100 maan tuolla puolen – minne seuraavaksi?

Päivitetty 2.4.2015 yliviivaamalla jo tehdyt (tai varatut) kohteet!

Myönnän – viimeisen vuoden mittaan maabongaustavoitteet ovat ehkä himpun verran liikaakin ohjanneet matkailuamme, mutta kun ne kaikki  – kaikki Euroopan valtiot, kaikki Euroopan TCC-alueet, 100 itsenäistä maata – olivat jo niin houkuttelevan lähellä.
Nyt nuo kaikki itsellemme asettamamme tavoitteet on saavutettu – mitä me nyt sitten teemme? Minne matkustaisimme? Poissa ovat rajoitteet, että kohteen pitäisi olla uusi maa tai alue, mutta huomaan silti ajattelevani helposti uusia kohteita, ei siksi, että niistä saisi pisteitä vaan siksi, että uusi ja tuntematon kiehtoo …

Tein hiukan listaa vielä jäljellä olevista matkailuhaaveistamme:

Bilbao Guggenheim Little Mermaid Copenhagen

Eurooppa

 • Grönlanti
 • Kazakhstan
 • Mallorca – kyllä, tämäkin on meiltä vielä näkemättä!
 • Kreeta – Spinalonga, Saari -televisiosarjan takia
 • Lissabon
 • Amsterdam – yksi näitä Euroopan kaupunkeja, jossa emme ole aikoihin käyneet

Grönlanti, koska olemme käyneet Islannissa ja Huippuvuorilla, niin tämäkin voisi vielä olla mielenkiintoinen kesäkohde.
Kazakhstan, koska jollain määritelmillä sekin voidaan laskea Eurooppaan kuuluvaksi.
Lissabon (ja Cascais) nostalgiatrippinä 1970-luvulle, jolloin isäni työskenteli täällä ja kävin siellä nuorena tyttönä pariinkin otteeseen, mutta sen jälkeen en ole tullut käyneeksi.
Leopard Chobe Botswana Hippo Chobe Botswana

Afrikka

 • Risteily Intian Valtamerellä: Seychellit, Mauritius, Reunion, Madagaskar
 • Kenia, mahdollisesti samalla Uganda ja/tai Ruanda ja Zanzibar
 • Okavangon suisto Botswanassa, samalla Namibiaa enemmän

Golden Gate California Nantucket

Pohjois-Amerikka

Machu Picchhu Bahamas

Keski- ja Etelä-Amerikka

 • Costa Rica luontokohteena, Guatemala Tikalin takia
 • sopivasti valitulla Karibian risteilyllä voisi vielä nähdä monta uutta saarta

Tällä suunnalla olisi myös Chitzen Itza – kun kaikki muut näistä maailman seitsemästä ihmeestä on tullut tsekattua, niin pitäisiköhän sitä vielä käydä tämäkin katsomassa …

Angkor Wat Sunrise Cu Chi Vietnam

Aasia

 • Bangkok ja Bali – kyllä, kumpikin on meiltä vielä näkemättä!
 • Bhutan, Nepal ja ehkä samalla myös Myanmar
 • Mongoliakin kenties

Kevättalvelle mahtuisi vielä yksi isompi matka, ehkä helmikuulle.
Juuri nyt kiinnostavimmilta vaihtoehdoilta  tuntuvat risteily Intian Valtamerellä tai matka USA:n kansallispuistoihin. Aasian kohteet ovat vähän poissa laskuista tältä kierrokselta, koska juuri sieltä palasimme. Keski- ja Etelä-Amerikkakin saanevat vielä odottaa, niiden vaihtoehdot eivät juuri nyt innosta riittävästi.
Pääsiäismatkamme saattaa näiltä näkymin olla (blogi)työmatka, mutta kesää ja ehkä jopa ensi syksyäkin olisi jo kohta hyvä alkaa hahmottelemaan.

Mitä Sinä suosittelisit?

Oletko Sinä käynyt näissä kohteissa? Mitä suosittelisit ehdottomana ykköskohteena? Kumman valitsisit – risteilyn Intian Valtamerellä vai bussimatkan USA:n länsirannikolla? Vai haluaisitko nostaa listalle jotain, mitä emme ehkä ole ajatelleetkaan?

Emme lupaa noudattaa saamiamme ehdotuksia, mutta koska oikeasti seuraavaa matkaamme ei ole varattu, niin on ihan mahdollista, että juuri Sinä osaltasi vaikutat siihen, mihin se suuntautuu!


instagram-travel-thursday-FIN-150x150
Tämä blogikirjoitus on osa Instagram Travel Thursday –tempausta, jonka järjestäjinä toimivat Destination Unknown, Kaukokaipuu ja Running With Wild Horses.


Jutun kuvat ovat myös Meriharakan Instagramissa – pari kuvaa kunkin maanosan osalta – kohteista, joissa jo olemme käyneet, eivät siis näistä vasta hennoista suunnitelmista.
Jos olet Instagramissa, niin liitä Meriharakka seurattaviisi!

Tags from the story
,
Join the Conversation

13 Comments

 1. Itse lähtisin koska tahansa Guatemalaan. Sen verran hieno maa ja niin paljon nähtävää, että hiljaiseksi vetää.

  Bussimatka ja USA eivät oikein kuulu samaan lauseeseen. Oma auto se olla pitää alla :)

 2. Nepal. Suosittelen :) Kaunis, edullinen ja Intiaan verrattuna ihanan rento ja rauhallinen. Sinne tosin kannattaa talvella/alkuvuodesta muistaa pakata lämmintä mukaan. Parempi olisi kai mennä syksyllä, kun ilmat viilenevät ja vuoret näkyvät parhaiten. Keväällä taas lämpötilat haittaavat näkymiä vuorille.

 3. Grönlanti on täällä vain haaveissa, mutta itsekin suosittelisin Nepalia tai Ugandaa. Nepalissa meloimme ja haikkasimme kuukauden päivät jo aivan liian kauan sitten, ja Ugandassa on tullut käytyä muutamaan otteeseen. Sielläkin tosin lähinnä melonnan merkeissä… :)

 4. Onnea 100 maan saavutuksesta! Kaikki listalla olevat kuulostavat mielenkiintoisille, ei varmaan voi mennä vikaan :) Ja etukäteenhän ei voi tietää, joten se on vaan ”pakko” käydä kaikissa ;)

 5. says: Marikaw

  Veikkaan, että millään valinnalla ei voi mennä pieleen. :) valitsisin bussimatkan usassa, mutta olenkin ihan hurahtanut jenkkeihin. Kansallispuistot eivät varmasti petä, itse ainakin rakastuin Yosemiteen.

 6. says: Saana

  Senegal! Mitään hillitöntä aktiviteettilomaa täällä ei saa vietettyä, mutta rantaa on paljon ja turisteja vähän.

 7. says: Pirkko

  Kiitos kaikista ehdotuksista – siis tähän mennessä tulleista – lisääkin ehdotuksia saa tietysti edelleen tehdä!
  Riikka – Portossa kävimme juuri syksyllä, tosin vain lyhyen pysähdyksen verran, mutta oli tosiaan vähintään käynnin arvoinen.
  Saana – Länsi-Afrikan kierrämme nyt kuitenkin vielä toistaiseksi suht kaukaa, varmuuden vuoksi.
  Grönlannin osalta melkein jo harkitsemme varausten tekemistä heinäkuulle.
  Alkutalven matka on edelleen valitsematta – niitä USA:n kansallispuistoja mm. mietimme edelleen.
  Anne ja Satu – Nepal kannattaa varmaan pitää listalla, mutta emme taida nyt ihan heti palata Aasiaan, kun sieltä juuri palasimme.

 8. Grönlantiin lähtisin takaisin koska vain, Uganda on hieno, Lissabon yksi Euroopan suosikkejani, Bangkokissa oma viehätyksensä. Unelmat tehty toteutettaviksi! Siitä vain, vaikka aakosjärjestyksessä! :)

 9. says: Pirkko

  Kiitos edelleen kommenteista – tähän nyt jo väliaikatietona, että koska näihin aikoihin tarkoituksemme oli oikeasti tehdä päätöksiä alkuvuoden osalta, niin seuraavien kohteiden kanssa on tarkoitus edetä, eli vaikka varauksia ei ole vielä tehty, niin päätökset ovat näiden osalta jo nyt sitten tehty.
  Tammikuussa Tukholmaan (Jeff Koons) – tämä ei kyllä ollut tällä listallakaan.
  Helmikuussa USA:n kansallispuistoihin, jos mahdumme vielä Albatrosin Willi Länsi -matkalle mukaan (Anna, halusimme helpon & valmiin vaihtoehdon, siksi tyydymme bussiin auton sijaan).
  Heinäkuussa Grönlantiin – ja kieltämättä Annika, hehkutuksesi Grönlannista auttoi, vaikka toki koska edellisinä kesinä olemme käyneet Färsaarilla ja Huippuvuorilla, niin se olisi muutenkin ollut jo aika luonteva vaihtoehto Suomen helteille :-)
  Jotain pienempääkin (vaikka Lissabon, Nella) varmaan kevätkaudelle vielä mahtuu, mutta yritetään nyt ensin kiinnittää nämä – ja pääsiäinen.
  Palaan uuden postauksen merkeissä kunhan suunnitelmamme konkretisoituvat.

 10. says: Juha Viikki

  Pohjois-Korea puuttui jostain syystä listaltasi. Kokemuksena se on sangen erikoinen erityisesti Arirangin aikaan.

  Albatrossi näyttää lentävän Willin Lännen melkoisella vauhdilla.

 11. says: Pirkko

  Kiitos kommentista Juha!

  Pohjois-Koreaa on tosi moni meille suositellut, mutta vaikkakin se varmaan on ihan ainutlaatuinen, niin se ei ole meitä houkutellut, koska matkat siellä ovat käsittääksemme tiukkaan ohjattuja ja näet vaan sen mitä ryhmälle näytetään ja kuljet tasan sen ryhmän kanssa. Taidamme tyytyä Etelä-Koreaan – ja Pohjois-Koreasta loikanneiden ihmisten kirjoittamiin kirjoihin.

  Albatrossin Willi Länsi on kieltämättä rankka reissu, mutta emme halunneet vuokrata autoa ja ajaa itse, joten lojutaan nyt sitten bussissa :-)

Leave a comment
Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *