Maailmanmatkaajien matkablogeja

Maailmanmatkaajat-yhteisön Facebook -ryhmä, jonka perustin viime kesänä osittain kiinnostuksesta siihen, että miten tuo Facebookissa tehdään, on osoittautunut erinomaisen vilkkaaksi keskustelufoorumiksi. Äskettäin yhden jäsenen melko tavallinen aloitus ”Terveiset Roomasta ja Vatikaanista! Pietarinkirkon kupolista katellaan kuin taivaasta mahtavia näkymiä yli Rooman.” keräsi 37 kommenttia, enimmäkseen aiheen vierestä, mutta matkailusta.

Yhteisön kautta olen myös tutustunut muutaman muun jäsenen matkailuaiheeseen blogiin – erityisesti nyt vielä Annikan esiintuoman Supersaverin matkablogikilpailun myötä.

Annikan blogi Travellovermaailmalla pääsi 5 loppukilpailuun osallistuvan blogin joukkoon Matkablogi-sarjassa.

(Tästä näet loppukilpailuun päässeet ehdokkaat ja voit halutessasi äänestää vaikka Annukan blogia.)

Meriharakan osalta en erityisesti panostanut tuohon kilpailuun, mutta Annikan siitä mainitessa tutustuin siihen sen verran, että kiinnostuin etenkin kilpailun palkinnosta – mahdollisuudesta saada bloginsa julkaistua kirjana, sillä olen pyöritellyt ajatusta ottaa talteen tämä blogi esimerkiksi ensi keväänä sen jälkeen kun se on ollut olemassa 10 vuotta, ei niinkään julkaisumielessä siten, että kirjalle pitäisi löytää lukijakunta, vaan talteen siksi, että ehkei mikään netissä kuitenkaan pysy tallessa loputtomiin (tämän blogin tapauksessa vielä kun maksamme käyttämästämme palvelusta, eli emme käytä ilmaisia blogipalveluja). Mutta kaipa tuon kirjan sitten joskus saisi tehtyä tai (rahalla) teetettyä ilman kilpailun voittamistakin!

Tanjan blogi taas on esimerkki (tällä hetkellä) toisenlaisesta matkailusta – he ovat nyt asettuneet Indonesiaan ja ovat siellä aloittamassa myös työskentelyä kirjoittamalla juttuja (muistakin aiheista kuin matkailusta), mutta blogissa on myös aikaisempia juttuja erityisesti Aasian -matkailusta ja esimerkiksi sapattivapaasta Thaimaassa.

Tags from the story
Join the Conversation

2 Comments

  1. says: Pirkko

    Ryhmällä on nettisivut – http://www.maailmanmatkaajat.org – jossa kerrotaan hiukan ryhmän toiminnasta ja jäsenyysvaatimuksista. Pääsyvaatimuksena on 70 TCC-aluetta (lue lisää vaikka blogini sivulta https://meriharakka.net/100-maata/ – mutta karkeasti ottaen, riippuen vähän siitä miten olet matkustellut, niin jos olet käynyt vaikka 50-60 maassa, niin sitten kannattaa katsoa tuota listaa tarkemmin.
    Tervetuloa mukaan vaan – ennemmin tai myöhemmin!

Leave a comment
Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.