Maailmanmatkaajat maailmalla

Eilen illalla – kuten aika monena kuukauden ensimmäisenä perjantaina viimeksi kuluneen parin vuoden aikana – osallistumme Maailmanmatkaajien kuukausitapaamiseen hotelli Arthurissa. Epäviralliseen klubiin, jonka ”pääsyvaatimuksena” on 70 TCC-aluetta, kuuluu 30-40 jäsentä, joista kuukausikokoukseen ehtii paikalle joskus 10, joskus yli 20 jäsentä.

Periaatteessa ainoa hyväksyttävä syy olla osallistumatta on, että on matkoilla ja toki tällä ryhmällä tuo este osuu kohdalle melko useinkin! Eilen meitä oli paikalla vain 8 jäsentä ja se innoittikin minua listaamaan missä kaikkialla ihmiset ovat, ovat viime kuukausina olleet tai ovat kohta lähdössä.

Itäinen Eurooppa on selvästikin ollut yksi tämän kesän kohteita, Serbia, Kosovolla tai ilman, Moldova, Transnistrialla tai ilman. Kyproksen kävijöitäkin (tai sitä suunnittelevia) on useampiakin – Pohjois-Kypros kiinnostaa. Minskissä on käyty tai suunnitellaan kohta käytävän. Uzbekistan on testattu (ja kauniiksi havaittu). On matkattu Siperian halki Vladivostokiin asti junalla – tai vähän lyhyemmällä kaavalla Udmurdiaan (tämäkin kuitenkin vielä Moskovasta itään Venäjällä).

Udmurtia
Udmurtia

On risteilty Karibialla, Huippuvuorilla ja Mustalla merellä. Käyty safarilla Afrikassa.
USAssa on juuri tällä hetkellä useampikin klubilainen – onneksi ehtivät nähdä tärkeimmät museot ja kansallispuistot ennenkuin USA meni kiinni.

Yksi lähti jo syksyllä kiertämään maailmaa koko talveksi. Toinen on asettumassa talveksi Floridaan ja vieraillee sieltä käsin ”puuttuvissa” Väli-Amerikan ja Karibian kohteissa ja yksi pariskunta vaihtaa talveksi tukikohtansa Indonesiaan.
Ryhmän Facebook -sivuilla on viimeksi keskusteltu mm. siitä, että miten pääsee Itä-Timorille (ja mitä siellä tekisi, jos sinne menisi).
Taitaa  vain Kanarian saaret, Thaimaa tai Länsi-Euroopan kaupunkilomat puuttua tämän ryhmän listoilta (me kyllä kävimme Kööpenhaminassa matkalla Fär-saarille).

Seuraava klubi-ilta jää meiltä väliin, Chilestä on liian pitkä matka hotelli Arthuriin. Mutta Pääsiäissaarella ja Tahitilla olemme samaan aikaan maailmaa pitemmäksikin aikaa kiertämään lähteneen Maailmanmatkaaja -ystävämme kanssa, joten jos ei tavata Helsingissä, niin sitten maailmalla!

Tags from the story
,
Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.