Joulukirje

… eli yhteenveto kuluneesta vuodesta, joka on osaltamme sujunut suuremmitta mullistuksitta – vaikka yleisesti ottaen vuoteen paljon negatiivisia (talous)uutisia mahtuikin:
Pirkko jatkaa edelleen Nokialla ja Lasse eläkkeellä.

Pääosan lomistamme käytimme matkailuun:
Pääsiäisen vietimme Madeiralla tutustuen muun muassa levadoilla kävelyyn. Ilmat suosivat ja saari oli maineensa veroinen kauneudessaan.
Kesäkuussa vietimme viikon New Yorkissa Pirkon sisarentyttärien Sadun ja Petran kanssa ja jatkoimme sieltä vielä toiseksi viikoksi Nantucketin ja Martha’s Vineyardin saarille (ilman tyttöjä, jotka matkustivat viikon jälkeen kotiin). Saaret olivat olleet Pirkon toivelistalla jo vuosia – ja nyt on sitten  nähty nekin. Kesän extempore –matkan teimme autolla ja junalla (ensimmäinen kerta molemmille, niin auto- kuin yöjuna)  Nordkappiin.  Kesäpurjehduksen pääsimme tänä vuonna tekemään Eeron ja Marin kanssa heidän upouudella S/Y Tempo –veneellä  – upea vene!
Marraskuun sateita koimme paitsi Espoossa myös Espanjan Aurinkorannikolla, jossa vietimme viikon. Joululomalla Karibian risteilyllä lienee sen sijaan melko hyvät mahdollisuudet nähdä aurinkoakin tämän pimeän talven keskellä.

Vuoden uudeksi harrastukseksi nousi vanhojen valokuvien skannaaminen digitaaliseen muotoon. Lähtötilanteessa paperikuvia oli siististi kansioituna 10 paksua A4-mappia ja edettyämme taaksepäin vuosi kerrallaan niitä nyt vuoden 1980 kohdalla on enää jäljellä 2 kappaletta. 30 dialaatikkoa, niin omiamme, kun Pirkon isältä talteen otetut, takaavat kuitenkin tämän projektin jatkumisen vielä ainakin ensi vuoden ajan.  Skannatuilla kuvilla on ilahdutettu mm. suvun nuorisoa tarjoamalla heille digikuvia omista ristiäisistään tai vanhempiensa häistä.

Valokuvien lisäksi ”kaiken” siirtymistä digitaaliseen muotoon on  vuoden  mittaan tapahtunut myös kirjoissa: e-kirjoja iPadilla ja musiikissa: CD-levykokoelman siirtäminen pääosin tietokoneelle (ja sitä kautta iPadille ja muille laitteille).
Mutta olemme me ehtineet myös soutamaan, pyöräilemään, lenkkeilemään, käymään kuntosalilla ja muutaman kerran jopa uimahallissa – vastapainona tietokone- tai muille ruuduille. Lumiset talvet ovat myös tarjonneet mukavaa liikuntaa etenkin Lasselle!

Rauhallista Joulun Aikaa ja Onnellista Vuotta 2013 toivottaen,

Pirkko ja Lasse

Saattaisit olla kiinnostunut myös näistä:

Artikkelin avainsanoja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.