Maita, joissa on melkein käyty – päivitys 2014/11

Syksyllä 2013 tulin koonneeksi listaa maista, jotka olemme jo nähneet, tai joiden rajan olemme muutamalla metrillä jopa ylittäneet, mutta joissa emme kuitenkaan oikeasti ole (vielä) käyneet.

Eilisen jälkeen listaan pitää tietysti lisätä Pohjois-Korea – emme nyt kuitenkaan laske tuota muutamaa metriä neuvottelutilassa oikeasti kyseisessä maassa käynniksi.

Pohjois-Korea, raja
JSA sotilas, eteläkorealainen oppaamme ja osa lähinnä Aasiassa opiskelevista vaihto-oppilaista koostuvasta retkiryhmästämme

Entuudestaanhan listalla olivat Amerikan Neitsytsaaret, Kenia ja Saudi-Arabia.
Kenia on edelleen vahvasti toivelistalla, mutta välillä jo ihan suunnitelmissa ollut Saudi-Arabia putosi ainakin toistaiseksi listoilta, kun Maailmanmatkaajien 15-vuotisjuhlamatkaa suunniteltaessa selvisi, että naisilla ei sinne edelleenkään ole asiaa. (Juhlamatkaa suunnitellaan nyt Eritreaa, mutta kun emme siitä ole koskaan oikeasti olleet kiinnostuneita, niin emme ole sinne pääsiäisenä lähdössä.)

Pohjois-Koreassa käyntiä monet ovat meille suositelleet ajatuksella, että siellä pitäisi käydä lähiaikoina, ennen kuin muutokset maassa alkavat, mutta jotenkin siihen liittyvä näytelmällisyys ja tiukassa ohjauksessa liikkuminen ei ole meitä vielä ainakaan innostanut.

Tags from the story
, ,
Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *