Turvallisesti koulutielle – myös verkossa

Sinä teet suojatien

Koulut alkavat näinä päivinä ja on pienten ja vähän isompienkin koulutien turvaaminen on meidän kaikkien asia. Mikään asia ei voi olla tärkeämpi kuin yhdenkään lapsen henki.

Koulujen alku tarkoittaa myös koulutarvikehankintoja, reppuja, kyniä, kumeja, vihkoja, kirjoja ja ehkä jopa uutta kannettavaa tai tablettia. Kannettava tai tabletti, tie verkkoon, kannattaa sekin suojata, oli tietokone se uusi tai vanha.

Ihan perusjuttu on tietysti suojautuminen viruksilta ja haittaohjelmilta ja siitä huolehtii kannettavan käyttöjärjestelmäkin ainakin jonkin tasoisena.

F-Securen SAFE-ohjelmisto suojaa Sinua verkossa muutamalla muullakin tavalla sisältäen seuraavat toiminnot:

 • huippuluokan virussuojauksen
 • turvallisen selauksen
 • pankkiyhteyden suojauksen.

Turvallinen selaus estää Sinua vahingossa päätymästä sivuille, jotka ovat alttiita haittaohjelmille ja pankkisuojaus estää muun samanaikaisen nettiliikenteen silloin kun asioit pankin sivuilla.

Lapsesi ei ehkä asioi verkkopankissa, mutta yksi SAFE-ohjelmiston hyviä ominaisuuksia onkin se, että voit omalta koneeltasi hoitaa kerralla kuntoon koko perheen kaikkien laitteiden tietoturva, eikä se pankkiyhteyden suojaaminen koululaisenkin koneella koneen muuta käyttöä haittaa!

F-Secure SAFE

Asensin omalle Windows-koneelleni SAFE-ohjelmiston vasta äskettäin johtuen erilaisista Windows 10 -päivityksiin liittyvistä ongelmista, mutta SAFE-ohjelmiston asentaminen sentään sujui helposti ja nopeasti suunnilleen seuraavaan tapaan:

 • Luo itsellesi F-Secure -tili, jos Sinulla ei sellaista entuudestaan ole.
 • Lisää laite, ensin omasi, sitten tarvittaessa muiden perheenjäsenten laitteet
 • Valitse laitetyyppi.
  (kuva)
 • Lataa asennustiedosto koneellesi ja asenna ohjelmisto asennusohjelmiston ohjaamana. Asennus kestää hetken, minun koneella siihen meni n. 5 minuuttia.
 • Lopuksi selauksen turvaus pitää vielä ottaa käyttöön ja liittää käytettävään selaimeen.

F-Secure SAFE laitetyypit

Jos käytät (tai lapsesi käyttää) laitettaan myös usein ilmaisissa wifi-verkoissa, niin SAFE-tuotteen lisäksi kannattaa laitteelle asentaa myös VPN-ohjelmisto, vaikka F-Securen Freedome, josta kirjoitinkin jo aikaisemmin.

Samaan laiteperheeseen kuuluu myös F-Secure KEY -ohjelmisto, joka tallettaa kaikki salasanasi yhden salasanan taakse ja tuo ne käyttöösi kaikilla niillä laitteilla, joilla haluat, esimerkiksi tietokoneella ja puhelimellasi. Salasanoja tuskin kuitenkaan haluat jakaa perheesikään kanssa, joten jokainen tällaista toiminnallisuutta haluavat tarvitsee oman KEY-asennuksensa.

F Secure Key

Kiinnostuitko? Huolestuitko?

Ei hätää – nyt voit saada F-Securen SAFE -tuotteen myös oman perheesi käyttöön.
Arvomme yhden lisenssin vuodeksi 5 laitteelle tätä juttua viimeistään 19.8. kommentoineiden kesken – mukana tulee myös yksi KEY.ohjelmisto vuodeksi, eli paketin arvo on 63,90 + 14,94 (nyt voimassa olevilla tarjoushinnoilla).

Muista jättää kommentoidessasi sähköpostiosoitteesi, että saamme yhteyden voittajaan.

WIndows 10 -haasteisiini saatan palata vielä joskus, mutta unohdetaan tietokoneisiin joskus liittyvät haasteet tässä yhteydessä, sillä nämä ohjelmat ehkäisevät niitä ennemmin kuin aiheuttavat.

(Juttu on toteutettu yhteistyössä F-Securen kanssa.)

Save

Save

Tags from the story
,
Join the Conversation

11 Comments

 1. says: Saana

  Mä olen niin surkea näissä tietoturva-asioissa, että ihan hävettää. Nämä postaukset onneksi aina muistuttelevat aika ajoin asian tärkeydestä. Jospa vaikka onni osuisi tällä kertaa kohdalle tämän kommentin myötä! ;)

  Mukavaa viikonloppua sinulle Pirkko ja kiitos hyödyllisestä postauksesta (ja muistutuksesta…)! :)

 2. says: Elina M.

  Tärkeä asia, josta kannattaa muistuttaa säännöllisin välein. Kiitos artikkelista!

 3. Oon osallistunu moneen tähän arvontaan mutta ei oo vielä napannu. Ite kannan puhelinta/tablettia/läppäriä mukana kaikkialla (suomessa ja ulkomailla) ja varsinkin ulkomailla tulee liityttyä ekaan toimivaan verkkoon, sen enempää miettimättä.
  (hassutytto94(a)hotmail.com)

 4. says: Nelliina

  Tärkeä postaus mulle, koska turvallisuusasiat vois paremminkin olla. Mukaan arvontaan.

 5. says: Veera

  Tulipa sopivaan väliin tämä postaus! Jotain samantyyppistä ohjelmaa olin suunnitellut tänä syksynä hankkivani ja tämä F-secure vaikuttaa tällä hetkellä hyvältä vaihtoehdolta :)

Leave a comment
Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.