Valokuvat ja minimalismi

KirjastoIsäni asui kuollessaan Turussa yli 200 neliön asunnossa, lapsuudenkodissani, jossa hän oli asunut siinä vaiheessa jo n. 40 vuotta. Asuntoa tyhjentäessämme, etsiessämme paikkaa huonekalulle, taide-esineille, kirjoille, lehdille,  ja myös vaikka muistiinpanoille hänen kouluajoiltaan 1930- ja 40-luvulta, jäin miettimään, että minun jäljeltäni sitten joskus ei tällaista tavaramäärää jää jonkun muun selvitettäväksi.

kaaoksenkesyttajaIhan heti ajatus ei realisoitunut kovin näkyvästi, mutta vähitellen eri osa-alueilla olen tehnyt päätöksiä, jotka vähentäneet kodin tavaramäärää: keittiöremonttia tehdessämme valitsin vähemmän kaappeja kuin ennen remonttia ja karsin asioita käytettävissä olevan tilan mukaisesti, vaatteet, joita en viimeksi kuluneen vuoden aikana ole käyttänyt, myyn tai lahjoitan pois ja osallistuin parinakin syksynä työväenopiston Kaaoksen kesytys -aiheisille kursseille.

Photos2

Kurssilla piti määritellä itselleen tavoitteita aiheen tiimoilta ja ydheksi sellaiseksi asetin paperi- ja diakuvien skannaamisen digitaaliseen muotoon. Aluksi ajattelin skannata vain kuvat niiltä vuosilta, joilta on sekä digi- että paperikuvia, jotta vaikka vuoden 2008 kuvat olisivat kaikki samassa muodossa, mutta kun työ sitten pikkuhiljaa eteni ihan mukavasti, päädyin tekemään sen loppuun asti, eli skannasin kaikki omani ja myös isältäni talteen ottamat suvun valokuvat aina 1900-luvun alkuun asti.

Näistä aiheista – matkailun ja purjehtimisen ohella – olen matkan varrella kirjoittanut joitakin juttuja tähän blogiin. Löydät ne ylärivin valikon kohdista Valokuvista ja Minimalismi (tai näistä linkeistä).

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.