Unescon maailmanperintökohteet kertarysäyksellä

Vuosia sitten televisiosta tuli matkailusarja nimeltään muistaakseni The Ultimate Package, jossa Alan Whickerin johdolla ryhmä matkusti maailman ympäri omalla lentokoneella ja suht rauhalliseen tahtiin. Matkan hinta oli muistaakseni jotain 100 000 markan luokkaa – joka tapauksessa silloin, 1980-luvulla (?) paljon. Matka kuitenkin vaikutti ihan hyvältä kokonaisuudelta – kuten nyt tuohon hintaan pitäisikin.

Tästä Iltasanomien uutisesta (linkki poistettu vanhentuneena), että jollekin kiinalaiselle on onnistuttu myymään matka, jossa kahden vuoden aikana kierretään maailman lähes kaikki Unescon maailmanperintökohteet, en sen sijaan ole kovin innostunut. En edes vaikka olisi aikaa ja rahaa. Ennemmin sitten vaikka tuolla ajalla ja rahalla vuokraisin asunnon The World -aluksesta!

(Uutisessa ei muuten mainittu, että miten järjestävä matkatoimisto aikoo selvitä viisumiviidakosta – kiinalaiset kun taitavat tarvita viisumin useimpiin maihin.
Suomalainen selviäisi vähemmällä – mutta en minä sittenkään …)

Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.