Maailmankarttamme

Vihreät käyty, tummat vähintään kolmesti. Keltaisiin kevyitä suunnitelmia. Siniset ehkä. Punaiset Vältä kaikkea/tarpeetonta matkustamista -listoilla.

Linkit blogimme juttuihin kaikista käymistämme maista (149/150 (itsenäiset maat) (P/L) – päivitetty 14/11/2022) löydät ylläolevasta kartasta.  Pieniin valtioihin osut paremmin jos zoomaat kartan isommaksi.

YK:n jäsenvaltioita meillä on käytynä kolme vähemmän, eli 146/147 – tämä ero johtuu siitä, että Kosovo, Palestiina ja Vatikaani, jotka yleisesti lasketaan valtioiksi, eivät ole YK:n jäsenvaltioita. Kuten ei Taiwankaan, mutta siellä emme ole vielä käyneet. Lasse kävi Venezuelassa 70-luvulla – Pirkko ei ole (vielä) siellä käynyt.

Pirkolla on myös Nomadmanian profiili (410/1301 aluetta) ja Most Traveled People -profiili (332/1013 aluetta).
Nomadmanian ranking-listoilla Pirkko on lukemissa 21 (UN), 12 (TCC) ja 24 (1301 aluetta) Suomessa.
MTP-listalla Pirkko on sijalla 21 Nomadmanian MTP-listalla ja jaetulla sijalla 25 MTP:n omalla listalla, sillä kaikki MTP:n käyttäjät eivät käytä Nomadmaniaa.

Sijoitus on viime aikoina hiukan pudonnut, kuitenkin ehkä enemmän siksi, että Maailmanmatkaajat-klubi on viime kuukausina onnistunut tavoittamaan useampiakin jo lähes kaikissa maissa käyneitä suomalaisia, jotka ovat sitten Nomadmanian profiilin lopulta luotuaan kiilanneet heti kärjen tuntumaan :-)

(Päivitetty 17.8.2022 Bali ja Itä-Timor. Pisteet 144/147/205/329/402 UN/Itsenäiset/TCC/MTP/Nomadmania.)
(Päivitetty 27.8.2022 Islanti – Etelä (huomattu Norrlandin päivityksen yhteydessä, että kävimmehän me aikoinaan sielläkin) ja Ruotsi – Norrland Haaparannan myötä 144/147/205/329/404 UN/Itsenäiset/TCC/MTP/Nomadmania.)
(Päivitetty 25.9.2022 Marmariksen alue Turkissa. Pisteet 144/147/205/329/405 UN/Itsenäiset/TCC/MTP/Nomadmania.)
(Päivitetty 14.11.2022 Bangladesh ja Filippiinit (4 aluetta). Pisteet 146/1497/207/332
/410 UN/Itsenäiset/TCC/MTP/Nomadmania.)

Maanosat ja prosentit

Käydyt maat 202211
Kuva päivitetty viimeksi marraskuussa 2022 (Bangladesh, Filippiinit) – Aasian ainoa enää tältä erää ”vihreä” maa on Taiwan

Maabongauksen perusteet

Jos maabongaus harrastuksena on Sinulle tuntematon, lue lisää aiheesta vaikka tästä jutusta:

Maabongauksen perusteet

Maanosittain

Maiden lisäksi meille tärkeitä ovat myös Traveler’s Century Clubin alueet, joista olemme käyneet 207/208 alueella.

Näiden osalta valitsemamme karttaohjelma on, kuten kaikki ”täppää käymäsi maat” -sovellukset normaaliin tapaan epälooginen, eli osa alueista on linkitettävissä karttaan, osa ei. Linkitimme ne, jotka se tuntee, mutta alla täydellinen kuvaus TCC-alueiden osalta.

Eurooppa

Euroopan kaikki valtiot ja Travelers’ Century Clubin alueet saimme käytyä Moldovaan ja Transnistriaan suuntautuneella matkallamme syksyllä 2014.

Eurooppa 100% !

TCC-alueita on Euroopassa 28:

Lähi-itä

Lähi-idän saimme osaltamme valmiiksi ainakin toistaiseksi syksyllä 2017. Alueella on itsenäisten valtioiden lisäksi  6 aluetta sillä TCC-järjestelmässä Abu Dhabi lasketaan valtioksi, muut emiraatit TCC-alueiksi.

Lähi-itä 100%

Pohjois-Amerikka

Myös Pohjois-Amerikan saimme käytyä syksyllä 2017 Alaskaan ja Havaijille suuntautuneella matkallamme.

Pohjois-Amerikka 100%

Pohjois-Amerikassa TCC-alueita on 4:

Väli-Amerikka

Väli-Amerikan, saimme valtioiden tasolla valmiiksi syksyllä 2021 Dominikaanisen tasavallan myötä (Haitia lukuunottamatta, mutta se saa jäädäkin). Väli-Amerikkahan käsittää Meksikon, Keski-Amerikan ja Karibian.

Väli-Amerikka 100%

Monet Karibian saaret kuuluvat edelleen jollekin Euroopan valtioille. Näistä olemme käyneet kahdeksalla, eli 8 TCC-aluetta:

  • Aruba
  • Bonaire
  • Curacao
  • Cayman-saaret
  • St. Maarten ja St. Martin
  • Brittiläiset Neitsytsaaret

Lisäksi olemme käyneet Saint Kitts & Neviksen valtiossa myös Neviksellä.
Juttulinkit näihin löytyvät tuosta Väli-Amerikka 100% jutusta.

Etelä-Amerikka

Etelä-Amerikka on vielä ”kesken”, eli Bolivia ja Paraquay on käymättä, Pirkolta myös Venezuela.

Alueen kahdesta TCC-alueesta olemme käyneet vain Ranskan Guyanassa, Venezuelalle kuuluvalle Isla Margaritalle emme taida koskaan päätyä.

Afrikka

Monta Afrikan maata on (joltain osin) nähty, mutta monta on vielä näkemättä – ja monta jääkin näkemättä, sillä Afrikassa on monta sellaista valtiota, joiden turvallisuustilanne ei oikein houkuttele niissä käymään. Vaikka haluammekin kokea mahdollisimman monta maata, niin haluamme jokaisen matkan tuntuvan ajatuksena mukavalta, ei pelottavalta tai muuten ahdistavalta, joten sotaa käyvät valtiot ja osa infrastruktuuriltaan heikoimmista valtioista saa jäädä meiltä kokematta.

Afrikan muutamasta harvasta TCC-alueesta olemme käyneet vain kahdella, eli Ranskalle kuuluvalla Reunionin saarella ja Eqyptin Siinailla (joka toistaiseksi on laskuissamme Egypti, sillä muualla Egyptissa emme ole vielä käyneet).

Aasia

Aasia – 30 vuotta, 30 maata

Aasiassa olemme käyneet 6 TCC-alueella:

Olemme myös käyneet Aasian puoleisessa Turkissa, eli kun laskemme Turkin valtiona Eurooppaan, niin Aasian puoleinen Turkki päätyy TCC-pisteeksi.

Tyyni valtameri

Tyyni valtameri on alue, joka taitaa meillä jäädä pitkälti tutkimatta. Australian ja Uuden Seelannin lisäksi olemme alueen lukuisista TCC-saarista käyneet vain neljällä, eli Havaijilla, Ranskan Polynesiassa, Pääsiäissaarella ja Galapagoksella.  Siis vain 4 aluetta ja maitakin vain nuo mainitut kaksi.

TCC-alueiden kokonaislukumäärä

TCC-alueita, joilla olemme käyneet, on yhteensä 58, joten ne lisättynä itsenäisten maiden lukumääriin (149/150) päädytään niiden osalta lukuihin 207/208.

0 replies on “Maailmankarttamme”