Internet maailman hotelleissa

Ehkä hiukan suurellinen otsikko – tarkkaan ottaen yhteenveto siitä, miten internet toimi ja oli saatavilla niissä 15 hotellissa, joissa maailmanympärimatkamme aikana asuimme.
Taulukossa alla kaupunki, hotellin nimi, suuntaa-antava tyypillinen siirtonopeus, jonka onnistuin näkemään ja kommentti siitä pitikö netin käytöstä maksaa ja jos se toimi vaan yleisissä tiloissa.

Mexico City Galeria Plaza 1 Mb/s
Havanna Hotel Nacional 300 kb/s maksullinen
Trinidad Iberostar Grand 150 kb/s vain aulassa
Lima San Agustin 1 Mb/s
Cusco Los Portales 1 Mb/s
Santiago Diego de Velasquez 1 Mb/s
Pääsiäissaaret Otai 600 kb/s maksullinen
Tahiti Radisson Plaza 1 Mb/s vain aulassa
Moorea Pearl Resort 1 Mb/s maksullinen
Auckland Scenic Hotel 1 Mb/s
Queenstown Rydges Lakeland 3 Mb/s
Te Anau Edgewater Motel 1 Mb/s
Sydney Travelodge 1 Mb/s maksullinen
Osaka Monterey Grasmere 3 Mb/s
Kioto Rihga Royal Hotel 3 Mb/s

Yhteenvetona voisi myös ehkä sanoa, että pientä säätöä netin käyttö usein vaati, esimerkiksi Cuscossa yhteydet hotellin verkosta ulos olivat kumpanakin päivänä poikki kun yritimme verkkoa käyttää, mutta soitto respaan sai ne päälle ja verkon nopeus oli hyvä, koska monet muut asiakkaat olivat tainneet vaan todeta, ettei täällä verkko toimi.
Noilla kaikkein hitaimmilla yhteyksillä netin käyttö vaati jo omistautumista: kun pari kertaa pienennät valokuvaa ja kopiot sitä tietokoneen ja iPadin välillä (kun hitailla nopeuksilla kuvien lataaminen iPadin sovelluksilla onnistui paremmin kuin selaimella tietokoneelta ja kun toisaalta kuvien muokkaus piti tehdä tietokoneella, kun en ainakaan osaa tehdä sitä iPadillä), niin käy jo mielessä, että onko tämä pakko tehdä täällä ja tänään …

Silloin kuin yhteys oli maksullinen, niin useamman laitteen käyttäminen oli (luonnollisesti) jotenkin rajoitettua, joko rajoitettu siten, että vain 1 tai 2 laitetta, joita ei voinut vaihtaa tai siten, että vain 1 laite kerrallaan, mutta kun yhteyden katkaisi siitä, niin saattoi käyttää toista. Mukanamme oli 2 älypuhelinta, kannettava tietokone ja iPad, joten niissä tilanteissa piti sitten etukäteen harkita mitkä 1-2 laitetta kytketään verkkoon.
Maksu vaihteli tämän listan kohteissa n. 10 eurosta 16 euroon (Moorea ja Sydney, kalleimmat) per vuorokausi.

Mailien lukemisen ja blogin ja Facebookin päivittämisen lisäksi käytimme verkkoa, lähinnä iPadillä, Helsingin Sanomien lataamiseen ja suosikkitelevisiosarjojen (Isänmaan puolesta, Greyn anatomia, Totuuden anatomia,  Naisten paratiisi, Näkijä, Silta) lataamiseen myös matkan aikana ja parin päivän viiveellä pysyimme näissä ajan tasalla (pitkiä lentoja riitti ohjelmien katsomiseen) siten, että kun televisiosta tänään tulee Silta-sarjan toisen tuotantokauden viimeinen jakso, niin olemme nähneet kaikki jaksot siihen asti – tämän tasoisia nettiyhteyksiä koko matkan ajan en itse asiassa olettanut olevan, eli siinä mielessä internet toimi maailmalla paremmin kuin osasin odottaakaan! Pari kertaa matkamme aikana hoidimme myös pankkiasioita verkossa.

Hotellien lisäksi käytimme nettiä melko paljon myös lentokentillä, joissa se usein oli ilmainen esimerkiksi tunnin verran (per laite ja/tai sähköpostiosoite) – ihan mukavaa, sillä lentokentällähän etenkin lennolle lähtiessä usein oleillaan ainakin tuo tunti ihan joutilaana.

Tags from the story
,
Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *