Matkoja ilman Matkamessuja

matkasuunnitelmia 2007

Emme innostuneet ajatuksesta lähteä tungeksimaan matkamessuille, mutta kevätpuolen matkavaraukset alkavat olla kasassa – luvassa on meille uusia Euroopan kaupunkeja peräti kolme: helmikuussa pidennetty viikonloppu Prahassa ja pääsiäisen tienoilla viikko Baltian pääkaupungeissa Tallinnaa lukuunottamatta, eli Riikassa ja Vilnassa.

Prahaa Riikaa Vilnaa

Prahassa ”pitänee” nähdä ainakin Vltava -joki, Kaarlen silta, Linnakaupunki ja Pyhän Vituksen kappeli. Juutalaisghetto ja Franz Kafkan hauta juutalaisella hautausmaalla. Astronominen kello apostoleineen Vanhan kaupungin raatihuoneen torilla. 12-vuotias matkaseuralaisemme tutustuttanee meidät myös kaupungin nuorisomuotiputiikkeihin!

Riikaan emme menneiden kesien purjehdusreissuilla koskaan päätyneet – vaikka jotkut pursiseurastamme siellä kävivätkin, joten täytyy nyt yrittää lentäen. Hyvällä tuurilla pääsiäisen tienoilla Riikan puistoissa ja bulevardeilla on jo kevät.

Vilnan Vanhaa kaupunkia väitetään Itä-Euroopan suurimmaksi. Osittain kiinnostus Vilnaan on herännyt myös sen myötä, että kolmessa Basel 2 -projektissa, joiden parissa Pirkko on työskennellyt viimeiset pari vuotta, on ollut mukana parhaimmillaan 4 ihmistä SASin yhteistyökumppanilta Pasparalta Vilnasta – ja tutustuminen liettualaisiin on myös tutustuttanut meitä jo jossain määrin Liettuan historiaan ja nykyaikaan.

Prahan matkan kasasimme itse, Riika-Vilna -yhdistelmän kasasi SMT à la carte, kuten monta aikaisempaakin matkaamme.

Join the Conversation

1 Comment

 1. says: Jukka ja Marjatta

  Hei!

  Ulla ainakin kehui Riikaa, kun hän käväisi jossain konferensissa siellä
  pari vuotta sitten. Ovathan ne Riika, Vilna ja Tallinna ”säilyneet” vanhassa kuosissa ison naapurin hallintoaikana.
  Joku Jukan esivanhemmista yritti muuttaa Pohjanmaalta Riikaan 1800-luvulla, hyytyi sitten Kymenlaaksoon.

  terv Jukka ja Marke

Leave a comment
Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *