ParisRio, Skyscanner, Momondo?

paris
skyscan

Uusi kotimainen matkahakusivusto ParisRio (linkki poistettu ParisRion lakattua toimimasta kesällä 2021) oli esillä matkailumessuilla melko näyttävästi. Tämän innoittamana kevyt testaus näiden kolmen, Paris Rio, Skyscanner ja Momondo välillä. Skyscanneria olen käyttänyt pisimpään, Momondoa olen käyttänyt rinnalla pariin otteeseen kun joku matkailevista ystävistäni kertoi sen olleen jollain väleillä parempi  ja nyt tutustuin lisäksi hiukan tähän uusimpaankin.
Matkahakusivustothan toimivat siten, että ne hakevat samalle sivulle kaikki mahdolliset vaihtoehdot, joista sitten voi etsiä itselleen sopivimman. Matkalippujen ostaminen tapahtuu sitten toisen palvelun, esimerkiksi Supersaverin, Ticketin, Travelstartin tai vaikka eBookersin kautta, joitakin mainitakseni.

Tein kolme testihakua, pääsiäiseksi Minskiin (18-21.4.), heinäkuun lopulla Huippuvuorille (Longyearbyen) (25-28.7.) ja marraskuussa Souliin (10-20.11.).
(Näistä Soul on otettu mukaan vain, jotta sain yhden pitemmänkin lentovälin tähän – emme ole, vielä ainakaan, päättäneet mennä sinne tänä syksynä.)

Minskiin halusin mennä suorilla lennoilla kun sellaiset tuolle välille on tarjota – tuloksissa oli yllättävää, että edullisenkin lennon hinnat vaihtelivat suhteellisen paljon: Skyscanner 176 euroa, Momondo 186 euroa ja ParisRio 221 euroa!

Huippuvuorille ei ole suoraa yhteyttä Helsingistä, joten rajoitin hakua matka-ajan suhteen (alle 10 tuntia suuntaansa) ja paluun lähtöaikaa rajoittamalla, sillä en halunnut paluulentoa, joka lähtee Longyearbyenistä 04:45. Tämän välin tulokset olivat (tänään) melko yhtenevät: halvin oli Momondo 226 euroa, seuraavana ParisRio 229 ja viimeisenä Skyscanner 230 euroa. Tätä väliä seurasin jokin aika sitten useamminkin ja Momondon ja Skyscannerin löytämien vaihtoehtojen ero oli jossain vaiheessa lähes 50 euroa per henkilö (Momondon hyväksi).

Soulin lentojen osalta hinnat olivat lähes samoja: suora lento Momondolta 803 ja ParisRiolta ja Skyscannerilta molemmilta 808 (Finnairilla 820 euroa). Välilaskullisten lentojen osalta asettamalla matka-ajaksi <18 tuntia sekä Skyscanner että Momondo päätyivät 753 euroa maksamaan vaihtoehtoon.
ParisRioa käytettäessä ei määritellä matka-aikaa per suunta vaan matka-aika yhteensä ja määrittelemällä sen 36 tunniksi se löysi 645 euron vaihtoehdon, jossa toinen suunta oli luokka 16 tuntia ja toinen 19 tuntia. Hyvä ominaisuus siis! Tosin ensin vähän aikaa olin hukassa tämän kanssa, sillä valitsin tuon 18 tuntia ja ihmettelin minne kaikki pallot hävisivät.
Paris Rion kanssa minulla oli myös pieniä haasteita reitin hakemisen kanssa, kun en osannut heti kirjoittaa Soulia muodossa Seoul ja kerrottuaan, ettei löydy mitään Paris Rio pakotti minut aloittamaan alusta, syöttämään myös päivämäärät uudelleen. Muut sivustot osasivat hakea Soulilla.

Voisiko tästä pienestä testistä siis päätellä jotain?
Momondo löysi halvimman vaihtoehdon 2/3 tapauksesta, Skyscanner 1/3 tapauksessa, mutta toisaalta ParisRion ”löytö” Souliin oli yli 100 euroa halvempi kuin seuraava yhden välilaskun lento ja oikeastaan matka-ajalta aika saman tasoinen kokonaisuutena. Tosin jos oikeasti tätä olisin varaamassa, niin varmaan päätyisin kuitenkin suoraan lentoon …

ParisRio eroaa muista erityisesti graafisella yhteenvetonäkymällään – sen lisäksi, että se listaa vaihtoehtoja (kuten muutkin), niin se tekee niistä graafin, jossa lennot on sijoitettu hinta – yhteenlaskettu matka-aika-akselille ja merkitsee siihen nopeimman ja halvimmat vaihtoehdot. Graafia voi sitten alkunäkymän jälkeen rajata kummallakin akselilla.

Deal Finder 1

Deal Finder 2

ParisRion vahvuudeksi mainitsivat messuilla myös sen, että se näyttää luottokorttimaksamisen kulut jo ennen varsinaiseen varauspalveluun siirtymistä – muutenhan ne tulevat usein esille vasta maksutavan valinnan yhteydessä.

Luottokorttimaksu

Momondo näyttää päähakusivullaan lennon hintojen vaihtelun kuukauden eri päivinä – Skyscanneriltakin saman tyyppistä tietoa saa, mutta ei ihan näin suoraan.

Momondo

Eli eroja löytyy ja jos vaan aikaa ja innostusta todella parhaan vaihtoehdon löytämiseen riittää, niin kannattaa käyttää kaikkia!
Näitä kaikkia ja muita vastaavia – esimerkiksi Rantapallolla on myös lentohaku, mutta päädyin rajaamaan pienen testini tällä kertaa näihin kolmeen, joita olen jo käyttänyt tai luulisin käyttäväni seuraavalla kerralla.

 

Tags from the story
Join the Conversation

3 Comments

  1. Kiitos Meriharakka rakentavista kommenteista, jotka auttavavat meitä palvelun kehittämisessa.
    Iso hintaero Minskiin johtui todennäköisesti siitä että lentoa haettiin vahingossa Minsk (MPH) kentälle, ei Minsk (MSQ) kansaiväliselle kentälle. Minsk (MSQ) kentälle löytyy ko päiville hinta 178e. Muutamme Minsk koodia niin että Minsk (MSQ) kansainvälinen lentokenttä tulee listassa ensin. Soul kirjoitusmuoto on nyt korjattu.
    Lisäksi olemme tuomessa ParisRio.com sivuille työkalun, jolla näkee helposti hintavaihtelun haettujen päivien ympärillä.
    Kehitystyömme siis jatkuu ja kaikki palaute on tulevaisuudessakin erittäin tervetullutta.

  2. says: momondo_rulaa

    Hyviä vinkkejä ja kaikki hyviä palveluita. ParisRio:a en ole koskaan käyttänyt ja mielestäni ehdottomasti momondo on ykkönen. Mutta kiva nähdä että olet tehnyt hieman konkreettista vertailua! Siitä plussat :)

Leave a comment
Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.