Maailmankarttamme

Vihreät käyty, tummat vähintään kolmesti. Keltaisia tilanteen salliessa. Siniset ehkä. Punaiset Vältä kaikkea/tarpeetonta matkustamista -listoilla.

Linkit blogimme juttuihin kaikista käymistämme maista (146/147 (itsenäiset maat) (P/L) – päivitetty 7/3/2022) löydät ylläolevasta kartasta.  Pieniin valtioihin osut paremmin jos zoomaat kartan isommaksi.

Maiden lisäksi meille tärkeitä ovat myös Traveler’s Century Clubin alueet, joista olemme käyneet 203/204 alueella.

Näiden osalta valitsemamme karttaohjelma on, kuten kaikki ”täppää käymäsi maat” -sovellukset normaaliin tapaan epälooginen, eli osa alueista on linkitettävissä karttaan, osa ei. Linkitimme ne, jotka se tuntee, mutta alla täydellinen kuvaus TCC-alueiden osalta.

Eurooppa – 29 TCC-aluetta

Pohjoismaissa omiksi alueikseen lasketaan Ahvenanmaa Suomessa, Norjassa Huippuvuoret ja Tanskassa Grönlanti ja Färsaaret.

Yhdistyneet kuningaskunnat jaetaan TCC-alueina Englantiin, Pohjois-IrlantiinSkotlantiin ja Walesiin. Myös Gibraltar, Guernsey ja Jersey sekä Man-saari ovat omia TCC-alueitaan.

Espanjalla ja Portugalilla on myös useita saaria, jotka ovat omia TCC-alueitaan, kuten Espanjan Baleaarit (Mallorca ja Menorca), Ceuta (Afrikan puolella oleva alue) ja Kanarian saaret Espanjassa ja Portugaliin kuuluvat Azorit ja Madeira.

Ranskassa ”täytyy” käydä myös Korsikalla, jotta olisi käynyt kaikilla maan TCC-alueilla ja Italiassa myös Lampedusan saarella, Sardiniassa ja Sisiliassa.
Ranskalle kuuluva Reunion on toki maantieteellisesti Afrikkaa tai Intian valtamerta, mutta listattakoon sekin nyt tässä yhteydessä, sillä muita Afrikan harvoista TCC-alueista emme ole kolunneet, Egyptin Siinaita lukuunottamatta.

Kreikassa TCC-alueita ovat manner-Kreikan lisäksi Dodekaanien ja Joonian meren saaristot ja Kreeta. Kyproksellakin olemme käyneet myös Pohjois-Kyproksella ja ajaneet Dhekelian alueen läpi.

Itä-Euroopassakin on vielä muutama erillisalue, eli Bosniassa Sprska, Moldovassa
Transnistria ja Venäjällä Kaliningrad.

29 aluetta siis Euroopan itsenäisten valtioiden lisäksi!

Euroopan kaikki valtiot ja TCC-alueet saimme käytyä Moldovaan ja Transnistriaan suuntautuneella matkallamme syksyllä 2014.

Eurooppa 100% !

Lähi-itä – 6 TCC-aluetta

Lähi-idän saimme osaltamme valmiiksi ainakin toistaiseksi syksyllä 2017.

Lähi-itä 100%

Lähi-idän 6 aluetta tulevat siitä, että TCC-järjestelmässä Abu Dhabin lasketaan valtioksi, mutta emiraatit TCC-alueiksi.

Pohjois-Amerikka – 5 TCC-aluetta

Myös Pohjois-Amerikan saimme käytyä syksyllä 2017 Alaskaan ja Havaijille suuntautuneella matkallamme.

Pohjois-Amerikka 100%

Pohjois-Amerikan TCC-alueet ovat  Alaska, Prince Edward Island Kanadassa ja Ranskalle kuuluva St. Pierre & Miquelon. Mainitaan nyt tässä kohdin myös Havaiji, vaikka TCC sijoittaakin sen Tyynen valtameren yhteyteen ja Bermuda, jonka se sijoittaa Atlantille. Siis 5 aluetta.

Väli-Amerikka – 8 TCC-aluetta

Väli-Amerikan, saimme valtioiden tasolla valmiiksi syksyllä 2021 Dominikaanisen tasavallan myötä. Väli-Amerikkahan käsittää Meksikon, Keski-Amerikan ja Karibian.

Väli-Amerikka 100%

Etelä-Amerikka – 1 TCC-alue

Etelä-Amerikasta meiltä puuttuu kaksi valtiota: Bolivia ja Paraguay. Pirkolta myös Venezuela.

TCC-alueita Etelä-Amerikassa on kaksi: Ranskan Guyana ja Venezuelalle kuuluva Isla Margarita. Ranskan Guyanaan teimme päiväretken Surinamista keväällä 2020 – Isla Margaritaa emme tavoittelekaan.

Afrikka – ei TCC-alueita (vielä)

Monta Afrikan maata on (joltain osin) nähty, mutta monta on vielä näkemättä – ja monta jääkin näkemättä, sillä Afrikassa on monta sellaista valtiota, joiden turvallisuustilanne ei oikein houkuttele niissä käymään. Vaikka haluammekin kokea mahdollisimman monta maata, niin haluamme jokaisen matkan tuntuvan ajatuksena mukavalta, ei pelottavalta tai muuten ahdistavalta, joten sotaa käyvät valtiot ja osa infrastruktuuriltaan heikoimmista valtioista saa jäädä meiltä kokematta.

Aasia – 5 TCC-aluetta

Aasia on meillä vielä maabongausmielessä pahasti kesken, mutta muutamilla TCC-alueilla olemme sielläkin käyneet, eli Jejun saarella Etelä-Koreassa, Borneolla Sabahin alueella Malesiassa ja tietysti Hong Kongissa ja Makaolla.
Turkkikin jaetaan kahteen alueeseen, ja Euroopan puoleisen Istanbulin lisäksi olemme pistäytyneet myös Aasian puolella (sovitaan tässä yhteydessä että laskimme Turkin valtiona Istanbulin kohdalla).  5 aluetta siis Aasiassa.

Tyyni valtameri – 3 TCC-aluetta

Tyyni valtameri on alue, joka taitaa meillä jäädä pitkälti tutkimatta. Australian ja Uuden Seelannin lisäksi olemme alueen lukuisista TCC-saarista käyneet vain Ranskan Polynesiassa, Pääsiäissaarella ja Galapagoksella.  Siis vain 3 aluetta ja maitakin vain nuo mainitut kaksi.

Maanosat ja prosentit

Prosentit m Sri Lanka
Lue tästä lisää jutusta Maanosia ja prosentteja
  • kuva päivitetty helmikuussa 2022.

TCC-alueiden kokonaislukumäärä

Näistä  kaikista muodostuu 57 pisteen ero käymiemme maiden (146/147) ja käymiemme TCC-alueiden (203/204) välillä :-)

YK:n jäsenvaltioita meillä on käytynä kolme vähemmän, eli 143/144 – tämä ero johtuu siitä, että Kosovo, Palestiina ja Vatikaani, jotka yleisesti lasketaan valtioiksi, eivät ole YK:n jäsenvaltioita. Kuten ei Taiwankaan, mutta siellä emme ole vielä käyneet. Lasse kävi Venezuelassa 70-luvulla – Pirkko ei ole (vielä) siellä käynyt.

Pirkolla on myös Nomadmanian profiili (391/1301 aluetta) ja Most Traveled People -profiili (325/1013 aluetta).
Nomadmanian ranking-listoilla Pirkko on lukemissa 18 (UN), 11 (TCC) ja 21 (1301 aluetta) Suomessa.
MTP-listalla Pirkko on sijalla 17 Nomadmanian MTP-listalla ja 25 MTP:n omalla listalla, sillä kaikki MTP:n käyttäjät eivät käytä Nomadmaniaa.

(Päivitetty 10.1.2022 TCC- ja MTP-järjestelmän vuoden 2022 muutoksilla. Samalla korjattu Perun osalta puuttunut Cusco, jonka myötä Nomadmanian alueiden määrä nousi 384:stä 385:een.)
(Päivitetty 22.1.2022 Valencian ja Murcian alueilla. Samalla lisätty puuttuneet Malediivit/Male ja Ranska/Rhone-Alpes Nomadmania-alueet, jälkimmäinen myös MTP-alue. Nomadmanian pisteet nyt 389 ja MTP-pisteet 323.)
(Päivitetty 7.3.2022 Sri Lankan osalta. Nomadmanian pisteet nyt 391 (Sri Lankassa kävimme 2 alueella) ja MTP-pisteet 324.)
(Päivitetty 26.4.2022 Helgolandin osalta. MTP-pisteet nyt 325.)

Heikot pisteet

Indonesiassa olemme toistaiseksi käyneet vain välilaskun verran. Olemme kuitenkin laskeneet ne TCC:n sääntöjen mukaisesti maalukuumme, mutta toki tulemme mitä todennäköisemmin käymään siellä vielä joskus kunnollakin.

0 replies on “Maailmankarttamme”