Retro & Vintage + Design Expo

RetroVintageDesign

Lenkillä kuunnellun radio-ohjelman innoittamana päädyimme lauantaina käymään Kaapelitehtaalla katselemassa retro/vintage/design -tarjontaa. Ja sitähän oli!

Ensimmäinen ostoksemme oli matkailuaiheinen, vaikka olihan siinä mukana nostalgiaakin, jonkin värisenä minullakin on tällainen joskus ollut. Lipas irtosi pienen tinkimisen jälkeen 12 eurolla.

Yhdyspankin maapallolipas

Designin osalta totesimme, että kallista on, tosin kaunistakin.
Tuon Oiva Toikan sitruuna (tai itse asiassa toinen samanlainen toiselta myyjältä, kun hänen kappaleensa oli mielestäni onnistuneemmin sitruunan keltainen) lähti myös matkaamme (hintaan 185 euroa). Vaikka nyttemmin monilta osin minimalismia suosinkin, niin hedelmä- ja lintukokoelmaamme ajoittain täydennän silti, hillitysti.

Toikan sitruuna Toikan lintu Kaunis kulho ja Länsiväylämuki Orvolan lamppu

Arkisista astioista bongasimme paljon tuttuja esineitä, mutta yksi kierros niitä riittää meille. Vanhat ruokapakkaukset huvittivat, mutta en ihan ymmärtänyt miksi niitä pitäisi kotiinsa hankkia. Mielenkiintoista, että maitopussikin on säästynyt. Suklaata suklaapaketeissa ei kuulemma enää ollut (tai siis nämä olivat olleet lavastekäytössä ja siten säilyneet).

Retrokattila RetrokannuRetroruokapaketteja Hellassuklaapaketteja

Lelujen osalta omakohtaisia muistoja ei oikein tullut mieleen paitsi kiiltokuvista. Pokemonistakin taitaa kuitenkin olla yli 20 vuotta jo, sillä sisarenpoikani taisi ainakin siitä olla kauan sitten innostunut – ja hänkin on jo melkein 30-vuotias!

Pokemon Retropiski
Kiiltokuvia Retroleluautoja

Vaatteitakin oli tarjolla, mutta en ole ainakaan vielä ollut koskaan vintagevaatteista kiinnostunut. Yhdet keltaiset helmet itsellenikin pieneksi yllätykseksi kuitenkin ostin, taas hiukan tingittyyn hintaan 15 euroa. Helmien takana niitä vasta kotona kuvatessani olevan Retroilulehden sai messuilta osoitetietojaan vastaan (tai kaipa siihen lipukkeeseen olisi halutessaan voinut kirjoittaa Aku Ankankin nimen ja osoitteen).

Ihanan värinen mekko! Retrolaukkuja Retrohelmet Kansallispuku Retrotilaisuudessa

Jotenkin tunnistettavien ryhmien lisäksi tarjolla oli tarjolla myös kaikenlaista. Täytetty majava olisi ollut kiva, mutta onnistuin nyt kuitenkin juuri ja juuri ohittamaan sen!

Täytetty eläin Vanhoja lehtiä Kettu ja kana Vintage radio

Expossa oli sen henkeen hyvin sopien esillä myös Samppalinnan kesäteatterin ensi kesän näytelmä Onnen Päivät – Happy Days. Tuotahan voisi pitkästä aikaa harkitakin, siis kesäteatterimatkaa Turkuun!

Happy days samppalinnan kesäteatteri

 

 

Tags from the story
Join the Conversation

5 Comments

 1. says: Virpi /Täynnä tie on tarinoita

  Oi, tämä on todellista retroa!
  Kyllä sitä täytyy vissiin vanhaksi tunnustautua, kun osa ruokapakkauksistakin oli tuttuja. :D Kiiltokuviakin tunnistin tutuiksi, omassa kokoelmassakin joskus olleeksi!
  Kiva tapahtuma aivan varmasti! :)

 2. ”Meillä kotona oli joskus tuollainen!” Nostalginen reaktio myös museoissa toisinaan, eikös. Hauska tuo maabongarin maapallolipas -ajatus. Oli minullakin jäsenyys maapallokerhossa, isän kanssa kaupungin konttorissa 1970-luvulla solmittu. Silloin kun oli shekkitilejä aikuisilla.

  Minun lauantaipäiväni kului Tampereella kotimaan matkailumessuilla. Hieman toisenlaista nostalgiaa, kun alle puolentoista vuoden bloggaamisen jälkeen tapaa messuilla vanhoja tuttuja. Koetan saada jutun julki piakkoin.

 3. says: Pirkko

  Kiitos Virpi ja Popot pogoillen kommenteista!
  Innostuin tähän tosiaan matkailuharrastuksen takia ehkä enemmän kuin selvän nostalgian, mutta paljon tämä on kirvoittanut kommentteja myös Facebookin puolella, monella tuntuu olevan muistoja maapallolippaasta!

 4. Kiitos Veera :-) Tuo maapallo on tosiaan herättänyt ihastusta ja muutamankin sellaisen kommentin, että tahtoo kanssa – tai tahtoo, mutta tietyn värisenä, siis sen värisenä minkälainen lipas lapsena oli!

Leave a comment
Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *