Joulukalenterisuositus – ja maabongausta

Muutamat jo eläköityneet ystäväni tapaavat kommentoida, että eivät ymmärrä, miten he koskaan ehtivät käymään töissä. Itsekin olen sapattivapaani aikana useampaan otteeseen harmitellut, miten en millään ehdi tekemään kaikkea mitä haluaisin! Viisi viikkoa Aasiassa tietysti selittää vielä näinä viikkoinakin hiukan tätä kiireen tuntua.
Esimerkiksi blogissamme ei ole joulukalenteria, vaikka monessa muussa suomalaisessa matkablogissa hienoja sellaisia onkin – jotain olen sentään matkustamisen lisäksi ehtinyt syksyn aikana tekemään, nimittäin verkostoitumaan muiden suomalaisten matkabloggaajien kanssa useammallakin tavalla.

Mutta, ei hätää, joulukalenterilukemistoksi voin lämpimästä suositella muiden suomalaisten matkabloggaajien joulukalentereja ja ihan erityisesti  Tämä matka -blogin Annan kalenteria, jossa on monta hienoa juttua, esimerkiksi juttu kirkonkelloista – tai ehkä tämän blogin lukijoita erityisesti kiinnostava vähän ulkopuolisempi näkemys maabongaukseen. Anna kävi tutustumassa Maailmanmatkaajiin joulukuun klubitapaamisessamme (joiden jatkoilla mekin vierailimme karaokebaarissa (linkki videoon) varmaan ensimmäistä kertaa Helsingissä).

Tämä matka

Annan – ja hänen jatkettua viikonloppua edelleen bloggaajien verkostoitumisen merkeissä muiden Pallontallaajien bloggaajien kanssa, heidän kommenttinsa – maabongauksesta ovat melko kriittisiä, erityisesti tätä meidänkin bongausharrastuksemme alkuperäisenä lähtökohtana ollutta TCC:n järjestelmää kohtaan ja kieltämättä siinä on omat omituisuutensa. Tosin olen tavannut sitä hiukan puolustaakin sikäli, että siinä aluestatukselle on selkeät määritelmät, toisin kuin vaikka Most Traveled People -järjestelmässä. Tuohon The Best Travelled People -järjestelmään en vielä ole suostunut tutustumaan, ajatuksena, että emme enää naputtele matkojamme vielä yhden järjestelmän mukaan, mutta ehkä senkin osalta pitää vielä jossain vaiheessa antaa periksi.

Edit 22.4.2018: The Best Travelled People on nykyisin Nomadmania.

Travelers Century ClubThe Best Travelled

Anna kirjoittaa Tämä matka -blogissaan myös bloggaajien verkostoitumisesta tavattuaan muita Pallontallaajien bloggaajia heidän verkostoitumistapaamisessa.
Pallontallaajat on (oli, päivitetty 21.1.2022) erityisesti omatoimimatkailijoille tarkoitettu matkablogiportaali, toinen samanlainen on Rantapallo, joka lienee Suomen suurin laatuaan.
Meriharakka.net -blogin osalta, kun olemme aikoinaan (2004/02!) itsenäisenä aloittaneet, emme ole halunneet menettää tätä itsenäisyyttämme – vaikka portaalit tarjoavatkin omille bloggaajilleen erilaisia etuja – ja lisää lukijoita.pallontallaajatrantaots

Niin – ja joulukalentereihin palatakseni – siihen vuoden 2009 joulukalenteriin, jonka toteutin ensin Facebookissa, mutta sittemmin muutamana yhteenvetojuttuna myös tällä, voi jouluisen nostalgian merkeissä palata näistä kuvista (blogissa kahtena juttuna):

haukkavaara 6Jouluna2

Tags from the story
, ,
Join the Conversation

3 Comments

  1. says: Pirkko

    Mukavaa matkaa Anna!
    Ja Veeralle (kuten itsellenikin) – onneksi näitä muiden tekemiä joulukalentereita on tänäkin vuonna blogeissa ihan kivasti.
    Annan joulukalenterin lisäksi esimerkiksi Pingviinimatkojen joulukalenteria on tullut katsottua aina välillä.

Leave a comment
Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *