Kesää ja hiukan jo syksyäkin

Kevään isommat (Lähi-itä, Kaukaasia) ja pienemmät (Minsk, Vilna) matkat on matkustettu, joten pieni kertaus/päivitys seuraaviin matkoihin.

Heinäkuussa on vuorossa Huippuvuoret – tämän varasimme jo hyvissä ajoin (jouluna), edellisen vuoden kesän kokemuksesta viisastuneena: ex-tempore tätä matkaa ei ainakaan vuoden 2013 heinäkuussa kannattanut tehdä, sillä alle kuukauden varoajalla niin lento- kuin hotellihinnat olivat pilvissä ja vaihtoehdot vähissä.

Sitä ennen kesäkuussa teemme lyhyen matkan Pariisiin ja sieltä päiväretken Normandian maihinnousun maisemiin. Edellisestä kerrasta Pariisista onkin ehtinyt vierähtää melkein 17 vuotta vaikka siellä useita kertoja olemmekin käyneet.

dday

Syyskuun alkuunkin olemme varanneet matkan, jossa ei bongata mitään, paitsi jos alamme bongata niitä Unescon maailmanperintökohteita tai Guggenheim -museoita maailmassa – olemme nimittäin lähdössä Albatros-matkatoimiston kanssa Pyhiinvaeltajien reitille Pohjois-Espanjaan. Bilbaossa katsastamme tuon Guggenheimin ja sen jälkeen tutustumme Santiago de Compostellan pyhiinvaellusreittiin ja sen varrella oleviin kaupunkeihin kevyessä ja sivistyneessä muodossa: vaellusosuudet 2-7 km päivässä (ilman tavaroita) ja majoittuminen hotelleihin, ei majataloihin.

bilbao ym

Elokuulle käymme edelleen keskusteluja Arial-travelin kanssa matkasta Moldovaan ja Transnistriaan, mutta tämän toteutuminen lienee vielä melko epävarmaa Ukrainan tilanteesta johtuen – ei niin ehkä, että Moldovassa olisi suoranaisesti vaarallista, mutta kun tuotakin ryhmämatkana myydään, niin ehkei lähtijöitä löydy. Moldovaan voisimme mennä ihan itseksemmekin, mutta tuonne Transnistriaan olisi kiva mennä järjestetyllä retkellä ja toisaalta jos Transnistriassa joskus haluaisi vielä käydä, niin ei kannattaisi sitten käydä Moldovassa erikseen. Katsotaan miten käy.

Syksyä ja tulevaa talveakin olemme hiukan jo hahmotelleet, mutta siitä lisää myöhemmin – vielä ei mitään suunnitelmia oikeasti ole kasassa.

 

Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *