Meistä / About

(In case you’d rather read this in English)

Meriharakka140

Tervetuloa Meriharakoiden matkaan! Blogimme on maabongaustakin harrastavan senioripariskunnan matkablogi, johon on kertynyt jo tarinoita jo yli 140 maasta.
Tarinoiden julkaisun aloitimme jo vuonna 2004, joten saatamme hyvinkin olla vanhin suomenkielinen matkablogi. Tosin vanhimmat jutut kertovat enemmän matkailusta laineilla, eli purjehdusreissuistamme.

Matkustamme kaikkialle maailmassa, meille uusia maita suosien, mutta kerraten myös Eurooppaa, jonka kaikissa maissa olemme jo vähintään kertaalleen käyneet.
Kesäisin suosimme Suomea ja pitempien reissujen välissä poikkeamme mielellämme kiinnostaviin taidenäyttelyihin ja käymme katsomassa hyviä näytelmiä.

Blogistamme löydät myös maabongausharrastuksen perusteet ja omat maa- ja aluelukumme.

Matkoistamme kirjoitamme myös vuosittain yhteenvedon ja ajoittain kerromme tulevista matkoistamme.

Somekanavamme ja seuraajamäärämme

Yksittäisiä lukijoita blogillamme oli vuonna 2019 70 417 (Google Analytics, Users). Sivulatauksia oli 208 364.
Alkuvuodesta 2020 (-30.9.) lukijoita on ollut 46 739, erityisesti keväällä koronakaranteeni vaikutti lukijamääriimme merkittävästi.
Lukijoistamme 67% oli naisia ja ikäryhmittäin eniten lukijoita tulee ryhmästä 65+ (21%). Ikäryhmissä (4 kpl) välillä 25-64 luku on kussakin n. 20% eli lukijamme ovat melko tasaisesti kaikista ikäryhmistä.

Somekanavillamme oli seuraajia 30.9.2020  (31.12.2019):

Blogiyhteistöitä

Blogiyhteistöitä olemme tehneet rajallisesti muutenkin yleensä täyden matkaohjelmamme puitteissa – esimerkiksi tällaisia:

Kaikki yhteistyössä jonkun yrityksen kanssa tekemämme jutut, myös vanhemmat, löydät selaamalla blogimme Yhteistyössä-kategorian juttuja.

Näistä lukijamme pitävät

Alkuvuoden 2020 aikana julkaistuista jutuistamme suosituimpia olivat (30.6.2020 luvuilla, mikä tietysti suosii hiukan alkuvuonna julkaistuja juttuja):

Kestosuosikeistamme alkuvuonna 2020 luettiin edelleen näitä:

Maailmankartta, jonka kautta lukija löytää kirjoittamamme matkajutut maittain on myös yksi suosituimmista sivuistamme, kuten myös vähintään neljännesvuosittain päivittämämme matkasuunnitelmat -kategorian jutut. Myös raha kiinnostaa aina, eli kustannusyhteenvedot ovat suosittua lukemista!

Yhdessä ja kilvoitellen

Olemme mukana aikuisille suunnatussa blogiyhteisössä 40+blogit, kuten myös Rantapallon Matkakumppaneissa ja ParisRio –lentohakusivuston blogeissa.

TOP-10-MATKABLOGIT-2017Cisionin Suomen matkailublogien vuosittain julkaistavassa rankingissä Meriharakka sijoittui tammikuussa 2017 sijalle 6. Vuoden 2017 jälkeen uutta rankingiä ei ole julkaistu.

Viikottain päivittyvällä Blogit.fi –sivustolla olemme usein matkablogien kärjessä tuntumassa kuten myös someaktiivisuutta mittaavilla Underhoodin ja Someindexin sivuilla.

Olemme myös aktiivisesti mukana useammassakin Facebookin matkailuaiheisessa ryhmässä, kuten esimerkiksi Reissupostauksia ja Suomalaiset Reissaajat.

Twitterissä osallistumme #matkachat –keskusteluihin maanantaisin, jos vaan aihe ja aikataulumme sopivat.

Yhteisot

Meriharakka mediassa

Olemme kertoneet matkailuharrastuksestamme, erityisesti maabongauksesta, muutamissa lehtijutuissa ja jutelleet aiheesta pariin otteeseen radiossa ja televisiossa.

Save

Meriharakan viikkokirje

Viikkokirjeelläämme on jo yli 600 tilaajaa – tilaa omasi tästä:


Haluatko meidän kertovan tarinoitasi?

Olemme jatkuvasti avoimia uusille yhteistyökuvioille – jos olet matkailualan toimija tai median edustaja, ota yhteyttä!

  • pirkko.schildt(at)iki.fi
  • lasse.schildt(at)iki.fi

Käyntikortti