Saaristokauppa

Saaristokauppa Suvisaaristo

Elokuun Espoo -lehdessä pysähdyin Suvisaariston Saaristokaupasta kertovan jutun kohdalla (sivut 22-23): tähän täytyy käydä tutustumassa!

Kesäisin pyöräilemme usein Etelä-Espoon rantoja, joskus lähes tuolle kaupalle asti, ja talvisin olemme silloin tällöin ajaneet hiihtämään Hanikan ladulle, joten melkein kotiseutuahan tuo meillekin on. Uuden Finnevikin sillan myötä Iirislahdestakin pääsee Soukkaan ja Suvisaaristoon jonottamatta Länsiväylälle, joten suuntasimme perjantai-illan kauppareissulle leppoisaan kylätunnelmaan.

Saaristokauppa Suvisaaristo

Saaristokauppa on pieni kyläkauppa (ja kahvila), josta kuitenkin saa kaiken tarvitsemansa, jos joustaa tarvittaessa hiukan vakiotuotemerkeistään.
Hedelmät, vihannekset ja leivät ovat tuoreita ja lihaa, kalaa ja juustoja on tarjolla myös palvelutiskistä. Auton saa parkkiin kaupan eteen ja palvelu on hyväntuulista.
Hinnat ovat luultavasti hiukan korkeammat kuin Lidlissä, mutta muutamalla sentillä lisää jogurttipurkin hintaan saa kyllä rauhallisemman ostoskokemuksen.

Saaristokauppa

Saaristokauppa on ollut olemassa jo 1920-luvulta aina nykypäivään asti. Vuoteen 2012 asti sitä piti Sjöbergin perhe. Nykyinen kauppias Kristina Tukiainen ei alunperin ollut kauppias lainkaan, mutta innostui ajatuksesta Sjöbergien ollessa luopumassa kaupasta ja vaihtoi ekonomin työt metsäteollisuudessa Saaristokaupan pyörittämiseen.

Saaristokauppa Suvisaaristo

Kaupan yhteydessä olevaa pientä kahvilaa emme tällä kertaa kokeilleet, mutta jos olisimme olleet pyörillä liikkeellä, niin tämä olisi ollut hyvä taukopaikka!

Saaristokauppa

Saaristokaupalla on Facebook -sivut, joita päivitetään aktiivisesti – ja siis ihan oikeasti, ei siis vaan netistä tai Facebookista kaupan löydät vaikka lauantai-retkellesi (avoinna 9-15) osoitteesta Suvisaaristotie 23.

(Juttua ei ole tehty yhteistyössä kenenkään kanssa. Kuvien ottamiseen kysyin tosin kauppiaalta luvan ja vaihdoin muutenkin hänen kanssaan pari sanaa kaupasta ja mainitsin matkablogistamme.)

Tags from the story
Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *