Näitä blogeja luen

Blogger Recognition Award fea

Blogimme on viimeksi kuluneen kuukauden aikana saanut Blogger Recognition Awardin useammaltakin blogilta.

blogger recognition

Marraskuisen risteilymme, sen jälkeisten työkiireiden ja jouluvalmistelujen takia näistä kiittäminen on kestänyt törkeän kauan, mutta tässä ne ovat, julkiset kiitokset kiitoksista blogeille:

Linkit ovat blogien Blogger Recognition Award -juttuihin, jos vaikka haluat katsoa miten he Meriharakkaa luonnehtivat, mutta tutustu toki blogeihin samalla muutenkin!

unelmatrippi Täynnä tie on tarinoita virpi

Blogger Recognition Awardin sääntöjen mukaan palkinnon saajan pitäisi kirjoittaa palkinnosta, kertoa kuinka aloitti bloggaamisen, antaa ohjeita aloitteleville bloggaajille, mainita ja linkittää blogi, joka tunnustuksen antoi ja nimetä 10 muuta bloggaajaa palkinnon saajaksi.

Ok, kohdan kuinka aloitin bloggaamisen voinee hoitaa juttumme Prologi Meriharakalle ja Maailma, me ja blogimme – #Blogisitarina. Mutta varo, etenkin prologi vie Sinut todella kauas historiaan …

Ohjeita aloitteleville bloggaajillekin on tullut julkaistua useita. Erityisen suosittuja ovat olleet Mondon Matkakirjoittajakurssin tiivistelmä ja bloggaajan verotusta käsittelevä juttu Matkabloggaajat ja verotus. Matkavalokuvausta ja blogikuvaustakin käsitteleviä juttuja on tuossa kategoriassa Opi bloggaamaan jo useampiakin.

Muiden blogien nimeämisen osalta taidan katkaista tämän Blogger Recognition Award -ketjun, sillä näitä on ainakin matkablogien osalta jaettu nyt jo niin monessa blogissa, että lähes kaikki blogit on jo nimetty ainakin kerran tai kaksi.

Mutta listaan mielelläni blogeja, joita luen – ja eikös juuri blogin lukeminen ole bloggaajan paras palkinto!

40+ -yhteisön blogeista olen erityisesti koukuttunut blogeihin Marjon matkassa ja Rouva Sana. Marjon kanssa olemme vuoden mittaan osuneet niin samoihin matkakohteisiin kuin taidenäyttelyihin ja Rouva Sana taas bloginsa nimen mukaisesti avaa sanaisen arkkunsa usein aiheita syvällisesti ja monesta näkökulmasta pohtien.

Marjon matkassarouva

Matkablogeista päädyn useimmiten klikkaamaan auki Bloglovinin tarjoamista kaikkien seuraamieni yli 100 blogin uusista jutuista näiden blogien jutut:

Nämä valikoituvat listalle kiinnostavien kohteiden takia – ja ehkä myös siksi, että ne useimmiten pitäytyvät enemmän kohteiden kuin hotellihuoneiden ja aterioiden kuvaamisessa. Jälkimmäisillekin aiheille löytyy varmasti lukijansa, mutta me suhtaudumme niin asumiseen kuin ruokaan sen verran välinpitämättömästi, ettei minua niillä oikein koukuteta. Yleensäkin kaikista blogijutuista useimmiten päädyn lukemaan juttuja paikoista, jonne suunnittelen lähimmän parin vuoden sisällä meneväni tai paikoista, joissa jo olen käynyt. Tulevia kohteita käsitteleviä juttuja tapaan tallettaa Bloglovin-palvelussa vastaisuuden varalle.

Adalmina's vaihda vapaalle Archie

Kohteena maailma ja OTTO Izakayan matkat ovat kaukana meidän matkatyylistämme, mehän emme ole lapsiperhe emmekä nuoria ja villejä, mutta jos kohde on riittävän kiinnostava, niin eksyn kyllä näihinkin blogeihin – ja kuluneena vuotena tällaisia kohteita on näissäkin blogeissa riittänyt.

Historia de viajes -blogin kanssa tulimme kirjoittaneeksi vähän samoihin aikoihin Lissabonista ja jotenkin tavakseni jäi myös seurata missä Katja kulloinkin kulkee, jotenkin siis Katjankin tyyli viehättää minua. Muru Mou -blogin matkakohteet eivät ole meille ihan kolahtaneet, mutta Kööpenhamina ja Terhin reipas tapa paljastaa oman elämänsä aika villejäkin käänteitä koukuttaa!

Ulkosuomalaisten blogeista luen säännöllisimmin blogeja 1001 Kabul Afganistanista ja Edustusrouvan päiväkirjaa Sudanin Khartumista.

Ulkomaisista matkabloggaajista World of Wanderlustin asetuttua aloilleen Tasmaniaan huomaan useimmiten lukevani juttuja näistä:

Muitakin ulkomaisten maabongareiden blogeja seuraan, mutta niiden julkaisutahti on monen kohdalla melko harva – toisaalta silloin harvoin kun niissä uusia juttuja ilmestyy, niin ne ovat usein todellisia helmiä!

Handluggage Wild junket Gunnar

Tuliko näitä nyt jo kymmenen – taisi tulla vähän enemmänkin, mutta menköön …

Save

Join the Conversation

20 Comments

 1. says: Marjo

  Kiitos Pirkko! Oli upeaa lukea saaneensa tunnusta tällaiselta bloggauksen pioneerilta kuin sinä. Ihan punastuin tässä aamukahvia siemaillessa… Tällainen tunnustus juuri Meriharakalta merkitsee minulle todella paljon. Oikein mukavaa vuodenvaihdetta ja alkavaa uutta vuotta 2017 teille molemmille! Innolla odotan mihin Meriharakan tie vie ensi vuonna :)

 2. says: Pirkko

  Kiitos Marjo! Ja tunnustuksen arvoa nostaa tietysti vielä se, ettei blogisi ole ensisijaisesti matkablogi ;-) Usein luen matkajuttujesi lisäksi myös taide- ja muotijuttujasi!

 3. says: Susanna

  Hyvää uutta vuotta!
  monta tuttua blogia tuolla listalla. Minäkään en suoraan sanoen kaikkein mieluiten lue pelkkiä matkajuttuja kohteen ruuasta tai hotellihuoneesta, mutta saa niitäkin olla muiden juttujen seassa silloin tällöin. Eniten kiinnostaa matkakokemukset ja kohdejutut

  1. says: Pirkko

   Kiitos Susanna! Onneksi näitä matkablogeja on varmasti nykyisin jokaisen makuun!

  1. says: Pirkko

   Kiitos Laura! Kyllähän minä, joskus tosin viive voi olla vähän pitempikin :-)

 4. Kiitos maininnasta! Ymmärrän kyllä, että kokeneita matkaajia ja maabongareita ei välttämättä mun perinteisemmät matkakohteet kovinkaan paljoa kiinnosta, mutta kiva kuulla, että jotain kiinnostavaa luettavaa olet kuitenkin blogistani löytänyt :)
  Minulla on vastaava postaus vielä kirjoittamatta, sillä kuten mainitsit, kaikki blogit on varmasti nimetty jo useampaan kertaan, ja erinomaisia ohjeita aloitteleville bloggaajille on annettu lukuisia. En tiedä, olisiko minulla enää mitään lisättävää…

  1. says: Pirkko

   Kiitos Terhi! Sinulla (teillä) on kyllä niin ihailtavan reipas ote elämään, että sitä kannattaa seurata perinteisempiinkin kohteisiin!

 5. Myönnän, että luen hyvin vähän toisten blogeja noin ihan muuten vaan. Luen niitä silloin kun etsin jotain tietoa tulevasta matkakohteesta tai niinkuin nyt – sunnuntai-striimin tiimoilta.
  Mä en ihan ymmärrä millä ajalla bloggaajat lukee toisten blogeja, hyvä kun mulla aika riittää omani päivittämiseen. Kirjoille annan etusijan, ehkä se on siitä kiinni!

  1. says: Pirkko

   Kiitos Anna! Minä olen kokenut hyväksi tavaksi pitää ison määrän blogeja Bloglovin -palvelussa ja sitten poimia sieltä luettavaksi kiinnostavimmat (10 prosenttia ehkä) jutut. Pysyy vähän kuulolla mitä muut kirjoittavat ja löytää ne oikeasti kiinnostavat jutut.

 6. says: Lotta | Watia.fi

  Kiva tuo kiertopalkinto, mutta on se tosiaan jo aika paljon näissä piireissä kiertänyt. Pari tunnustusta tuli, mikä on aina kivaa, mutta taidan omaltakin osaltani katkaista tuon ketjun. Katsotaan, milloin tämä palkinto lähtee taas matkabloggaajapiireissä kiertämään… :-p

  1. says: Pirkko

   Kiitos Lotta! Se näissä on hyvää, että välillä on kiva esitellä vähän muitakin blogeja, mutta ei näiden ketjujen jatkamista tarvinne pakkopullana ottaa, etenkään, kun aika nopeasti lähes kaikki on tullut ainakin kerran pari mainittua :-)

 7. Olipa mukava yllätys huomata oman blogini löytyvän maabongarin suosikkiblogien listalta! Eli on näköjään tullut käytyä joissakin sellaisissa kohteissa, minne ette ole minua ennen ”ehtineet” :-)

  Täytyy kyllä rehellisesti todeta, että tykkään teidän blogista paljon. Kohteet missä kierrätte ja mitä nähtävyyksiä käytte katsomassa on sellaisia, että ne kiinnostaa itseäni kovin paljon. Parasta matkailussanne on se, että vaikka maita bongailettekin, niin tutkitte niitä varsin laajasti. Samalla rahalla mitä teillä on matkailuun mennyt, olisi oikomalla mutkat suoriksi käyty jo lähes kaikissa maissa :-) Tämä tyyli on minusta paljon arvokkaampaa ja mielekkäämpää, mutta kukin matkaa miten parhaaksi kokee.

  Tähän kai täytyy toivottaa, että paljon uusia maa ja TCC pisteitä vuodelle 2017!

  P.S. Ja erityisesti vielä tuosta määritelmästä ”nuori ja villi” -> sillä pääsee energiavarastoissa taas pitkälle, vaikka lapsiperheen arjessa unet jää aina liian vähille ;-)

  1. says: Pirkko

   Kiitos Rami! Vaikea kuvio jotenkin tuo maabongaus ja/tai muuten vaan matkailu. Näyttävät useimmat bloggaajat näin vuodenvaiheessa laskeneen maita, vaikka (ainakin osa) sitten kohta taas korostaa, etteivät bongaile = laske :-)
   Mutta tosiaan, emme me minnekään pelkän pisteen takia lähde, tai jos vaikka piste olisi jollekin suunnalle innoittanut, niin yritämme kyllä sitten samalla kertaa nähdä kohteesta niin paljon meitä kiinnostavaa kuin vaan aikataulun puitteissa on mahdollista. Karibian ja Norjan juttuihisi, ainakin, palaan varmaan vielä jossain vaiheessa tietoa etsien.

  1. says: Pirkko

   Kiitos Meri! Kummatkin ovat vähän maabongaustakin harrastavalle kohteita, joihin ei ainakaan ihan ensimmäiseksi päädy :-)

 8. says: Rouva Sana

  Voi Pirkko, iso kiitos <3! En valehtele yhtään, kun tunnustan huokailleeni punastuksesta ja hämmästyksestä kauniiden sanojesi vuoksi. Iso kiitos. Mikä onkaan mukavampaa aloittaa uusi vuosi kuin tuollaisen sanavuon kautta.

  Sillä todellakin olet oikeassa. Tähän globaaliin blogistaniaan mahtuu tunnustuksia jos toisiakin, mutta paras kiitos on ehdottomasti se, että sisältöjä ylipäätään luetaan; että jossain lukija, ehkä toinenkin, johon omat sisällöt kolahtavat. En arvosta mitään yhtä paljon kuin sitä ja vuorovaikutusta lukijoiden välillä.

  Listauksesi oli muuten muutenkin mielenkiintoinen. Joukossa oli paljon, myös livenä, tuttuja kollegoja, mutta myös uusia tuttavuuksia. Nämä listaukset ovatkin siksi niin antoisia, että ne tutustuttavat yleensä aina myös tukkuun uusia tuttavuuksia.

  Valoa ja iloa Pirkko sinulle ja koko Meriharakalle bloggaamisen taikaa uuden elämänvaiheen myötä <3!

  1. says: Pirkko

   Kiitos Rouva! Välillä blogimaailmassa tosiaan tuntuu siltä, että potentiaalisia helmiä on paljon, mutta kaikkia ei vaan millään tule löytäneeksi.

Leave a comment
Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.