Kon-Tikin matkassa

Matkamessujen tiimoilta tutustuimme myös meille ihan uudenlaiseen matkatoimistoon, Kon-Tiki ryhmämatkatoimistoon.

Olemme matkustaneet perinteisillä valmismatkoilla, kaukomatkatoimistojen järjestämillä kiertomatkoilla, meille räätälöidyillä matkoilla ja omatoimisesti, mutta Kon-Tikin ryhmämatka konsepti ei ollut meille entuudestaan tuttu – joten tutustumaan!

Kon-tiki ryhmämatkatoimisto

Tapasimme Kon-Tikin myynti- ja markkinointijohtaja Jaana Raunolan, joka esitteli meille konseptia ja vierailimme myös Kon-Tikin tiloissa Fredrikinkadulla sateisena talvisena iltana järjestetyssä aurinkoisen vihreässä Irlanti-illassa ja tapasimme, täälläkin, matkailuun ihastuttavan intohimoisesti suhtautuvia mukavia ihmisiä.

Kon-Tiki Lukulamppu lukijamatkaKon-Tikin historiassa on niin luontomatkailua kuin senioriryhmien matkoja ja tätä taustaa hyödyntäen toimisto järjestää ryhmämatkoja eri tavoilla muodostuineille valmiille ryhmille – Irlanti-illassa tapasimme esimerkkinä Lukulampun ryhmän vetäjän – Lukulamppu määrittelee itsensä kaikkien kirjanystävien kohtaamispaikaksi verkossa ja he ovat lähdössä yhteisen harrastuksen tiimoilta Irlantiin James Joycen jalanjäljille.

Muihin käyttämiimme matkustusmuotoihin verrattuna Kon-tikin konseptissa on uutena ulottuvuutena ryhmänkerääjän rooli – ryhmä saattaa olla jo olemassa yhdistyksen, yrityksen tai kaveriporukan muodossa tai se voidaan koota yhteisen intressin ympäriltä kuten edellä mainitut esimerkit. Ryhmänkerääjä saa Kon-tikilta apua matkan hahmottamisessa ryhmälle kohdistetuksi ehdotukseksi ja kun lähtijät ovat selvillä Kon-tiki hoitaa kaikki matkan järjestelyt. Isompien ryhmien kohdalla ryhmänkerääjä voi saada oman matkansa ilmaiseksi. Lisäksi ryhmänkerääjä saa säännöllisin väliajoin kutsun After Work -matkainfoihin, Matkaopas-lehden ja kutsun matkamessujen ammattilaispäivään.
Ryhmänvetäjiä toimistolla on jo useita satoja.

Kon-Tiki lukijamatkatErona muihin ryhmämatkoihin Kon-Tikin matkoilla ryhmäläiset joko tuntevat toisensa entuudestaan tai heillä on jokin yhteinen intohimo, joka edesauttaa ryhmäläisten tutustumista toisiinsa ja näissä ryhmissä usein, Jaanan mukaan, matkoilla syntyykin yli matkan kestäviä ystävyyssuhteita erityisesti yksin matkalle lähteneiden kesken.

Kon-tikin matkoille pääsee mukaan myös ilman ryhmää tai ryhtymättä ryhmänvetäjäksi, sillä avoimien ryhmien matkat, useimmiten jonkun lehden lukijamatkoille, voi ilmoittautua myös suoraan Kon-Tikin sivuilta.

 

Kon-tiki Irlanti-iltaLopuksi vielä hetkeksi takaisin tuohon sateiseen talvi-iltaan Fredrikinkadulle. Irlannin matkailutoimiston edustajat kertoivat Irlannista ja Pohjois-Irlannista eri näkökulmista: kaupungeista, patikoinnista, viskitislaamoista, linnoista ja pubeista ja paikalla myös olleet Finnairin edustajat paitsi Finnairin uusista kesäkohteista (Dublin, Malta, Ateena, Split) uusista Skybistro ja Economy Comfort -konsepteista ja ehkä mielenkiintoisimpana osiona hiukan hinnoittelustaan. Emme olleet aikaisemmin ajatelleet, että Finnairin Euroopan -lentojen hinnat ovat sidoksissa niin voimakkaasta Aasian liikenteeseen, Aasian lentojen lähtö- tai saapumisaikoihin hyvin liittyville lennoille on vaikeampaa saada edullisia lippuja kuin sellaisille, joiden aikataulut eivät sovi niin hyvin Aasian liikenteeseen. Myös fakta, että jos varaat kerralla lippuja isommalle ryhmälle, niin lippujen hinta saattaa nousta ryhmän koon kasvaessa tuntui ensin hassulta, mutta niinhän tuo hinnoittelu toimii, kun koneessa alkaa olla vähemmän paikkoja jäljellä, niin niiden hinta nousee. Osa hinnoitteluinfosta meni yksittäisen matkailijan kannalta kategoriaan hauska tietää, eli me emme sitä tietoa varsinaisesti tarvitse, mutta olipa mielenkiintoinen aihe!
Illan kolmantena aiheena Laurean edustaja kertoi vielä hiukan AHEAD-hankkeesta, mutta siitä lisää ehkä myöhemmin, jos tulemme siihen enemmän tutustuneeksi – mielenkiintoinen osio kyllä tämäkin illan ohjelmassa.

Kontikin matkassaTilaisuudessa oli myös tarjolla kevyt iltapala, Irlanti-aiheen tiimoilta juustojen väreinä olivat vihreä, punainen ja valkoinen – ja tilaisuuden päätteeksi Irlanti-aiheiset arpajaiset, joissa voitimme viskipullon ja sateenvarjon! Tuntui melkein väärältä, että meistä molemmat voitimme jotain, sillä emmehän olleet tilaisuudessa ryhmänvetäjinä vaan vierailijoina – onneksi sentään arpajaisten päävoitto, lennot Dubliniin ja takaisin, menivät oikeaan osoitteeseen, eli Lukulampun edustajalle!

Toki kävimme katsomassa Kon-tiki -toimiston osaston myös matkamessuilla – esittelyjällä oli hymy herkässä ja esitteet tekivät kauppansa messuvilinässä.

 

 

Kon-tiki matkamessut Kon-tiki matkamessut

(Tämän jutun taustalla on sen verran yhteistyötä Kon-Tiki ryhmämatkatoimiston kanssa, että olemme nauttineet heidän piikkiinsä yhden kahvilatarjoilun, osallistuneet yhteen matkainfoiltaan ja sopineet pienimuotoisesta yhteistyöstä linkittämisen muodossa – esimerkiksi Kon-Tikin kesän Huippuvuorille suuntautuvan matkan lisätietoina on tarjolla Meriharakka.netin kokemuksia Huippuvuorilta.
Kon-Tikin matkoilla emme, ainakaan vielä ole olleet, emmekä ole sellaisesta esimerkiksi vastineeksi heistä kirjoittamiselle sopineet.)

Tags from the story
Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *