Meistä / About

(In case you’d rather read this in English)

Kayntikortti 130

Tervetuloa Meriharakoiden matkaan! Blogimme on maabongaustakin harrastavan senioripariskunnan matkablogi, johon on kertynyt jo tarinoita jo yli 140 maasta.
Tarinoiden julkaisun aloitimme jo vuonna 2004, joten saatamme hyvinkin olla vanhin suomenkielinen matkablogi. Tosin vanhimmat jutut kertovat enemmän matkailusta laineilla, eli purjehdusreissuistamme.

Matkustamme kaikkialle maailmassa, meille uusia maita suosien, mutta kerraten myös Eurooppaa, jonka kaikissa maissa olemme jo vähintään kertaalleen käyneet.
Kesäisin suosimme Suomea ja pitempien reissujen välissä poikkeamme mielellämme kiinnostaviin taidenäyttelyihin ja käymme katsomassa hyviä näytelmiä.

Blogistamme löydät myös maabongausharrastuksen perusteet ja omat maa- ja aluelukumme.

Matkoistamme kirjoitamme myös vuosittain yhteenvedon ja ajoittain kerromme tulevista matkoistamme.

Somekanavamme ja seuraajamäärämme

Yksittäisiä lukijoita blogillamme oli vuonna 2019 70 417 (Google Analytics, Users). Sivulatauksia oli 208 364. Vuoden 2020 ensimmäisellä neljänneksellä lukijoita oli 17 587, alkaneesta koronakaranteenista huolimatta.
Lukijoistamme 68% oli naisia ja ikäryhmittäin eniten lukijoita tulee ryhmistä
25-34 -vuotiaat (26%) ja 35-44 -vuotiaat (21%), mutta lukijoita on paljon myös ryhmissä 55-64 -vuotiaat (14%) ja yli 65-vuotiaat (12%).

Somekanavillamme oli seuraajia 31.3.2020  (31.12.2019):

Blogiyhteistöitä

Blogiyhteistöitä olemme tehneet rajallisesti tiukahkon matkaohjelmamme puitteissa – esimerkiksi tällaisia:

Kaikki yhteistyössä jonkun yrityksen kanssa tekemämme jutut, myös vanhemmat, löydät selaamalla blogimme Yhteistyössä-kategorian juttuja.

Näistä lukijamme pitävät

Vuoden 2019 aikana julkaistuista jutuistamme suosituimpia olivat (luvut 31.12.2019, mikä tietysti suosii hiukan alkuvuonna julkaistuja juttuja):

Viimeksi kuluneen viiden vuoden suosituimmat jutut ovat:

Maailmankartta, jonka kautta lukija löytää kirjoittamamme matkajutut maittain on myös yksi suosituimmista sivuistamme, kuten myös vähintään neljännesvuosittain päivittämämme matkasuunnitelmat -kategorian jutut. Myös raha kiinnostaa aina, eli kustannusyhteenvedot ovat suosittua lukemista!

Yhdessä ja kilvoitellen

Olemme mukana aikuisille suunnatussa blogiyhteisössä 40+blogit, kuten myös Rantapallon Matkakumppaneissa ja ParisRio –lentohakusivuston blogeissa.

TOP-10-MATKABLOGIT-2017Cisionin Suomen matkailublogien vuosittain julkaistavassa rankingissä Meriharakka sijoittui tammikuussa 2017 sijalle 6. Vuoden 2017 jälkeen uutta rankingiä ei ole julkaistu.

Viikottain päivittyvällä Blogit.fi –sivustolla olemme usein matkablogien kärjessä tuntumassa kuten myös someaktiivisuutta mittaavilla Underhoodin ja Someindexin sivuilla.

Olemme myös aktiivisesti mukana useammassakin Facebookin matkailuaiheisessa ryhmässä, kuten esimerkiksi Reissupostauksia ja Suomalaiset Reissaajat.

Twitterissä osallistumme #matkachat –keskusteluihin maanantaisin, jos vaan aihe ja aikataulumme sopivat.

Yhteisot

Meriharakka mediassa

Olemme kertoneet matkailuharrastuksestamme, erityisesti maabongauksesta, muutamissa lehtijutuissa ja jutelleet aiheesta pariin otteeseen radiossa ja televisiossa.

Save

Meriharakan viikkokirje

Viikkokirjeelläämme on jo yli 600 tilaajaa – tilaa omasi tästä:


Haluatko meidän kertovan tarinoitasi?

Olemme jatkuvasti avoimia uusille yhteistyökuvioille – jos olet matkailualan toimija tai median edustaja, ota yhteyttä!

  • pirkko.schildt(at)iki.fi
  • lasse.schildt(at)iki.fi

Käyntikortti