Tutustu ystäviimme!

Maailmanmatkaajien kokouksessa

Maabongaus harrastuksena herättää tunteita. Ihan erityisesti se on herättänyt tunteita viime viikkoina muutaman asiaa sivunneen blogijutun myötä.
Jopa siinä määrin, että myös Maailmanmatkaajat -klubissa, jossa olemme keväällä olleet mukana neljä vuotta, keskusteltiin välillä melko kiivaastikin siitä, että olemmeko me, ryhmänä, maabongareita vaiko emme. No olemme ja emme, jotkut sellaisiksi reippaasti tunnustautuvat ja toiset taas mieltävät vaan matkustavansa mielellään, paljon ja usein, ja sen myötä uusia kohteita vaan kertyy.

Päädyimme tämän kaiken innostamana, tusina meistä, kertomaan matkailuharrastuksestamme, monen osalta myös maabongauksesta. Kokosimme jutut yhteen ja julkaisimme ne klubin sivuilla.

Esko kirjoittaa hiukan pilke silmäkulmassa omatoimimatkailijoista:

”Ihan pientä masokismia olen joskus ollut havaitsevinani joidenkin aina ehdottomasti omin päin matkailevien kokemuksista – matkailu ei saa olla liian helppoa vaan pitää vähän kärsiä.”

Petteri ei usko pitkiin, monen kuukauden reissuihin, vaan kertoo matkoistaan näin:

”Sanoisin että keskimäärin ehkä noin kahdeksan reissua per vuosi. Käytännössä käytän matkustamiseen kaikki pyhäpäivät joihin lisään mahdollisuuksien mukaan omia lomapäiviä ja/tai muutaman etätyöpäivän.”

Tomi hakee ymmärrystä maabongaukselle vertaamalla eri tapoja liikkua ajan:

”Tuskin kukaan vertaisi puolen tunnin sauvakävelylenkkiä satoja kilometrejä pitkään ja vuorokausia kestävään ultrajuoksusuoritukseen, vaikka niitä yhdistääkin jalan laittaminen toisen eteen.”

Arton osalta totean vaan, että kuva ”Täysikuu teltan yllä vuoristossa Chilen ja Argentiinan rajalla” on niin mahtava, että Arton juttu kannattaa ehdottomasti ainakin katsoa.

Mukana juttukokoelmassa on 12 klubilaisen kertomus omasta matkailuharrastuksestaan. Heistä vain muutama kirjoittaa matkablogia, vaikka matkakokemuksia olisi todellakin jaettavaksi – eli näitä matkajuttuja et ole ennen lukenut. Ja olemme mukana mekin, tosin Sinulle, uskollinen lukijamme, matkailijatarinamme taitaa olla entuudestaan tuttu!

Käy lukemassa tarinat, jos haluat tutustua ystäviimme, Maailmanmatkaajiin!
Monista heistä on nimittäin näiden vuosien mittaan oikeasti tullut ystäviämme.
Jutun otsikkokuva on muuten Maailmanmatkaajien kokouksesta ja tuossakin kokouksessa meillä näyttää olleen hauskaa :-)

Tutustu maailmanmatkaajaan

 

Tags from the story
Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *