Paratiisi Thaimaassa

Pakkasesta paratiisiin

Vieläkö muistatte puuttuvien jääkaappimagneettien keräilyprojektini?
Julkaisin jokin aika sitten listan sellaisista helpoista maista, joissa olen enimmäkseen käynyt kauan kauan sitten, enkä vielä silloin kovin systemaattisesti ostanut magneetteja, joita sittemmin ajattelin, että olisihan se kiva olla yksi jokaisesta maasta.

Viime viikkoina kokoelmani onkin taas karttunut useammalla magneetilla:
Egypti, Itävalta, Puola ja Thaimaa. Egypti tuli maailmanmatkaajaystävältä, Itävalta oikealta ystävältä vuosien takaa, Puola uskolliselta lukijalta ja Thaimaa Pakkasesta paratiisiin -blogia kirjoittavilta matkabloggaajaystäviltä.

magneetteja

Sari ja  Tom ovat lämpöä rakastava pariskunta, jotka asuvat talvet auringon alla ja kesät Suomessa ystävien lähellä. Nyt on menossa jo kolmas talvi pääosin Thaimaassa

Sari viimeistelee tradenomin tutkintoa Haaga-Heliaan tehden somemarkkinoinnin opasta ja kohta myös opiskellen thai-kieltä. Sari on myös Personal Trainer ja tekikin viime talvena etätöinä myös elämäntapamuutosvalmennusta, mutta keskittyy nyt enemmän somemarkkinointikuvioihin niin opinnäytetyön kuin pienten freelancer-toimeksiantojen muodossa. Haaveissaan Sarilla on valmistumisen jälkeen löytää paikkansa paikkariippumattomana yrittäjänä.

Tom on työskennellyt etänä parina talvena siitä silloisen työnantajansa kanssa sopien, mutta tänä talvena itsenäisenä yrittäjänä. Pakkasesta paratiisiin -blogin jutut ovat kuitenkin pitkälti Sarin käsialaa: paljon asiaa Thaimaasta, myös erilaisia käytännön juttuja pitemmällä kuin vain muutaman lomaviikon kokemuksella, eli jos Thaimaa on suunnitelmissa, niin kannattaa tutustua tähän(kin) blogiin!

Pakkasesta paratiisiin

Mutta, vielä takaisin jääkaappimagneetteihin.

Ensimmäinen ideani oli yrittää järjestää ne maailmankartan muotoon, mutta nyt olen päättänyt luopua siitä ideasta, sillä kovin monet maat ja magneetit olivat kartan mittasuhteita ajatellen väärin: ihan pienestä maasta voi olla iso magneetti ja päin vastoin.

Ja nyt ajattelinkin järjestää ne uudelleen suunnilleen siihen järjestykseen, jossa eri maissa olen käynyt. Ensimmäiset kymmenen maatani ovat:  Suomi, Ruotsi, Tanska, Alankomaat, Sveitsi, Portugali, Englanti, Italia, Vatikaani ja Ranska.  Tämä kymmenen maan joukko olikin sattumalta kaikki ne maat, joissa olin käynyt ennen kuin aloitimme matkustaa yhdessä Lassen kanssa. Mutta palataan maihin nro 11-20 vähän myöhemmin.

10 ensimmäistä

Ja niitä puuttuvia magneetteja, vielä on haussa mm. Irlanti ja Israel.
Ota yhteyttä, jos olet näissä maissa tai niihin menossa!

 

Saattaisit olla kiinnostunut myös näistä:

Join the Conversation

12 Comments

 1. says: Anne Siipola

  Itse aloin ostaa magneetteja satunnaisesti joskus 1990 luvulla. Jos eteen sellaisia sattui. Sitten kun keräämisestä tuli systemaattisempaa, aina ei löytynyt. Nykyään kyllä löytyy. Onneksi on kaksi jääkaappia. Blogistanne varastin tuon idean että voi pyytää ystäviä tuomaan magneetin. Niinpä sain äsken täydennyksen Vatikaanista, jossa magneettia ei vielä 90- luvulla silmiin sattunut.

  Blogianne on mukava seurata.

  1. Kiitos kommentista Sari! Thaimaassa olemme käyneet vain kerran, vietimme siskoni perheen ja veljentyttäreni kanssa pariviikkoisen Phuketissa vuonna 2000. Sisareni lapset (ja meidän matkassa mukana ollut veljentyttäreni) olivat silloin vielä alle 10-vuotiaita ja nautimme uima-altaasta ja muutamista retkistä, mm. Phi-Phi -saarille. Veljentyttäreni palasi sittemmin opintojen tiimoilta Phuketiin ja Thaimaaseen useampaan otteeseen, mutta meillä on vielä mm. Bangkok kokematta. Mutta laitoin sen kyllä äskettäin ToTravel -listalle: vaikka Thaimaa ei varsinaisesti meitä houkuttele, kun on niin paljon muutakin nähtävää vielä, niin ehkä ihan jo yleissivistyksenkin vuoksi pitäisi ainakin Bangkokissa vielä joskus käydä.

 2. Itse keräilen kanssa magneetteja maista, missä olen käynyt. Tosin aloitin sen n. 30 kohdalla, joten kymmenkunta magneettia puuttuu niistä maissa missä olen käynyt. Esimerkiksi Ruotsi n. 30 reissun jälkeen loistaa edelleen poissaolollaan.

  Itsellä puuttuvat kohteet ovat sellaisia, että niissä varmaan kaikissa muissa tulen vielä käymään, mutta Swazimaa ja Bahrain on sellaisia, että niihin ei välttämättä tule lähdettyä uudestaan. Bahrain tuli nähtyä reilussa viikossa eikä siellä ole mitään sellaista, mikä kiehtoisi niin paljon, että tulisi lähdettyä uudestaan. Vastaavasti Swazimaa on sen verran hankalan matkan päässä, että toinen kerta sinne kuulostaa epätodennäköiseltä.

  Juuri poikani ilmoitti tuoneensa minulle eilen päättyeeltä Dubain reissulta Arabiemiraattien magneetin eli yksi puuttuvista tauluun lisään :) Swazimaahan voisin bloggaajakaveriapua tulevaisuudessa tarvita :-D

  P.S. Hauska postaus, itsellä vähän vastaava johon magneetit liittyy tulossa lähiaikoina.

  1. says: Pirkko

   Kiitos Rami! Swazimaasta mekin vielä tarvitsisimme magneetin (olen listannut näissä jutuissamme toistaiseksi vaan noita mahdollisen tuntuisia maita, siksi ei ole ollut meidän ”listoillamme” täällä).
   Bahrain ja Kuwait olivat sellaisia maita, että magneetteja oli oikeastaan tarjolla vaan lentokentällä – mutta eipä niissä juuri turistejakaan ollut, jotka niitä olisivat kaupungilla ostaneet!

 3. says: säppä

  Hei ne Slovenian ja Monacon magneetit eivät todennäköisesti onnistukaan – meillä vaihtui reittisuunnitelmat ihan täysin. Pahoittelut!

 4. says: Merja

  Minä ostan myös jääkaappimagneetteja aina uusista maista. Niin intohimoisesti en niitä kerää, että pyytäisin tuliaisiksi (äitini on niitä kyllä tuonut pyytämättä) mutta hauskoja ne ovat. Hassua myös, että niitä löytyy kehitysmaita myöten. Mun eksoottisimmat Nepalista ja Tansaniasta. Suunnittelen ensi kesäksi Dublinin reissua. Ellet ole siihen mennessä saanut magneettia Irlannista, niin minä voin tuoda :)

  1. says: Pirkko

   Kiitos kommentista Merja! Melkein kaikkialta niitä taitaa jo löytyä, tosin kuten tuossa yllä juuri Ramille vastasin, niin joissakin maissa lähinnä lentokentältä.
   Jos ei ole turisteja, niin mitäpä niitä sitten yrittää myydä …

 5. Hei Pirkko,
  Jos vielä kaipaat magneettia Irkuista niin minä olen menossa Dubliniin joulukuun alussa ja voin yrittää tuoda sellaisen mukanani jos löydän jostain kätevästi :) Voisin laittaa sen postin mukana kun tulen Suomeen joululomalle!

 6. says: Pirkko

  Kiitos Laura! Ei ole muita tarjouksia vielä Irlannista, eli pidetään koko maata varattuna Sinulle toistaiseksi. Palataan asiaan, kunhan joulukuulle ja joululomaasi asti päästään.

Leave a comment
Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.