Blogilista, Blogipolku, Bloglovin’

Blogipolku, Bloglovin

Miten Sinä olet päätynyt lukemaan tätä?
Ehkä tulet ihan suoraan blogiimme, sillä olethan tehnyt niin jo vuosikausia.Ehkä tulet jonkun blogiportaalin kautta – Meriharakkahan on nykyisin mukana jo parissakin: Suomen parhaimmissa matkablogeissa ja Rantapallon matkakumppaneissa.
Ehkä seuraat meitä Facebookin tai Twitterin kautta.

Tai ehkä tulet, lähes ammattimaisena blogien lukijana Blogilistan kautta.
Siinä tapauksessa, olethan huomannut, että Blogilista lopettaa toimintansa kesäkuun alussa! Jos olet pitänyt Blogilistan tapaisesta portaalista, niin ehkä haluat siirtyä uuteen Blogipolkuun. Meriharakan löydät Blogipolulta tästä. (Blogipolkukin näyttää nyttemmin keväällä 2019 lopettaneen, joten linkit yllä on poistettu.)
Blogipolkua kannattaa ehdottomasti käydä ainakin vilkaisemassa, sillä se on ihan mukavan tuntuinen ja näköinen portaali, siinä missä aika oli ehkä jo hiukan ajanut Blogilistan ohi.

Blogipolku

Itse luen seuraamiani blogeja Bloglovin -syötteenlukijalla. Meriharakan löydät Bloglovin -palvelusta tästä.
(Myös Bloglovin’ -palvelun ylläpito on lakannut, vaikka sieltä jotain vanhoja juttuja saattaakin näkyä. – Päivitys 31.8.2022)

Bloglovin’ia käytän sähköpostin tapaan, eli pidän tietokoneellani Bloglovin -ruutua auki samaan tapaan kuin Gmailiä ja ajoittain, ehtiessäni, vilkaisen sitä, samaan tapaan kuin mailiäni.

Bloglovin -ohje

Tuossa oikeassa reunassa näkyy seuraamani blogit ja tuossa ylimpänä ne, joihin on tullut uusia juttuja – samaan tapaan kuin mailiin on tullut uusia viestejä.
Ajoittain selaan juttuvirtaa tuossa keskellä ja merkitsen hetimmiten luetuiksi ne, jotka eivät otsikon ja ensimmäisen lauseen perusteella tunnu kiinnostavilta.

Bloglovin -ohje

Loput jäävät tuonne oikean reunan listaan – ja pääsivulle ylimmiksi ja värikkäinä kunnes ehdin ne lukaista.

Bloglovin -ohje

Jos päädyn kommentoimaan juttua, laitan sen talteen tuosta Save -ikonista ja talletan sen omaan kokoelmaansa nimeltä Kommentoitu.

Tuohon toiseen Hyödynnä -kokoelmaan laitan talteen sellaisia juttuja, joihin haluan palata esimerkiksi siksi, että aihe tuntuu sellaiselta, että voisin itsekin siitä ehkä kirjoittaa.

Tuohon Kommentoitu -kokoelmaan palaan ajoittain, ehtiessäni, katsomaan, että onko juttuun liittyvä keskustelu jatkunut mielenkiintoiseen suuntaan … ja samalla saatan poistaa jutun tuolta (Unsave) niin kokoelma pysyy sopivan pienenä.

Jos Bloglovin’ia ei jostain syystä halua käyttää käyttöliittymän, tai vaikka puhelimen/tabletin sovelluksen kautta, niin palvelusta saa toki myös haluessaan päivittäin mailin seuraamiensa blogien uusista jutuista.

Saattaisit olla kiinnostunut myös näistä:

Tags from the story
Join the Conversation

10 Comments

 1. Sinähän olet oikein pro Bloglovinin käyttämisessä! Mulla on puhelimessa ja tabletissa sovellukset, mutta lukemattomat (eli minua kiinnostamattomat) jutut jää siihen etusivulle roikkumaan. Hyvä vinkki merkitä ne heti luetuiksi. Ja hyvä vinkki on myös tuo Kommentoitu-kokoelma!

  Iso kiitos blogini mainitsemisesta :)

 2. says: Pirkko

  Eipä kestä Terhi, mielellään mainitsen blogin, jonka lukemisesta olen itse nauttinut!

 3. says: Ulla

  Hei, mahtavaa! Opin uutta Bloglovinin toiminnoista tämän postauksen myötä, kiitos Pirkko! Nyt kun tulevaisuudessa vapautuu toivottavasti enemmän aikaa tälle blogiharrastukselle (kun duuni loppuu), niin pitää laittaa juttuja kuntoon. Tämä yksi niistä :)

  Mahtava juttu myös tuo teidän Mallorcan loma! Itseäkin kiinnostaisi kovasti Mallorca ja Menorca, koska kaikki ovat kehuneet niitä. Enjoy!

  1. says: Pirkko

   Kiitos kommentista Ulla! Olen yrittänyt promota tätä Bloglovin’ia kun olen tosiaan itse siihen mieltynyt – ja minusta se on aidosti hyvä. Mukavaa jos innostuit ainakin ottamaan sen ”rankempaan koekäyttöön”.

 4. says: Inga-K

  Kiitos kattavasta kirjoituksesta Pirkko. Myös blogue.fi listaa blogeja kauniissa muodossa.

  1. says: Pirkko

   Kiitos kommentistasi Inga – näitähän tuntuu löytyvän vaikka kuinka monta! Tämäkin oli minulle ihan uusi palvelu.

 5. says: Karoliina

  Kiitos vinkeistä – en ollutkaan tajunnut tuota Bloglovinia noin hyödyntää vaikka sitä muutoin blogien seuraamiseen käytänkin! :)

Leave a comment
Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.