Hakuja, joilla tähän matkablogiin on päädytty

Syö Matkusta Rakasta

Olen muutaman kuukauden ajan tavannut kuukauden puolivälissä kertoa mitkä ovat olleet blogimme suosituimmat juttumme viimeksi kuluneen kuukauden mittaan.

Syö Matkusta Rakastaa -blogin Meri kirjoitti äskettäin hillittömän hauskan jutun erilaisista hauista joilla hänen blogiinsa on päädytty (linkki poistettu blogin poistuttua) ja sen innoittamana ajattelinkin tällä kertaa ottaakin lähtökohdaksi sen, että miten blogiimme Googlen kautta on päädytty.

Googlen Webmaster Tools tarjoaa mm. Impressions -luvun, eli miten usein blogi on tietyllä hakusanalla esiintynyt hakutuloksissa ja Clicks -luvun, eli miten usein blogiin on sitten oikeasti päädytty.

Elokuun parhaita Instagram-kuvia

Impressions -statistiikan kärjessä ovat viimeksi kuluneen kuukauden aikana olleet:

 • ilmonet
 • Örö
 • meriharakka
 • blogipolku
 • national parks india
 • uber kokemuksia
 • matkalle mukaan
 • kabul 1001
 • parisrio
 • färsaaret

Ilmonet on tietysti suosittu aihe näin pääkaupunkiseudun työväenopiston kurssien ilmoittautumisten alkaessa, mutta valitettavasti blogistamme löytyy vaan muutama (luultavasti jo vanhentunut) linkki joihinkin kurssikuvauksiin. Eli melko ansiottomasti olemme noissa hakutuloksissa!

Tuo, että päädymme usein mukaan Intian kansallispuistoja etsittäessä (se nimenomaan in English) oli aika yllättävää. Olen kirjoittanut vain yhden (tietysti loistavan!) referaatin aiheesta kuulemastani mielenkiintoisesta esityksestä – itse emme noita kansallispuistoja ole edes nähneet!

Loput noista hauista ovatkin sitten mielestäni blogimme kannalta ihan asiallisia.
Näin kesällä Örö esiintyy listalla useassa muodossa kuten Örö, Örö kartta, Örö ravintola, M/S Sissel (Örölle menevä alus), Örö majoitus, Örö vierasvenesatama, mutta yhdistin ne tuohon listaan yhdeksi.

Elokuun parhaita Instagram-kuvia

Clicks -listan kärjessä taas heinä-elokuussa olivat:

 • meriharakka
 • uber kokemuksia
 • lissabon kokemuksia
 • örö
 • bucket list suomeksi
 • cascais kokemuksia
 • albatros kokemuksia
 • musta silmä parantuminen
 • kaliningrad viisumi
 • kuwait matkailu

Meriharakan osalta täytyy vaan toivoa, että kovin moni ei ollut oikeasti etsimässä tietoa meriharakasta lintuna. Blogimme nimi on kieltämättä matkablogille vähän outo, mutta emme ole halunneet sitä muuttaakaan. Ehkä pitäisi kirjoittaa joku tyhjentävä juttu myös meriharakasta lintuna blogiimme, varmuuden vuoksi?

Kuwait matkailu tuntuu hiukan hassulta kiinnostuksen kohteelta keskellä kesää, mutta ehkä heinäkuun alussa oli Suomessa niin viileää, että todella kuumatkin paikat kiinnostavat. Tai sitten maa vaan kiinnosti siellä tapahtuneen terrori-iskun takia

Lissabon ja Cascais ovat ”ihan oikeita” hakuja päätyä blogiimme, samoin tuo Albatros-kokemuksia: taisivat ihmiset olla varaamassa Albatros -matkoja syksyksi ja talveksi jo kesälomallaan?

Kysymyksellä ”miten musta silmä paranee” olemme Googlen hakutuloksissa ensimmäisenä, joten ei ihme, jos tuo pieni juttu on suosittu – ja ehkä erityisen suosittu näin kesällä, syystä tai toisesta!

Ilulissat Seven Sisters

Jutun kuvituksena on tälläkin kertaa kuluneen kuukauden suosituimmat Instagram-kuvamme. Grönlannin kuvia jaoimme Instagramissa aika rajallisesti johtuen netin kalleudesta ja siitä, että sitä saattoi kerralla käyttää vain yhdellä laitteella, mutta tuo kuva värikkäistä taloista Ilulissatissa oli kuitenkin kuukauden suosituin. Taisi jopa olla kaikkien aikojen suosituin kuvamme.

Myös jäävuori ja keltaiset kukat ovat Grönlannista.
Iloinen porukka uimassa on Devil’s Poolilta liittyen juttuumme Maailman upeimmista uima-altaista ja toinen kukkakuva Otaniemen rannasta liittyen juttuun Retki Uranukseen.

 

Tags from the story
,
Join the Conversation

2 Comments

Leave a comment
Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.