Vallisaari, Kuninkaansaari ja Bonk

Virka

Viime viikonloppuna jaoin mm. Instagramissa kuvan Leppävaaran maauimalasta tekstillä Kesäkohdelistan #1 testattu. Ei minulla oikeasti, vielä ainakaan, ole Kesäkohdelistaa, mutta ehkä sellaisen voisi kehittää. Ainakin tämän kesän uudet kohteet kuten tuo maauimala ja vaikka Vallisaari voisivat olla kyseisellä listalla.

Leppävaaran maauimala

Ensi lauantaina lähdemme Hanna Råstin matkassa Porvooseen Matkavalokuvaus -kurssin tiimoilta.

Vallisaaresta en vielä tiedä, mutta Virka-Galleriassa näyttäisi siihen liittyen perjantaina (10.6.) aukeavan näyttely Keisarin perintö. Ehkä voisi hyvinkin olla ideaa käydä katsomassa se ennen retkeä Vallisaareen ja Kuninkaansaareen. Voisin myös kerrata Alpo Tuurnelan kirjan Kuninkaansaari, jonka tulin joskus hankkineeksi sen herkän saaristoaiheisen kuvituksen takia.

Kuninkaansaari-kirja Kuninkaansaari-kirja

Näyttely kertoo Kruunuvuorenselkää reunustavien suljettujen saarien venäläisen historian kietoutumisesta nykyhetken salaperäiseen luontoon. Vallisaari ja Kuninkaansaari avautuvat keväällä 2016 matkailijoiden käyttöön. Jarmo Niemisen valokuvat ja Petri Asikaisen videot kertovat saarien kiehtovan tarinan. Menneisyys avautuu Alpo Tuurnalan maalauksissa.

Aarresaaret

Vähemmän herkkiä asioita esittelee samaisessa Virka-Galleriassa jo keskiviikkona (8.6.) aukeava näyttely Bonk-Expo 2016. Minä yhdistän vielä Bonkin kesään 1995, purjeveneeseen ja Uuteenkaupunkiin. Pitänee oikeasti käydä katsomassa tämäkin Bonk-Expo nähdäkseen miten Bonk-teollisuus on vuosien mittaan kehittynyt :-)

Näyttely kertoo suomalaisen anjovisjalostusta harjoittavan perheyrityksen Bonk Business Inc:n kasvusta 1800-luvulta multiglobaaliseksi teollisuuskonglomeraatiksi. Se esittelee koneita, tuotteita ja markkinointia yli sadan vuoden ajalta, eriskummallisia suomalaisia innovaatioita sekä sydäntä särkeviä tragedioita ja seikkailuja, jotka kohtasivat jokaista Bonk-dynastian sukupolvea.

Bonk 1995 Uusikaupunki Bonk 1995 Uusikaupunki

(Nämä kuvat siis Uudestakaupungista ja vuodelta 1995)

Virka-Galleriahan sijaitsee Helsingin kaupungintalon aulassa (Pohjoisesplanadi 11-13) ja on auki päivittäin.

Vallisaareen (ja siihen sillalla yhdistyvään Kuninkaansaareen) pääsee kerran tunnissa Kauppatorilta.

Käy tykkäämässä Meriharakan Facebook-sivusta, niin saat uudet päivitykset suoraan uutisvirtaasi. Seuraa kuviamme ja kommenttejamme myös Instagramissa (@Meriharakka) ja Twitterissä (@Meriharakka1)!

Tags from the story
Join the Conversation

8 Comments

 1. Kesäkohdelista – täytyykin seuraaville kesille rakentaa sellainen. Tämä kesä on jo niin täyteen suunniteltu, että mukaan ei enää juuri mitään mahdu. Tuo matkavalokuvauskurssi kuulostaa tosi mielenkiintoiselta! Kirjoittelehan siitäkin sitten blogiin! :)

 2. says: Pirkko

  Kiitos Teija! Meillä tuo lista näyttää kivasti rakentuvan ihan itsestään viikko viikolta. Nyt ehdimme jo viikonloppuna käymään Seurasaaressa nykytaidetta ihmettelemässä – kunhan vaan ehdimme, niin kerromme siitäkin myös blogissa.

  1. says: Pirkko

   Kiitos Tiia! Joitakin kirjoja kannattaa sittenkin säästää :-) vaikka miten yrittäisi tarpeetonta karsia.

 3. says: Veera Bianca

  Oi matkavalokuvauskurssi kuulostaa mielenkiintoiselta! Oon pitkään miettinyt että jollekin sellaselle pitäis osallistua joskus – mutta turhan usein jää siihen miettimisen tasolle :D

  1. says: Pirkko

   Kiitos Veera! Taitaa Sinullakin olla sen verran liikkuvaa tuo elämä, että vaikea sitoutua kurssiin tai toiseen :-)

 4. says: Eetu

  Pitääpä ehdottaa tuota Vallisaarta vaimolleni, että lähdettäisiin pyörähtämään. Ollaankin juuri mietitty jotain uutta kivaa paikkaa johon voisi mennä. Kiva tietää, että Vallisaareen pääsee jopa kerran tunnissa!

  1. says: Pirkko

   Kiitos kommentistasi! Aikataulut kannattaa kyllä tarkistaa vielä ennen reissua, sillä tuosta meidänkin reissusta on jo tovi ja ne ovat voineet jo muuttuakin.

Leave a comment
Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.