Melkein jo merellä!

Costa Luminosa

Risteilylaivat kiertävät maailman meriä vuodenaikojen mukaan. Pohjoisen pallonpuoliskon talvella risteilyjä on tarjolla paitsi Intian Valtamerellä myös tietysti Karibialla, Aasiassa ja Tyynellä Valtamerelläkin.

Kesällä samat risteilyalukset käyvät myös monissa pohjoisemmissa satamissa, myös Helsingissä. Viime kesänä meillä oli tilaisuus vierailla parissakin Helsingissä poikenneessa risteilijässä, Costa Luminosalla ja Serenade of the Seas -aluksilla. Oikeiden risteilyvieraiden tutustuessa Helsingin nähtävyyksiin me tutustuimme muutamien muiden bloggaajien ja risteilyjä myyvien yritysten kanta-asiakkaiden laivoihin lyhyillä tutustumiskierroksilla.

Costa Luminosa

Toki etenkin Costan laivoja olimme nähneet ennenkin: Karibian risteilyn teimme joitakin vuosia sitten Costa Mediterranealla ja Dubaista lähtevän risteilyn Costa Deliziosalla. Serenade of the Seas (tai millään muuallakaan … of the Seas) aluksella emme sen sijaan ole vielä koskaan risteilleet, sillä niiden tutut ja turvalliset reitit Karibialla eivät ole meitä houkutelleet.

Costa Luminosa Costa Luminosa
Costa Luminosa

Uima-altaiden ohella ajattelimme viettää osan meripäivistä laivan kuntosalilla – muuten kahden viikon syöminen ja juominen saattaa koitua kohtalokkaaksi (ja saattaa se siltikin).

Costa Luminosa Costa Luminosa

Intian valtameren risteilymme laiva on Costa neoRomantica, joka on varustamon vanhimpia laivoja, rakennettu alunperin vuonna 1993, mutta uudistettu 2012 – nähtäväksi jää, että minkälainen laiva uudempiin näkemiimme laivoihin (Mediterranea 2003, Luminosa 2009, Deliziosa 2010) verrattuna on. Hyttivalintamme on Premium-luokan ulkohytti. Premium-luokka tuo mukanaan mm. mahdollisuuden tilata aamiainen hyttiin ja valita illalliskattauksen aika. Parvekkeesta emme halunneet tällä kertaa maksaa, sillä neoRomanticassa parvekehyttejä on suhteellisen vähän ja siksi niiden hintataso on melko korkea. Saman rahan minkä olisimme parvekkeesta maksaneet käytämme mieluummin laivan järjestämiin retkiin.

Costa Luminosa

Serenade of the SeasSerenade of the Seas -vierailu kesällä osui sadepäivään, joten kuvia sieltä kertyi vähemmän, mutta ainakaan tällaista kilpeilyseinää emme Costa neoRomanticalla tule näkemään – ei niin, että sitä erityisesti kaipaisimmekaan!

Uima-altaatkin Costan vanhemmilla laivoilla taitavat olla vaatimattomampia taideteoksia, mutta mehän valitsimmekin risteilyn kohteiden, emme uima-altaan perusteella :-)

Serenade of the Seas

Huomenna alkava risteily taitaa olla matkailuhistoriamme viides. Jo tuossa aikaisemmin mainittujen Karibian ja Dubain -risteilyjen lisäksi olemme olleet kahdella Kristina Cruises -varustamon risteilyllä, legendaarisella Kristina Reginalla Edinburghista Skotlannin ympäri Ranskan Brestiin ja Kristina Katarinan neitsytristeilyllä Gibraltarilta Ajacciolle Läntisellä Välimerellä. Kummatkin näistä valitsimme aikoinaan reitille osuneiden meille sopivien kohteiden takia.

Kristina Reginalla risteilimme 2008, eli risteily joka toinen vuosi – emme siis ihan risteilyfaneja ole, mutta emme lähes kaikkiruokaisina matkailijoina niitä karsastakaan!

 

 

Save

Tags from the story
,
Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *