Matkamessusuunnitelma

messutPerjantaista sunnuntaihin Messukeskuksessa ”matkaillaan”. Matkamessubloggareina – saamme ilmaiset liput messuille  lupauksella blogata niistä – tänä vuonna olemme siis oikeasti menossa messuille – toisin kuin useimpina muina vuosina.

Ennakkoasenteeni, perustuen käyntiin messuilla monen monta vuotta sitten, on vähän sellainen, että messuilla on kaoottista, esittelijät ovat joko liian kiireisiä tai eivät kuitenkaan tiedä vastausta kysymyksiini ja mahdolliset messutarjoukset ovat ehdoiltaan niin tiukkoja, ettei niitä voi käyttää paitsi jos voi matkustaa milloin vain. Mutta voinhan olla ihan väärässäkin!

Messujen kaaoksesta selvitäkseni olemme ajatelleet keskittyä tämän vuoden kohteisiimme, muutamaan mahdollisesti tämän tai ensi vuoden kohteeseen ja vielä vertailun vuoksi muutamaan maahan, jossa olemme jo käyneet.
Siis listalla Valko-Venäjä, Norja (Huippuvuoret) ja Ukraina (Moldovan puuttuessa). Mahdollisesti maina Armenia (Georgiaa ei messuilla näytä olevan), Kenia, Korea (ja Jeju), Tunisia ja Espanja (Bilbao). Ja vertailun vuoksi Botswana ja Namibia, Afrikan maita, joihin hyvinkin voisin vielä palata.
Messuluettelon mukaan kaikista näistä maista messuilta pitäisi jotain löytyä.
(Maaliskuun matkamme kohteista, Jordania, Qatar, Bahrain ja Kuwait ei ainakaan messuluettelon mukaan messuilta tietoa löydy. Ehkä jotain Jordanian Akabasta, joku matkahuutokaupan tarjouksista taisi olla sinne, mutta siellä viivymme vain yhden päivän ja jatkamme sitten Petraan ja muualle Jordaniaan).

Siis kymmenen kohdetta – lisäksi veikkaisin messuilla kuljeskellessa tulevan vastaan muutakin mielenkiintoista, mutta ajattelin siis myös näin testata, että löytyykö messuilta täsmätietoa vai vaan sattumalta ”kaikenlaista kivaa”.

Messuilla näyttää siis uutuutena nyt myös olevan matkahuutokauppa – mutta osaltamme kohteet eivät olleet kovin kiinnostavia – ja näissäkin taas rajoitteena se, että kun kyse on tietyistä lähdöistä, niin jos ei voi lähteä milloin vain, niin tällaisiin on vaikea innostua. Mutta taidan silti yrittää selvittää, että miten näissä käy, miten lähelle matkan ”arvoa” hinnat nousevat!

Matka

Tags from the story
Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *