Picasa -kuva-albumit

picasa

(Kuva-albumikokoelmaan pääset tästä tai ylläolevasta kuvasta)

Maailmanympärimatkamme (kuten yleensäkin matkojemme) jälkeen käyn läpi matkalla ottamiamme, tässä tapauksessa tuhansia, kuvia idealla löytää niistä parhaat, useimmiten, 20-50 kuvaa per kohde.

Matkan aikana saatamme, uteliaina, selata läpi päivän kuvia usein jo saman päivän iltana ja poimia niistä joitakin julkaistavaksi blogin sivulla Facebookissa ja kuvittamaan jo matkan aikana ehkä kohteesta julkaisemaamme juttua täällä blogissakin, mutta toistaiseksi ainakaan tekemillämme matkoilla emme koskaan ole kokonaan ja systemaattisesti jaksaneet ja ehtineet käydä kaikkia kuvia läpi, valita niistä ”kaikki” parhaat ja jatkokäsitellä ne albumiksi – joten vaikkakin nyttemmin usein jutut blogiin ilmestyvätkin melkein ajantasaisesti, niin kuvat tulevat hiukan myöhemmin, ehkä muutamaa poikkeusta lukuunottamatta.

Miksi sitten Picasa? Nykyisin ehkä erityisesti siksi, että sen olen aikanaan tullut valinneeksi – niistä vaihtoehdoista, jotka silloin oli tarjolla, ja kun siellä nyt ovat kaikkien matkojen kuvat – ja (joskaan ei kaikki julkisina) myös muita perhe- ja sukukuvia vuosien varrelta, niin työkalun vaihtaminen toiseen tuntuu huonolta idealta.
Nyttemin teen myös kuvien käsittelyn useimmiten Picasassa, vaikka aluksi käytin sitä vain kuvien julkaisemiseen – kävimmehän vuosi sitten jopa ihan kurssin kuvankäsittelystä Picasa -ohjelmalla! Onhan se tietysti rajoittunut verrattuna ammattimaisempiin kuvankäsittelyohjelmiin, mutta toisaalta suhteellisen helppo (ja ilmainen). Ja ominaisuuksiltaan hiukan laajempi kuin Microsoftin kuvaeditori, jota aikaisemmin käytin (ja useimmiten matkoilla edelleen).

Ja siis julkaisen kuvat edelleen ”erikseen”, pääosin näissä Picasa-albumeissa ja vain vähäisemmässä määrin Facebookissa, sillä edelleen pidän blogia pääasiallisena kanavana ja Facebookissa olevaa linkkisivua siihen toissijaisena (etenkään kuin kaikki lukijani eivät pidä Facebookista). Sitäpaitsi taidan itsekin edelleenkin, vaikka Facebook onkin jo ollut olemassa useita vuosia, niin jotenkin suhtaudun siihen ilmiönä, joka saattaisi poistua kuvioista aikaisemmin kuin blogin julkaiseminen netissä!

IMG_1925Aiheesta kuva-albumit voisi vielä mainita, että paitsi, että nämä parhaat kuvat per kohde ovat netissä ja linkattuina juttuihin blogissa, käytän tätä pääosin tätä samaa kuvakokoelmaa (siis kaikki Picasa-albumit) iPadini täyttämiseksi kuvilla, joita sitten Picmatic -ohjelmalla (kun iPadin päivitys uusimpaan versioon poisti Applen oman kuvien näyttöohjelman siltä!) annan iPadin pyörittää keittiön pöydällä digitaalisena kuvakehyksenä silloin kun sillä ei ole muuta käyttöä. Ajoittain sitten keittiön pöydän ääressä istuessamme saatamme kysyä toisiltamme jostain kuvasta, että mistä tämä on – aikaa 20 sekunttia vastata oikein! Luokkaa 10000 kuvan joukosta oikean kaupungin ja maan keksiminen on joskus melkein haastavaa …

Tags from the story
, ,
Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *