Meistä / About

(In case you’d rather read this in English)

Meriharakka140

Tervetuloa Meriharakoiden matkaan! Blogimme on maabongaustakin harrastavan senioripariskunnan matkablogi, johon on kertynyt jo tarinoita jo yli 140 maasta.
Tarinoiden julkaisun aloitimme jo vuonna 2004, joten saatamme hyvinkin olla vanhin suomenkielinen matkablogi. Tosin vanhimmat jutut kertovat enemmän matkailusta laineilla, eli purjehdusreissuistamme.

Matkustamme kaikkialle maailmassa, meille uusia maita suosien, mutta kerraten myös Eurooppaa, jonka kaikissa maissa olemme jo vähintään kertaalleen käyneet.
Kesäisin suosimme Suomea ja pitempien reissujen välissä poikkeamme mielellämme kiinnostaviin taidenäyttelyihin ja käymme katsomassa hyviä näytelmiä.

Blogistamme löydät myös maabongausharrastuksen perusteet ja omat maa- ja aluelukumme.

Matkoistamme kirjoitamme myös vuosittain yhteenvedon ja ajoittain kerromme tulevista matkoistamme.

Somekanavamme ja seuraajamäärämme

Yksittäisiä lukijoita blogillamme oli vuonna 2020 68 988 (Google Analytics, Users). Sivulatauksia oli 165 793.
Matkablogin toinen koronavuosi on alkanut positiivisissa merkeissä: ajanjaksolla 1.1. – 30.9. yksittäisiä lukijoita oli 88 241.
.
Lukijoistamme 66% oli naisia ja ikäryhmittäin eniten lukijoita tulee ryhmästä 65+ (25%), mutta tavoitamme myös nuorempia lukijoita aina 25 vuodesta ylöspäin..

Somekanavillamme oli seuraajia 30.9.2021  (31.12.2020):

Blogiyhteistöitä

Blogiyhteistöitä teemme jonkin verran kohteiden kanssa, joista olemme kiinnostuneita – ja jotka ovat meistä kiinnostuneita. Viimeisimpinä esimerkiksi tällaisia:

Kaikki yhteistyössä jonkun yrityksen kanssa tekemämme jutut, myös vanhemmat, löydät selaamalla blogimme Yhteistyössä-kategorian juttuja.

Näistä lukijamme pitävät

Vuoden 2020 luetuimmista jutuista voit lukea tästä:

Matkablogin koronavuosi

ja alkuvuoden 2021 suosituimmista jutuista tästä:

Kotimaan matkailun kevät

Yhdessä ja kilvoitellen

Olemme mukana aikuisille suunnatussa blogiyhteisössä 40+blogit ja Rantapallon Matkakumppaneissa.
Olemme myös aktiivisesti mukana useammassakin Facebookin matkailuaiheisessa ryhmässä, kuten esimerkiksi Reissupostauksia ja Suomalaiset Reissaajat.

Cisionin Suomen matkailublogien vuosittain julkaistavassa rankingissä Meriharakka sijoittui tammikuussa 2017 sijalle 6. Vuoden 2017 jälkeen uutta rankingiä ei ole julkaistu.
Viikottain päivittyvällä Blogit.fi –sivustolla olemme usein matkablogien kärjessä tuntumassa kuten myös someaktiivisuutta mittaavilla Underhoodin ja Someindexin sivuilla.

TOP-10-MATKABLOGIT-2017

Yhteisöt

Meriharakka mediassa

Olemme kertoneet matkailuharrastuksestamme, erityisesti maabongauksesta, muutamissa lehtijutuissa ja jutelleet aiheesta pariin otteeseen radiossa ja televisiossa.

Apu Terveys Veritulppa

Kaikki meistä tehdyt lehti-, televisio- ja radiojutut, myös vanhemmat, löydät selaamalla blogimme Mediassa-kategorian juttuja.

Save

Meriharakan viikkokirje

Viikkokirjeelläämme on jo lähes 700 tilaajaa – tilaa omasi tästä:


Haluatko meidän kertovan tarinoitasi?

Olemme jatkuvasti avoimia uusille yhteistyökuvioille – jos olet matkailualan toimija tai median edustaja, ota yhteyttä!

          • pirkko.schildt(at)iki.fi
          • lasse.schildt(at)iki.fi

Käyntikortti

0 replies on “Meistä / About”