Maailmankarttamme

Käydyt maat vihreällä.
Tästä karttasivulle


Linkit blogimme juttuihin kaikista käymistämme maista (116/118) löydät ylläolevasta kartasta.  Pieniin valtioihin osut paremmin jos zoomaat kartan isommaksi.

Maiden lisäksi meille tärkeitä ovat myös Traveler’s Century Clubin alueet.
Näiden osalta valitsemamme karttaohjelma on, kuten kaikki “täppää käymäsi maat” -sovellukset normaaliin tapaan epälooginen, eli osa alueista on linkitettävissä karttaan, osa ei. Linkitimme ne, jotka se tuntee, mutta alla täydellinen kuvaus TCC-alueiden osalta.

Eurooppa

Pohjoismaissa omiksi alueikseen lasketaan Ahvenanmaa Suomessa, Norjassa Huippuvuoret ja Tanskassa Grönlanti ja Färsaaret.

Yhdistyneet kuningaskunnat jaetaan TCC-alueina Englantiin, Pohjois-IrlantiinSkotlantiin ja Walesiin. Myös Gibraltar, Guernsey ja Jersey sekä Man-saari ovat omia TCC-alueitaan.

Espanjalla ja Portugalilla on myös useita saaria, jotka ovat omia TCC-alueitaan, kuten Espanjan Baleaarit (Mallorca ja Menorca), Ceuta (Afrikan puolella oleva alue) ja Kanarian saaret Espanjassa ja Portugaliin kuuluvat Azorit ja Madeira.

Ranskassa “täytyy” käydä myös Korsikalla, jotta olisi käynyt kaikilla maan TCC-alueilla ja Italiassa myös Lampedusan saarella, Sardiniassa ja Sisiliassa.
Ranskalle kuuluva Reunion on toki maantieteellisesti Afrikkaa tai Intian valtamerta, mutta listattakoon sekin nyt tässä yhteydessä, sillä muita Afrikan harvoista TCC-alueista emme ole kolunneet, Egyptin Siinaita lukuunottamatta.

Kreikassa TCC-alueita ovat manner-Kreikan lisäksi Dodekaanien ja Joonian meren saaristot ja Kreeta. Kyproksellakin olemme käyneet myös Pohjois-Kyproksella.

Itä-Euroopassakin on vielä muutama erillisalue, eli Bosniassa Sprska, Moldovassa
Transnistria ja Venäjällä Kaliningrad.

28 aluetta siis Euroopan itsenäisten valtioiden lisäksi!

Euroopan kaikki valtiot ja TCC-alueet saimme käytyä Moldovaan ja Transnistriaan suuntautuneella matkallamme syksyllä 2014.

Eurooppa 100% !

Kohta tuo 100% ei kuitenkaan enää pidä paikkaansa, sillä Traveler’s Century Club on erottamassa Akrotiri and Dhekelian alueen Kyproksella omaksi TCC-alueekseen kriteerein, jotka eivät vielä ole tiedossamme, mutta  pitänee sen takia palata Kyprokselle vielä kolmannenkin kerran! No toisaalta, kehuttu Pafoksen kaupunki onkin vielä siellä näkemättä, joten miksipä ei.

Aasia

Aasia on meillä vielä maabongausmielessä pahasti kesken, mutta muutamilla TCC-alueilla olemme sielläkin käyneet, eli Jejun saarella Etelä-Koreassa, Borneolla Sabahin alueella Malesiassa ja tietysti Hong Kongissa ja Makaolla.
Turkkikin jaetaan kahteen alueeseen, ja Euroopan puoleisen Istanbulin lisäksi olemme pistäytyneet myös Aasian puolella.  5 aluetta siis Aasiassa.

Lähi-itä

Lähi-idän saimme osaltamme valmiiksi ainakin toistaiseksi syksyllä 2017.

Lähi-itä 100%

Lähi-idän 6 aluetta tulevat siitä, että TCC-järjestelmässä Abu Dhabin lasketaan valtioksi, mutta emiraatit TCC-alueiksi.

Pohjois-Amerikka

Myös Pohjois-Amerikan saimme käytyä syksyllä 2017 Alaskaan ja Havaijille suuntautuneella matkallamme.

Pohjois-Amerikka 100%

Pohjois-Amerikan TCC-alueet ovat  Alaska, Prince Edward Island Kanadassa ja Ranskalle kuuluva St. Pierre & Miquelon. Mainitaan nyt tässä kohdin myös Havaiji, vaikka TCC sijoittaakin sen Tyynen valtameren yhteyteen ja Bermuda, jonka se sijoittaa Atlantille. Siis 5 aluetta.

Karibia, Väli- ja Etelä-Amerikka

Karibian alueen tilanteen osaltamme niin valtioina kuin TCC-alueina kokosin äskettäin juttuun

Karibia: 13 valtiota ja 17 aluetta

TCC-saaria olemme ennen maaliskuun lopulla alkavaa matkaamme onnistuneet täällä bongaamaan vain 4/6 (P/L). Lista ja linkit mahdollisesti kiinnostuneille tuossa tuoreessa Karibia-jutussa

Tyyni valtameri

Tyyni valtameri on alue, joka taitaa meillä jäädä pitkälti tutkimatta. Australian ja Uuden Seelannin lisäksi olemme alueen lukuisista TCC-saarista käyneet vain Ranskalaisessa Polynesiassa, Pääsiäissaarilla ja Galapagoksella.  Siis vain 3 aluetta ja maitakin vain nuo mainitut kaksi.

Eli näistä  kaikista muodostuu 51/53 pisteen ero käymiemme maiden (116/118) ja käymiemme TCC-alueiden (167/171) välillä 🙂