Maailmanmatkaajia Helsingissä ja televisiossa

Osallistuimme taas eilen kuukauden ensimmäisenä perjantaina Maailmanmatkaajien -kuukausikokoukseen Hotel Arthurissa. Tällä kertaa illan paras anti oli yhden jäsenen kokemukset vuodenvaihteessa tekemältään Pakistanin matkalta. Hän oli päässyt maahan, joka ei ole normaalisti turisteille avoin, saatuaan kolleegaltaan kutsun vierailla siellä ja pääsikin sitten kiertämään maata aina Pohjois-Pakistanin niitä alueita myöten, jossa Osama bin Laden tapettiin. Aika erilaista olla turistina maassa, jossa hotellista ei saa edes poistua ilman että paikallisen isännän edustaja kuittaa Sinut ulos. Kuriositeettina matkakuvissa oli mukana esimerkiksi kuvat hotellin television eri kanavien ohjelmatarjonnasta – kun huoneesta ei aina saanut uloskaan mennä – halusivat ilmeisesti pitää muutamat harvat maahan tulleet turistit hengissä Pakistanin väkivaltaisuuksien keskellä. Myös ulkomaalaisten turistien sieppaaminen on ilmeisesti suosittua täälläkin. Eli ehkä emme nosta Pakistania kovin korkealle suunnitellessamme seuraavia matkojamme …

Kokouksessa annettiin myös positiivista palautetta Merjalle, joka Matkamessujen yhteydessä esiintyi aamutelevisiossa kertomassa ”pistematkailusta”.

Televisiossa matkailua on näinä kuukausina tarjolla myös ohjelmasarjan Ääliö ulkomailla muodossa, jossa ”vastahakoinen” matkailija lähetetään kiertämään maailman 7 ihmettä. Jo näytetyistä jaksoista osa on vielä katsottavissa Ylen areenassa – ja uusia jaksoja keskiviikkoiltaisin TV2:lta alkaen klo 22:10.

Tags from the story
,
Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.