Melkein koko Eurooppa, melkein koko Lähi-itä

Bongaushistoriammehan, kuten täällä vuosien varrella on kerrottu, alkoi TCC-listalla, jonka rinnalle otimme sitten itsenäiset valtiot.

Yhtenä osa-tavoitteena on ollut Euroopan kaikki TCC-alueet, josta nyttemmin puuttuu vain Huippuvuoret (matka varattu heinäkuulle), Moldova ja Transnistria. Ukrainan tilanteeseen löyhästi liittyen tuo Moldova ja Transnistria on vielä toistaiseksi hiukan auki: Chisinaussa Moldovassa voisi helposti käydä milloin vaan, mutta Transnistrian takia olemme toivoneet järjestettyä matkaa, joita onkin ollut tarjolla, mutta juuri nyt lähtijöitä tuolle suunnalle on aika vähän. Seuraamme tilannetta …

Keväisen Lähi-idän kiertomatkamme ja Maailmanmatkaajien suunnitteleman Saudi-Arabian matkan innoittamana tulin tarkistaneeksi tilannettamme myös TCC:n Lähi-idän listan osalta ja huomasin, että sekin on melko lähellä kokonaan poislukien maat, joita ulkoministeriön matkustussuositusten mukaan ei tavallisille turisteille suositella (Irak, Libanon, Syyria ja Jemen).
Puuttuu enää tuo Saudi-Arabia ja Iran. Irania on meille muutamastakin suunnasta suositeltu ja kieltämättä muut matkamme Lähi-idässä ovat nekin nostaneet kiinnostusta maahan. Iraniin useammatkin matkanjärjestäjät tarjoavat erilaisia kiertomatkoja, esimerkiksi Olympia ryhmämatkana (syyskuun lähtö tosin jo loppuunmyyty) ja Starlight räätälöitynä – ja taitaa maassa on sen verran paljon nähtävää ja historiaa, että kannattanee sellaiseen turvautua. Ehkä sitten joskus …

UM

Alla toukokuun 2014 lopun tilanteesta Ulkoministeriön kommentit näistä muutamista maista, joita emme toistaiseksi ainakaan ole sisällyttäneet mihinkään suunnitelmaamme:

Irak: Maahan ei pidä matkustaa. Poikkeuksena Pohjois-Irakin itsehallintoalue. Sinnekään matkustamista ei suositella, ellei se ole välttämätöntä.

Jemen: Jemenin epäselvästä tilanteesta johtuen maahan ei tule matkustaa. Kehotamme jo Jemenissä olevia suomalaisia poistumaan maasta välittömästi.

Libanon: Maan turvallisuustilanne on hauras ja voi muuttua nopeasti. Muutoksia syytä seurata tiedotusvälineistä. Terrori-iskujen riski koko maassa kasvanut.

Syyria: Rajuja väkivaltaisuuksia monin paikoin. Kaikkea matkustamista maahan tulee välttää. Syyriassa vielä olevia suomalaisia kehotetaan poistumaan maasta.

Tags from the story
Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *