Meistä / About

(In case you’d rather read this in English)

Meriharakka140

Tervetuloa Meriharakoiden matkaan! Blogimme on maabongaustakin harrastavan senioripariskunnan matkablogi, johon on kertynyt jo tarinoita jo yli 140 maasta.
Tarinoiden julkaisun aloitimme jo vuonna 2004, joten saatamme hyvinkin olla vanhin suomenkielinen matkablogi. Tosin vanhimmat jutut kertovat enemmän matkailusta laineilla, eli purjehdusreissuistamme.

Matkustamme kaikkialle maailmassa, meille uusia maita suosien, mutta kerraten myös Eurooppaa, jonka kaikissa maissa olemme jo vähintään kertaalleen käyneet.
Kesäisin suosimme Suomea ja pitempien reissujen välissä poikkeamme mielellämme kiinnostaviin taidenäyttelyihin ja käymme katsomassa hyviä näytelmiä.

Blogistamme löydät myös maabongausharrastuksen perusteet ja omat maa- ja aluelukumme.

Matkoistamme kirjoitamme myös vuosittain yhteenvedon ja ajoittain kerromme tulevista matkoistamme.

Somekanavamme ja seuraajamäärämme

Yksittäisiä lukijoita blogillamme oli vuonna 2021 113 616 (Google Analytics, Users). Sivulatauksia oli 195 264.
Matkablogin toinen koronavuosi on  oli oikeastaan aika huikea – yksittäisten lukijoiden määrä kasvoi 65 prosenttia ja kun kyse on jo kohta 20 vuotta ilmestyneestä blogista prosentti on merkittävän suuri.
Vuoden 2022 kolmella ensimmäisellä neljänneksellä lukijoita oli 115 823 ja sivulatauksia 194 970, eli kasvu-uralla ollaan edelleen!

Lukijoistamme 62% oli naisia ja ikäryhmittäin eniten lukijoita tulee ryhmästä 35-44 (26%), mutta tavoitamme hyvin myös yli 55-vuotiaita lukijoita.

Somekanavillamme oli seuraajia 30.9.2022  (31.12.2021):

Blogiyhteistöitä

Blogiyhteistöitä teemme jonkin verran kohteiden kanssa, joista olemme kiinnostuneita – ja jotka ovat meistä kiinnostuneita. Viimeisimpinä esimerkiksi tällaisia:

Kaikki yhteistyössä jonkun yrityksen kanssa tekemämme jutut, myös vanhemmat, löydät selaamalla blogimme Yhteistyössä-kategorian juttuja.

Näistä lukijamme pitävät

Alkuvuoden 2022 luetuimmista jutuista voit lukea tästä:

Lomakkeista kiinnostaviin kohteisiin

Yhdessä ja kilvoitellen

Olemme mukana aikuisille suunnatussa blogiyhteisössä 40+blogit ja Rantapallon Matkakumppaneissa.
Olemme myös aktiivisesti mukana useammassakin Facebookin matkailuaiheisessa ryhmässä, kuten esimerkiksi Reissupostauksia ja Suomalaiset Reissaajat.

Cisionin Suomen matkailublogien vuosittain julkaistavassa rankingissä Meriharakka sijoittui tammikuussa 2017 sijalle 6. Vuoden 2017 jälkeen uutta rankingiä ei ole julkaistu.
Viikottain päivittyvällä Blogit.fi –sivustolla olemme usein matkablogien kärjessä tai sen tuntumassa.

TOP-10-MATKABLOGIT-2017

Yhteisöt

Meriharakka mediassa

Olemme kertoneet matkailuharrastuksestamme, erityisesti maabongauksesta, muutamissa lehtijutuissa ja jutelleet aiheesta pariin otteeseen radiossa ja televisiossa.

Apu Terveys Veritulppa

Kaikki meistä tehdyt lehti-, televisio- ja radiojutut, myös vanhemmat, löydät selaamalla blogimme Mediassa-kategorian juttuja.

Save

Meriharakan viikkokirje

Viikkokirjeelläämme on jo yli 700 tilaajaa – tilaa omasi tästä:


Haluatko meidän kertovan tarinoitasi?

Olemme jatkuvasti avoimia uusille yhteistyökuvioille – jos olet matkailualan toimija tai median edustaja, ota yhteyttä!

          • pirkko.schildt(at)iki.fi
          • lasse.schildt(at)iki.fi

Käyntikortti

0 replies on “Meistä / About”