Blogiystäviä ja Israel

Tel Aviv with love

Joulun alusviikot täyttyvät pikkujouluista ja muutenkin ystävien tapaamisista.

40+ bloggaajien pikkujoulut Kokomo Tikibarissa aloittivat sesongin osaltani tänä vuonna.
Matkabloggaajien pikkujoulut, maailmalta äskettäin palanneiden Miikan, Gian ja Bellan kokoamina, jatkoivat sarjaa seuraavalla viikolla enemmän nyyttärimeiningillä: kaupallisuus ja sitä kautta sponsorointi ei ole vielä (onneksi?) matkabloggaajan arkipäivää. Mutta sponsoroidusti tai ilman, ihmisiä blogien takana on aina mukava tavata.

Israel jääkaappimagneetti40+ bloggaajista paikalla oli myös Israelista asti yks kaks Suomeen lennähtänyt Jael ja hänen matkassaan minulle jääkaappimagneetti Israelista, kun sellainen oli aikoinaan Eilatista jäänyt hankkimatta, vaikka olemme siellä käyneet jopa kaksi kertaa!

Paitsi jääkaappimagneetin sain myös hebrean alkeita esittelevän kortin. Kirjaimet vaikuttavat kyllä melko monimutkaisilta, eli pitänee vielä harkita hepreanopiskelun aloittamista.

Basic Hebrew

Jael kirjoittaa ruokablogia Appelsiineja ja hunajaa.

Appelsiinejajahunajaa

Kokemusta ruuasta Jaelilta löytyykin: kun kerroin käyneeni raakasuklaakurssilla ymmärtääkseni edes mistä siinä on kyse, niin hän kertoi kirjoittaneensa paljon raakaruuasta jo useita vuosia sitten ja arveli olleensa ehkä hiukan edellä aikaansa, sillä vasta nyt, vuosien päästä, ”kaikki” tuntuvat siitä puhuvan.

Appelsiineja ja hunajaa -blogista löytyisikin paljon raakaruokajälkiruokia, jos joskus päättäisin nähdä niin paljon vaivaa, että niitä alkaisin kasata.
Esimerkiksi Mangosuklaatorttu vaikutti hyvältä, mutta työvaiheita oli kyllä satunnaiselle ja laiskalle ruuanlaittajalle aika monta … Raakasuklaakurssini Suklainen raakakakku taitaisi sittenkin olla minulle kohtuullisempi tavoite, vaikka mango onkin suosikkihedelmäni.

suklainen raakasuklaakakku
Suklainen raakasuklaakakku (resepti jutun kommenteissa)

Gloria 40+ bloggaajat40+ blogit ovat muuten kuluneella viikolla olleet näyttävästi esillä joulukuun Gloria -lehdessä otsikoilla Kun keski-ikäinen bloggaa ja Leideillä on asiaa.
Jos yhden lauseen jutusta poimisin, niin miten olisi ”Monia lukijoita on kuitenkin alkanut kyllästyttää lifestyle-blogien tasaisen kaunis ja särötön kuvavirta ja blogeista haetaan nyt sanoitusta omalle elämäntilanteelle. Ja tähän rakoon iskevät nelikymppiset: heillä on jo elämänkokemusta, jota jakaa.”

Join the Conversation

5 Comments

 1. says: Pirkko

  Suklaisen raakakakun resepti (10-12 annosta, n. 20 cm kakkuvuoka)

  Kakkupohja: 5dl saksanpähkinöitä, 3½ dl taateleita, ripaus mineraalisuolaa, 1 tl raastettua sitruunankuorta, 1 dl kaakaojauhetta, 1 tl vaniljajauhetta

  Suklaakuorrutus: 3 avokadoa, 1 dl kaakaojauhetta, 1dl vaahterasiirappia, 1 tl soijalesitiiniä, 1 tl vaniljajauhetta, ripaus mineraalisuolaa

  Koristele: saksanpähkinöillä tai luomuappelsiinikuoriraasteella tai tuoreilla marjoilla tai sitruunamelissan lehdillä (tai kuten tässä persimonilla)

  Ja kun raakakakusta on kyse, niin kaikki aineet vaan sekoitetaan tehosekottimessa, pohja ja kuorrutus tietysti erikseen.
  Jottei tehosekoitin tukehtuisi, niin ainakin pähkinät ja taatelit kannattaa pilkkoa hiukan pienemmiksi jo etukäteen.
  Ja avokadosta poistetaan tietysti kuori ja siemen, eli käytetään vaan hedelmän liha.

 2. says: Jael

  Kiitos kirjoituksesta:) ja kiva että magneetti ja kortti tulivat perille:) Ja jotkut raakaherkut voivat olla hieman monimutkaisia mutta mielestäni suurin osa sujuu kyllä ihan helposti kuten tuo tekemäsi suklaakakku:)
  Oli kiva tavata pikkujouluissa ja mahtava illanvietto olikin siellä Kokomossa:)
  Hih,heprean kirjaimet voivat tosiaankin olla vähän haastavia;D

  1. says: Pirkko

   Kiitos Jael! Kyllä minä jossain vaiheessa yritän näihin palata, vaikka minulla ruuanlaittoharrastus tahtookin ajanpuutteen takia jäädä vähän teoreettiselle tasolle.

 3. Oli superia saada tavata kasvoja blogien takaa – vaikka jo tuntuikin siltä että kaikki tuntee, ihan kuten sanoit, kasvotusten tapaaminen on kyllä sittenkin ihan oma juttunsa. Kaikkea viestintää ei pysty välittämään minkään digikanavan kautta.

  Meilläkin taisi muuten olla optio järkätä kaikki kaupallsesti matkabloggaajien kesken, mutta päädyttiin sitten vaan kevyempään vaihtoehtoon vaikka Estrella nyt snacksit sitten sponssasikin. :)

  On muuten ihan todella hyvä huomio tuo teidän 40+ -blogen osalta. Itse luen paljon mielummin vähän syvempiä juttuja kuin nuorempien usein hyvin pinnalliseksi jäävien asupostausten antia. Meitä ei vielä iän puolesta tuohon ryhmään kelpuuteta, mutta toivon mukaan osataan alta neljäkymppisenäkin vähän antaa jotain syvyyttä juttuihin. Ehdottoman hyvä asia että nämä kanavat mahdollistavat mahdollisimman monen äänen ja näkökulman ikään, sukupuoleen tai mihinkään muuhunkaan katsomatta. Blogien yksi parhaimpia puolia.

  1. says: Pirkko

   Kiitos kommentista! Toki meissä matkabloggaajissakin on paljon hyviä kirjoittajia ja monet, kuten vaikka te, paneutuvat aiheisiinsa todella syvällisesti.

Leave a comment
Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *