Nettiyhteydet laivalla

Nettiyhteydet feature

Oikeastaan nettiyhteydet laivalta toimivat paremmin kuin osasin odottaa. Etenkään sitä, että netti toimisi myös lähes 1000 mpk:n matkalla Mauritiukselta Seychelleille en osannut kuvitella, mutta niin se vaan toimi!

Muutaman vuoden takaisella Karibian risteilyllämme juurikaan käyttäneet laivan nettiyhteyttä, sillä Karibialla lähes jokaisessa rannan baarissa ja ravintolassa on tarjolla ”ilmainen” nettiyhteys drinkin hinnalla (ja juotavaahan helteessä aina tarvitaan). Seychelleillä ei ilmaista wifiä ollut missään, ja jotenkin veikkaisin, ettei tilanne Madagaskarilla huomenna ole sen ruusuisempi.
Prepaid-liittymän ja siihen dataa olisi Seychelleillä voinut ostaa, mutta pelkkä liittymä olisi maksanut 7 euroa ja datapaketti siihen päälle, joten emme parin päivän takia vaivautuneet – etenkään kun hintaero laivan tarjoamiin nettivaihtoehtoihin ei ollut merkittävä.

Netti laivalla

Costa neoRomantican vaihtoehdot netin käyttöön ovat pääpiirteissään seuraavat:

  • someta kiinteällä päivähinnalla 4 euroa (tai koko risteily 33 euroa)
  • käytä nettiä 0,19 euroa minuutti
  • osta datapaketti, jossa saat tietyn määrän megoja, mutta jossa ei ole aikarajoitusta.

Olemme nyt ensimmäisen viikon aikana kokeilleet, osittain tarpeeseen, osittain uteliaisuuttamme, kaikkia vaihtoehtoja.

Somevaihtoehto on muuten kiva, mutta sillä ei pääse tsekkaamaan sähköposteja, lukemaan Hesaria tai Ampparia tai kirjoittamaan blogijuttuja.
Facebook, Instagram ja Twitter sen sijaan (kuten kymmenkunta muutakin sovellusta, mm. WhatApp ja Snapchat) ovat käytettävissä kiinteään hintaan vuorokauden tai koko matkan ajan.

Netti laivalla

Aikavaihtoehto on hyvä sähköpostiotsikoiden lataamiseen tai muutaman Facebook- tai Instagram-kuvan julkaisuun, vaikka yhteysajan seuraaminen vähän stressaakin. Sähköpostiotsikot olemme päivittäneet nopeimmillaan 0,38 eurolla ja kuvan tai pari ladanneet vajaalla eurolla.

Mauritiuksen ja Seychellien välillä julkaisemaani blogijuttua varten ostin pienimmän (250 MB) datapaketin 25 eurolla ja kuvittelin käyttäväni siitä korkeintaan puolet – mutta niin vaan etukäteen valmiiksi kirjoitetun tekstin ja n. kymmenen kuvan jutun lataaminen, julkaisu ja Facebook -julkaisujen tekeminen maksoi lähes 20 euroa, joten ehkemme juttuja tältä risteilyltä risteilyn aikana kovin montaa sittenkään julkaise, vaan teemme niitä meripäivinä tai muuten vapaa-ajalla melko valmiiksi tietokoneen uumeniin ja jatkamme juttujen julkaisua sitten viikon päästä!

Netti laivalla

Kaikki vaihtoehtoja voi käyttää useammalla laitteella, tosin yksi kerrallaan – etenkin tuo 24 tuntia somettamista riittää vuorotellen käytettynä paremmin kuin hyvin parillekin käyttäjälle.

Internetin käytön aloittamisesta peritään 3 euron rekisteröintimaksu, mutta jakamalla hyttikaverin kanssa salasanan ja tunnuksen ja käyttämällä yhteyksiä vuorotellen, yhdellä rekisteröintimaksulla pärjää hyvin.

Nettiyhteyksiin kulunutta rahaa, kuten tietysti kaikkea muutakin laivalla kulutettua, voi seurata lähes reaaliajassa laivan sisäisestä netistä (ilmaiseksi) tai televisiosta.

Netti laivalla

Kertaalleen kaikki vaihtoehdot kokeiltuamme taidamme loppumatkan aikana vuorotella somepakettia ja aikaveloitteista yhteyttä. Meripäivinä tai muuten pitemmillä siirtymillä, jolloin olemme laivalla 24 tuntia putkeen, somepaketti käy ajanvietteestä, mutta retkipäivien iltana tilanteen, myös sähköpostien tarkistaminen, lyhyesti, on parempi hoitaa aikaveloituksella.

Teknisesti netti on toiminut jossain määrin vaihtelevasti etenkin hytissämme. Välillä se toimii hyvin kaikilla laitteilla (tietokone, puhelimet, iPad), välillä vain yhdellä puhelimella, mutta baareissa ja ravintoloissa yhteys on toistaiseksi aina löytynyt.

Tags from the story
, ,
Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *