Melkein liian vaikeaa

Teoriassa minun pitäisi ymmärtää jotain tietokoneista – valmistuinhan muutama vuosikymmen sitten diplomi-insinööriksi pääaineena tietojenkäsittelyoppi.
Jossain vaiheessa painopiste siirtyi sitten kyllä taloushallinnon tietojärjestelmien rakentamisesta taloushallintoon ja teknisemmät kysymykset työpaikallakin ratkoo nykyisin jo IT-tiimimme.

Windows 10

Kotona olen enimmäkseen vielä selvinnyt tietokoneista, tableteista ja puhelimista, mutta Windows 10 osoittautui melkein sen kokoiseksi ongelmaksi, että harkitsin jo uuden koneen ostamista.

Alkukesästä päivitin kotikoneeni kun vaikutti siltä, että se ennemmin tai myöhemmin se on tehtävä. Siitä ne alkoivat, ongelmat. Ennen päivitystä täysin toimiva kirjoitin/skanneri -yhdistelmä lakkasi toimimasta. Koneeni ei myöskään löytänyt USB-tikkuja eikä kameran muistikorttia.

Printterin sain toimimaan etsimällä sille vanhan ajurin alkuperäiseltä CD:ltä, mutta kun homma piti uusia jokaisen Windowsin isomman päivityksen jälkeen, niin lopulta annoin periksi ja ostin uuden kirjoitin/skannerin! Muut oheislaitteet sain toimimaan poistamalla ensin kaikki USB-ajurit ja asentamalla niitä uudelleen ja asettamalla manuaalisesti laitteiden ”nimikirjaimet”.

Canon MG 3650

Seuraavaksi jonkin Windows 10 -päivityksen jälkeen koneelleni tuli ongelma, joka esti ohjelmien käynnistämisen käynnistyspalkista. Järjestelmä oli sitä mieltä, että nyt koneella on jokin Critical error ja yritetäänpä käynnistää laite uudelleen, jonka jälkeen sama tilanne toistui. No, uudelleenkäynnistysehdotuksen saattoi jättää käyttämättä ja käynnistää ohjelmat klikkaamalla tiedostoja.

critical error

Mutta tässä vaiheessa aloin kyllä jo harkita vajaa 5 vuotta vanhan kannettavani uusimista, hiukan kuitenkin haluttomasti, sillä koneessa on iso näyttö, tehokas prosessori ja paljon keskusmuistia ja levytilaa, eli sen pitäisi olla edelleen ihan hyvä kone.

Lopulta Lasse ehdotti viimeisenä keinona, että kokeillaan Windows 10:n asentamista kokonaan uudelleen ja parille päivälle jakaantuneen harjoituksen jälkeen (ei ollut helppo tuo uudelleen asennuskaan, siihenkin tarvittiin erinäinen määrä ”hakkerointia”) kone kuitenkin lopulta sekä käynnistyi kauniisti ja pysyi käyttökelpoisena tunnista toiseen. Joten ehkä sittenkin pärjään tällä Fujitsu Lifebookilla (17,3″ / 8Gt / 2x750Gt) vielä jokusen vuoden!

Elämä oli hetken melkein auvoista …

Elokuvat iPadille ilman iTunesia

Mielestäni hyvissä ajoin ennen tänään alkavaa Kanadan matkaamme aloitin elokuvien siirron iPadille. TVkaistan lopettamisen ja BooxTV-sovelluksen latausmahdollisuuden loputtua siirrot on tehtävä tietokoneen kautta (tai ainakaan en ole vielä keksinyt helpompaa tapaa).

Ensin lataan haluamani elokuvat tai muut ohjelmat BooxTV:stä selaimen Antvideo -laajennuksella tietokoneelleni.

IPadille siirsin elokuvat iTunes -ohjelmistolla, vaikka kyseistä ohjelmaa olenkin aina inhonnut. Onhan se kuitenkin hoitanut homman. Windows 10 päivityksen jäljiltä iPadini luuli nyt, että minulla on uusi tietokone, eikä iTunes suostu synkkaamaan sille videoita ilman, että ohjelma olisi samalla kopioinut uuden tyhjän  iTunes kirjaston iPadille.
Just joo. En tapaa ottaa iPadillä valokuvia, joten eipä kai siinä paljoa olisi hävinnytkään ja musiikki on tallessa muuallakin tietokoneellakin, mutta en nyt silti jaksanut moiseen palautusoperaatioon ryhtyä.

Joten etsimään muita vaihtoehtoja kopioida videoita iPadille ilman iTunesia.
Ensimmäiseksi löysin joku WALTR -nimisen ohjelman, mutta se olisi halunnut sitten lopulta oikeasti jotain tehdäkseen30 euroa, mitä en ainakaan heti suosiolla halunnut maksaa.

waltr

Sitten kokeilin pilven (Dropbox) kautta kopiointia, mutta per leffa nettinopeudellamme (tai Dropboxin vastaanottonopeudella) upload kesti ainakin tunnin per leffa. Pari leffaa kuljetin tätä kautta, mutta sitten iPad ei kolmatta suostunut taas syystä tai toisesta downloadaamaan.

Seuraavaksi netistä löytyi ohjelma Syncios. Senkään asentaminen ei mennyt ihan ongelmitta, sillä se päätti asentua koneen Admin-tunnuksen alle eikä siis toiminut omassa normaaliympäristössäni. No, tältä erää luovutin ja siirryin Admin-ympäristöön ja kopioin loput leffat siellä. Onnistui sentään, helposti ja nopeasti, vaikkei siis ihan siistiä ollutkaan.

syncios

Sigh, että tämä on vaikeaa. Ei pakollista tietenkään, iPadilläni olisi iso nippu lukemattomia kirjojakin, mutta jotenkin olisi jäänyt harmittamaan, jos tätä ei olisi taas kerran uudella tavalla saanut toimimaan.

Note to myself – älä koskaan jätä videoiden kopiointia iPadille viimeiseen iltaan!

Jos jollakin olisi hyviä neuvoja tai muita kommentteja tähän iPadin liittämiseen uudelle tietokoneelle sitä tyhjentämättä tai elokuvien siirtämiseen tietokoneelta iPadille, niin kertokaa ihmeessä!

Tags from the story
Join the Conversation

12 Comments

 1. Itse jätin Windows 10 lataamatta omalle kannettavalleni – enkä ole ladannut sitä pöytäkoneeseenkaan.
  Mutta tuosta siirrettävyysongelmasta: oletko kokeillut Googlen Drivea? Itse siirrän sen kautta esim. kaikki videot ja kuvat – kuvakokokin säilyy hyvänä toisin kuin sähköpostin kautta siirrettäessä.
  Noista Windowseista vielä: vielä Windows 98 aikaan pystyi ohjelmaa itsekin räpelöimään – sen jälkeen se on jo meikäläisen taidoille ollut vaikeampaa. Siihen tämä näyttää menevän, että aina kun tulee uusi versio, pitäisi uusia myös muut oheislaitteet – nämä uusimpiin versioihin ei enää laiteohjaimia tunnu löytyvän – onneksi sentään joitain saa ”pakotettua”;)

 2. says: Pirkko

  Kiitos kommentistasi Lady!
  Taitaa tuon Google Drive pilvipalveluna olla samanlainen kuin Dropbox, eli käyttö olisi varmaan yhtä helppoa kuin Dropboxin käyttö, mutta luultavasti myös yhtä hidasta. Videot ovat sen verran isoja yleensä, täyspitkät elokuvat ainakin, että ne siirtyvät parhaiten piuhalla.

 3. says: Pirjo

  Onpa ihanaa kuulla, että osaajillakin on näiden kanssa ongelmia. Itse tunnustaudun näitten kanssa totaalitumpeloksi vaikka olenkin sovelluksia käyttänyt 25 vuotta. Minullakin oli se ongelma, että ”atk-osasto” hoiti kaikki ongelmat ja oma osaaminen alkoi rapistua. Windows kympin asennutin suosiolla ammattilaisella. Hyvä niin, koska hänellä meni siihen viisi tuntia ja oli kuulemma ”vaikea tapaus”. Uutta sotkua odotellessa…

  1. says: Pirkko

   Kiitos Pirjo! Pääosa meidän ongelmistamme on vielä oma atk-tukemme, eli Lasse pystynyt ratkomaan :-)

 4. Heh, aika kärsivällinen olet. Mä olen kyllä keskimääräistä taitavampi tietokoneiden kanssa, mutta kärsivällisyys ei ole huippuluokkaa – siksi olen ulkoistanut kaikki tällaiset ikävät tietotekniikkamuodollisuudet miehelle, joka onneksi on itsekin aika nörtti.

  1. says: Pirkko

   Kiitos sarrrri! Näyttää olevan suosittua tuo miespuolisille nörteille ulkoistaminen :-)

 5. Hahah, täällä toinen avuton tietojenkäsittelyn opiskelija! Välillä oikeasti hävettää, kun ihmiset olettavat mun koodaavan sivuston tuosta vain tai ratkovan tälläisia pulmia ja enhän mä mitään sellaista osaa :D Jotenkin lohdullista kuulla, etten ole ainoa, jolla joskus on näitä ongelmia. Ja joo, toi on kyllä niin totta ei koskaan tietoteknisiä hommia viimeiseen iltaan. Nimim. Asensin tietokoneelle uuden käyttöjärjestelmän viimeisenä yönä ennen maailmanympärimatkaa ja vanhenin varmaan kymmenen vuotta siinä sivussa…

  1. says: Pirkko

   Kiitos Anna! Tuon olen sentään oppinut, että mitään ei pidä jättää viimeiseen iltaan, ei edes koneen sulkemista, sillä pahimmillaan se silloin alkaa asentaa jotain päivityksiä ja sitten se kestää … ja kestää … ja kestää …

 6. Huh, itsellä olisi kyllä varmaan lentänyt läppäri seinään, tuossa on jo vaadittu kärsivällisyyttä. Ulkoistan itse ongelmat nykyään miehelle, muuten varmaan jouduttaisiin ostamaan jatkuvasti uusia koneita kun pinna on sen verran lyhyempi :D En osaa auttaa, mutta toivottavasti selviää!

  1. says: Pirkko

   Kiitos Anna! Sama kommentti kuin sarrrrille tuossa edellä, eli hyvä kun noilla miespuolisilla nörteillä kärsivällisyys tuntuu riittävän pitemmälle …

 7. says: Veera Bianca

  Mä olen teknisesti lähinnä tohelo, mutta hyviä vinkkejä, olen miettinyt miten saisin leffoja ja sarjoja lennolle mukaan ilman wifi-yhteyksiä:)

  1. says: Pirkko

   Kiitos Veera! Nyttemmin kun Netflix sisältää myös latausmahdollisuuden, niin se lienee helpoin tapa. Joskaan ei tuo Booxtv + pari kommervenkkiä lataamiseen ihan mahdottoman vaikeaa ole.

Leave a comment
Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.