Jääkaappimagneetteja

Albania ja Montenegro

Jääkaappimagneetti jokaisesta käymästämme maasta – muita matkamuistoja ostamme enää hyvin harvoin.

Sapattivapaani loppupuolella ideoin jossain vaiheessa, että voisin yrittää laittaa kaikki keräämämme magneetit jotenkin esille, vaikka maailmankartan muotoon. Jääkaapin, isonkaan, oveen ne eivät enää ole mahtuneet vuosiin – paitsi uusimmat sen aikaa, että tuoreemman matkan uudemmat taas korvaavat edelliset.

Jääkaappimagneetteja

Jääkaappimagneetteja

Projektini eteni ennen vapaani loppua sen verran, että ostimme Ikeasta neljä edullista metallista ilmoitustaulua ja sijoittelin parissa laatikossa olleet magneetit niille. Taulut eivät kyllä vielä ole varsinaisesti löytäneet paikkaansa asunnossamme: ne ovat vaan oleilleet toistaiseksi keittiön seinää vasten nojaten – varsinkin kun eivät ne kartan muotoon mahtuneet vielä neljällekään taululle.

Magneetteja tauluihin sijoittaessani tein myös puutelistaa, eli listaa niistä maista, joissa olemme kyllä käyneet, mutta magneettia ei löytynyt tai mitä luultavammin ei kauan sitten tullut hankittuakaan.

Puutelista jäi sitten elämään mielessäni ja lukiessani Reissuesan juttuja Albaniasta ja Montenegrosta kysyin josko hän voisi ostaa minulle näistä maista magneetit ja ystävällisenä miehenä hän suostuikin tähän ehkä hiukan yllättävään ja/tai outoon pyyntööni ja muutaman viikon kuluttua posti toi ne minulle!

Reissuesan matkablogi

Esahan on yksi näistä nyttemmin yhä useammista koko ajan maailmalla olevista diginomadeista ja hän on kesän mittaan asunut ja kierrellyt Balkanin suunnalla.Reissuesan matkablogilla on jo historiaa ihan mukavasti, vuodesta 2007 alkaen, ja se löytyy Suomen parhaimmasta matkablogin osoitteesta eli www.matkablogi.fi.Juuri nyt uusimmat jutut Esan blogissa ovat Montenegrosta, mutta kun Esassakin taitaa olla hiukan maabongarin vikaa, niin juttuja löytyy monesta muustakin niistä 63 maasta, joissa hän on kierrellyt.

Albanian ja Montenegron lisäksi kokoelmassani on muutama muukin aukko, eli Euroopasta (yliviivatuista olemme jo saaneet tarjouksen – päivitetty 4.10. klo 12:00):

 • Alankomaat
 • Itävalta
 • Irlanti
 • Israel
 • Puola
 • Slovenia (tammikuuta ”tarjottu”)
 • Monaco (tammikuuta ”tarjottu”)
 • Vatikaani – myydäänköhän siellä edes jääkaappimagneetteja?
 • Viro – melkein uskomatonta, mutta totta!

ja muualta maailmasta:

 • Egypti
 • Kanada
 • Singapore – ja vastahan täällä viime syksynä kävimme, sigh!
 • Thaimaa

Ja nyt arvaatkin varmasti miksi tämä blogijuttu on kirjoitettu … jos olet jossain näistä maissa tai lähdössä matkalle näihin maihin, niin voisitko ajatella ostavasi minulle pienen ja vaatimattoman (ja siis toivottavasti edullisen) jääkaappimagneetin?

Vastapalveluksena lupaan, jos niin haluat (jos vaikka olet Sinäkin matkabloggaaja), julkisen kiitoksen ja blogisi esittelyn blogissani.

Jos haluat tarjoutua magneettikuriiriksi, niin ota yhteyttä, kommenttina tai muuten, niin jatketaan aiheesta sähköpostiviestein!

Join the Conversation

27 Comments

 1. says: Marjaana Aali

  Viron magneetti järjestyisi ensi viikonlopun jälkeen. ? onko paikalla väliä, Pärnu tai Tallinna?

  1. says: Pirkko

   Kiitos Marjaana – Viron osalta ehdin jo Facebookin puolella hyväksyä yhden tarjouksen, mutta saanen palata asiaan, jos Kiiran suunnitelmat muuttuvat?

 2. says: Marikaw

  Mun äiti kerää magneetteja ja sille tuli tuotua aina joka paikasta helposti magneetti tuliainen. Reilu vuosi sitten päätti kyllästyä ja ei enää halua magneetteja. :D

  Mä oisin voinut tuoda teille Kanadasta jos siinä vaiheessa olisi jo tajunnut, höh!

  1. says: Pirkko

   Kiitos Marikaw – ehkä voin neuvotella asiasta Kanadassa tapaamasi ystäväsi kanssa :-)

 3. says: MariJ

  Hauska tapa laittaa ne yhteen paikkaan. Aika usein tulee ostettua, etenkin museoista näitä magneetteja. Meillä on tullut tavaksi ostaa joka matkalta (ei välttämättä jokaisesta maasta) joulukuusenkoriste. Jouluna on sitten mukava muistella vanhoja matkoja.

  1. says: Pirkko

   Kiitos kommentistasi MariJ – tuohan on hyvä idea! Tosin ei meillä toimisi ihan noin hyvin, kun emme yleensä hanki kuusta, mutta jos se kuuluu jouluperinteisiin, niin sitten tuo on ihan huippu.

 4. Pitäisipä meidänkin kartoittaa mitä vielä puuttuu. Huomenna kun keittiöremontti valmistuu ja jääkaappi ja pakastinkaappi siirretään paikoilleen olisi helppo tarkistaa mistä on ja mistä ei ole magneettia. Me kyllä olemme vuosia keränneet magneetteja laajemmin kuin vain maittain – aina kun kiva osuu kohdalle. Toisaalta ehdimme matkustaa monissa maissa ennen kuin aloimme kerätä magneetteja.

  1. says: Pirkko

   Nyt kun on hyvä sauma, kuten totesit, niin teepä inventaari. Tekin varmaan alkuaikoina kävitte enimmäkseen ”ihan tavallisissa” maissa, joten niiden saaminen kokoelmiin ystävien avustuksella voisi olla ihan helppoa!

 5. says: Sirpa

  Kiva idea kerätä jääkaappimagneetteja matkamuistona.
  Voisin tuoda sinulle magneetin Puolasta (Krakovasta) lokakuun alussa.

  1. says: Pirkko

   Kiitos Sirpa – Krakova sopisi loistavasti, sillä meidän ”Puola-piste” on juuri Krakovasta haettu. Laitan vielä viestiä mailitse asiasta.

 6. says: Timo

  Tähän ei valitettavasti heti apua mahd antaa, mutta kommentoidaanpa muuten vain mieleen tulevaa. :-)

  Mulla tuli aloitettua vaikeampi keräilykohde reissuista, eli sellaiset 8-15cm korkeat naamiot. Niitä vain ei ole löytynyt kaikista paikoista. :-/ Esim USAsta etsin ja kysyinkin useammasta matkamuistomyymälästä turhaan.

  1. says: Pirkko

   Kiitos kommentistasi Timo! Naamiot onkin hiukan erilaisempi keräilykohde. Me ostimme joskus yhden Venetsiasta, mutta annoimme sen siskontyttärelle, joka oli silloin noin 10-vuotias.

 7. says: AnnKat

  Itse keräilin myös aikanaan magneetteja reissulta. Oma keräily taisi tosin lopulta kaatua siihen, että olen liian kriittinen sen suhteen millaisen magneetin halusin ostaa ja millaista en. :DDD
  Pari vuotta sitten aloin ostaa myös joulutorimatkoiltani joulukoristeen vuosittain. Ne on kiva kaivaa aina kerran vuodessa esille ja fiilistellä samalla niiden taustoja. :)

  1. says: Pirkko

   Kiitos kommentistasi AnnKat. Oletkin jo toinen tässä kommentointiketjussa, joka on päätynyt joulukoristeita hankkimaan!

 8. says: AnskuliP

  Hei! Hieno kokoelma teillä! Mää ruukaan myös ostaa jääkaappimagnetteja matkoilta. Olen menossa syyskuun alussa Roomaan. Voisin katsoa oisko Vatikaanissa jääkaappimagneetteja myynnissä!

  1. says: Pirkko

   Kiitos AnskuliP kommentistasi ja tarjouksestasi! Sarrrrilla tuossa alla näytti olevan jo valmiiksi joutilas Vatikaanin magneetti, niin kokeilen, josko hän oikeasti suostuisi sen minulle toimittamaan. Jos ei jostain syystä toteudukaan, niin palaan ehdottomasti tarjoukseesi, tuntuu sen verran harvinaiselta kuitenkin tuo Vatikaani kohteena, että melkein yllätyin, että löytyi yksikin auttavainen tältä osin!

 9. says: Säppä

  Jos et ennen tammikuuta saa Slovenian ja Monacon magneetteja, niin voisin ne saada sulle hankittua, kun niiden kautta ajellaan Espanjaan :)

  1. says: Pirkko

   Pidän mielessä, saattaa hyvinkin olla, että näin talvikauden alkaessa ei noissa maissa taas kovin moni käy. Laitan viestiä vuodenvaihteessa, jos jäät ainoaksi tarjoajaksi! Kiitos Säppä, niin kommentista kuin tarjouksestasi.

 10. Tää on ihan huippu juttu! Ja ihanaa nähdä ja kuulla miten sinun magneettiprojekti etenee :) Voi että, mieluusti toisin sinulle Kanadasta ja Thaimaasta magneetit, mutta nyt en uskalla sanoa vielä milloin olen seuraavan kerran menossa noihin maihin. Pidänpä sinut mielessä, jos/kun reissu lähestyy ja jos sinulla ei siihen mennessä ole vielä noita.

  1. says: Pirkko

   Kiitos Sanna! Kanadasta minulla onkin jo yksi lupaus, mutta Thaimaata odotan vielä, joten katsotaan miten omat ja muiden reissusuunnitelmat tuolle suunnalle kehittyvät!

 11. says: Ulla

  Minulla on pari ylimääräistä jääkaappimagneettia Singaporesta. Haluatko Marina Bay Sandsin vai Merlionin?

 12. says: Sari | Pakkasesta Paratiisiin

  Thaimaa-tarjous on nyt hyväksytty ja pian lähtee postia tulemaan. Tämä on kiva juttu, kiitos siitä!

  1. says: Pirkko

   Kiitos Sari! Kerron Thaimaa-magneetin tarinan sitten aikanaan lukijoillemme.

Leave a comment
Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *