Minimatka Hawaijille

Kokomo Hawaiji

Olen muutamassa yhteydessä jo ainakin kevyesti heittänyt, että josko juhlisin ensi syksynä synttäreitäni Hawaijilla! Ihan suunnitelmaksi tätä ei vielä voi kutsua, sillä mitään ei ole kiinnitetty, ja muitakin kiinnostavia suuntia olisi. Vaikka nyt viime päivinäkin paljon esillä ollut Myanmar. Tai Nepal. Tai Intian valtameren saaret, onhan näitä.

Mutta löytyy sitä Hawaiji Helsingistäkin: kuluneella viikolla vietettiin 40+ -bloggaajien pikkujouluja Kokomo Tikibarissa Uudenmaankadulla ja ravintolapäällikön väittämä, että tämä on minimatka keskellä kaamosta, kuvasi aika osuvasti paikkaa.

Kokomo TikibarBloggaaminenhan ON sosiaalinen harrastus. Monet matkabloggaajakolleegoistani, joita en välttämättä ole edes koskaan tavannut, tuntuvat vähintään tuttavilta, kun olen lukenut heidän blogejaan ja heidän kommentteja meidän juttuihimme. 40+ -yhteisö on minulle sen verran uusi, että olin vasta muutaman blogin osalta oppinut yhdistämään ihmisen ja blogin, mutta Kokomon tilaisuus kasvatti kyllä taas mukavasti bloggaajatuttavien määrää.
Samalla pääsin kurkistamaan hiukan pääosin lifestyle -bloggaajien maailmaan, joka tuntui vilisevän messuja ja tuotelanseerauksia – vaikka onhan meillä matkabloggaajillakin Matkamessut tammikuussa ja muutamia matkan järjestäjien tilaisuuksia vuoden mittaan.

Mutta, palataan Kokomo Tikibariin. Omalta osaltani täytyy tunnustaa, etten kovin hyvin tuntenut koko tikiruoka-käsitettä, mutta onneksi Lumo Lifestyle -blogi ehti avaamaan sitä omassa jutussaan. Eli hawaijilaisesta ja polynesialaisesta ruuasta ja juomasta on kyse. Mekin aloitimme maittavilla drinkeillä, ja ainakin kiiviä ja sitrusmehuja sisältänyt Cutthroat Island oli melkein liian kaunis juotavaksi! Paikan myydyin cocktail on kuulemma zombie, johon on haettu erikoislupa, jotta siihen saa laittaa kokonaista 6 cl rommia, Suomessa kun raja on muuten 4 cl.

Kokomo Tikibar

Alkupalavalikoimasta corndog, maissileipään leivottu makkara, vei hetkeksi pois Hawaijilta, mutta pääruoan, Moa Hawaii Burger, myötä palasin nopeasti takaisin. Bataattiranskalaiset olivat muuten tosi hyviä!
Jälkiruuaksi valitsen useimmiten on crème brûleen, ja tokihan sellainenkin täältä löytyi, Kalifornia-teemalla, eli Peach of Pacific, mangolla höystettynä.

Täyteläisen hedelmädrinkin jälkeen valitsin ruokajuomaksi ”vain” valkoviiniä, mutta jos olisin ollut oluen ystävä, niin tarjolla olisi toki ollut hawaijilaista Kona-olutta.

Kokomo Tikibar Kokomo TikibarKokomo Tikibar Kokomo Tikibar

Tuliaisia pikkujouluistaMukavasta illasta miljöössä, joka todella oli aika kaukana marraskuisesta Helsingistä, palasin kotiin, kunnon lifestyle -bloggaajan tapaan vielä parin kolmen tuotekassin kanssa: hammastahnaa, hiustenhoitotuotteita, hajuvettä, voiteita, pientä välipalasyötävää.
Jos jossain tulevassa jutussa on joku ihmeellinen lause tyyliin ”saavuttuamme hotellille aamuyöstä pesimme hampaamme Yotuelin hammastahnalla”, niin se juontaa sitten takaisin tähän iltaan!
Monarchin välipalat saattaisivat kyllä osoittautua ihan hyväksi vaihtoehdoksi nykyisin usein matkalla mukana kuljettamillemme energiapatukoille!

Yle Puoli seitsemänTuon Kokomo Tikibariin suuntautuneen minimatkan lisäksi tein muuten tällä viikolla toisenkin minimatkan. Käväisin Helsinki-Vantaan lentokentällä, ihan lähtöporteilla asti, lähtemättä kuitenkaan matkalle. Kuvasimme nimittäin lentokentällä Ylen Puoli seitsemän -ohjelmaan tulevaa lyhyttä osuutta maabongauksesta, vastailin kameran edessä Ida-Liina Huurtelan kysymyksiin aiheesta. Haastattelu ja sen lomassa muutamia matkakuviamme matkoiltamme esitettäneen torstaina 19.11.

Yle PS maabongaus

Ilta Kokomo Tikibarissa oli Suomen 40+ blogit Oy järjestämä tilaisuus.

Join the Conversation

10 Comments

 1. says: Outi

  Oli mukava tavata. Tuntui kyllä oikealta minilomalta tämä ilta ihanassa seurassa, nauttien hyvää ruokaa.
  Mukavaa viikonloppua!

 2. says: Heli-Hannele

  Hienoa että pääsit mukaan minibreikille muiden 40+ bloggaajien kanssa!
  Ensi torstaina olemme sitten tv-ruudun ääressä kuuntelemassa asiaa matkabloggauksesta…

  Oikein hyvä viikonloppua!

  1. says: Pirkko

   Kiitos Heli!
   Saa nyt sitten nähdä pysyykö tuo aihe ensi viikon ohjelmassa Pariisin tapahtumien takia.

 3. says: Krisse

  Olipa kiva, että pääsit meidän muiden kanssa minimatkalle kaamoksen keskellä. Meillä oli niin mukava ilta ja saimme kyllä nauttia niin mahtavan hyviä ruokia. Minusta oli myös tosi hienoa, että noita coctaileja sai myös alkoholittomina. Kiva, kun vinkkasit tuosta tv-jutusta. Pakko katsoa, kun kerrankin tuttuja telkussa :))

 4. says: Rouva Sana

  Tuo yllä mainitsemasi Zombie oli muuten ilman sitä tuhtia alkoholitujaustakin tajunnanräjäyttävän hyvää ;)…

  Oli ihana, että liityit portaaliin joukkoon kasvavaan ja ennen kaikkea: oli ihana tavata <3.

  1. says: Pirkko

   Kiitos Jenni! Tosiaan tuo cocktail-puoli oli tuolla hallussa. Seurueessamme oli myös sattumalta kaksikin raskaana olevaan naista ja kehuivat kovasti alkoholitontakin tarjontaa.

Leave a comment
Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *