa taas pyritään tyypillisesti vuoden aikana hankkiutumaan eroon 100 tavarasta – siinä missä 100 Thing Challengen ideana on pelkistää elämisensä siten, että henkilökohtaisia tavaroita käsittäen mm. vaatteet olisi vain 100 kappaletta (joka on jo aika extreme-juttu).

Tätä olen tänä vuonna toteuttanut jakamalla sitä pieniin osiin, eli joka kuukausi jotakin ja toistaiseksi sen innoittamana olen luopunut mm. joistakin astioista ja liinavaatteista – julkaisen ehkä koko listani kun se on valmis. Tämän tyyppistä haastetta kotimaisista lähteistä käsittellään jossain muodossa esimerkiksi Onneksi -blogissa.

Kolmas tämän alueen projekti, joka tuntuu hyvältä idealta on One In – One Out, koskien sitten koko kotia tai jotain osa-aluetta: Jos tuot kotiin yhden uuden kupin, niin yksi entisistä lähtee tavalla tai toisella. Tätä en tosin kovin systemaattisesti ole vielä harjoittanut, etenkin kun tuo Reverse 100 Thing Challenge ”keräilee” kivasti tavaraa lähtemään ulos kodista.

Tags from the story
Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.