Meistä / About

(In case you’d rather read this in English)

Kayntikortti 130

Tervetuloa Meriharakoiden matkaan! Blogimme on maabongaustakin harrastavan senioripariskunnan matkablogi, johon on kertynyt jo tarinoita jo yli 130 maasta.
Tarinoiden julkaisun aloitimme jo vuonna 2004, joten saatamme hyvinkin olla vanhin suomenkielinen matkablogi. Tosin vanhimmat jutut kertovat enemmän matkailusta laineilla, eli purjehdusreissuistamme.

Matkustamme kaikkialle maailmassa, meille uusia maita suosien, mutta kerraten myös Eurooppaa, jonka kaikissa maissa olemme jo vähintään kertaalleen käyneet.
Kesäisin suosimme Suomea ja pitempien reissujen välissä poikkeamme mielellämme kiinnostaviin taidenäyttelyihin ja käymme katsomassa hyviä näytelmiä.

Blogistamme löydät myös maabongausharrastuksen perusteet ja omat maa- ja aluelukumme.

Matkoistamme kirjoitamme myös vuosittain yhteenvedon ja ajoittain kerromme tulevista matkoistamme.

Somekanavamme ja seuraajamäärämme

Yksittäisiä lukijoita blogillamme oli vuonna 2018 74 524 (Google Analytics, Users),
kasvua edellisestä vuodesta 11 % – tasaista kasvua siis (myös vuonna 2017 lukijamäärämme kasvoi 11%). Sivulatauksia oli 197 971.
Lukijoistamme 68% oli naisia ja ikäryhmittäin eniten lukijoita tulee ryhmistä
25-34 -vuotiaat (26%) ja 35-44 -vuotiaat (21%), mutta lukijoita on paljon myös ryhmissä 55-64 -vuotiaat (15%) ja yli 65-vuotiaat (13%).

Vuonna 2019 (01-09) yksittäisiä lukijoita on ollut 54 376 ja sivulatauksia 163 029.
Usein käytetyllä viikkotasolla yksittäisiä lukijoita on siis n. 1 400.

Somekanavillamme oli seuraajia 30.9.2019  (29.12.2018):

Niin Twitterin kuin Instagramin osalta olemme viime aikoina edelleen vähentäneet seuraamiemme tilien määrää, mikä vaikuttanee jossain määrin myös omiin seuraajamääriimme.

Blogiyhteistöitä

Blogiyhteistöitä olemme tehneet rajallisesti tiukahkon matkaohjelmamme puitteissa – esimerkiksi tällaisia:

Kaikki yhteistyössä jonkun yrityksen kanssa tekemämme jutut, myös vanhemmat, löydät selaamalla blogimme Yhteistyössä-kategorian juttuja.

Näistä lukijamme pitävät

Ensimmäisellä vuosipuoliskolla 2019 julkaistuista jutuistamme suosituimpia olivat:

Viimeksi kuluneen viiden vuoden suosituimmat jutut ovat:

Yleisemmin suosittuja aiheita blogissamme ovat kaikista matkoistamme jo useamman vuoden ajan tekemämme yksityiskohtaiset kustannusyhteenvedot ja julkiset palautteet käyttämillemme matkanjärjestäjille, esimerkiksi  Albatrosille, Arial Travelille, AventuralleOlympia Kaukomatkatoimistolle ja TSS Travel Services Scandinavialle.

Yhdessä ja kilvoitellen

Olemme mukana aikuisille suunnatussa blogiyhteisössä 40+blogit, kuten myös Rantapallon Matkakumppaneissa ja ParisRio –lentohakusivuston blogeissa.

TOP-10-MATKABLOGIT-2017Cisionin Suomen matkailublogien vuosittain julkaistavassa rankingissä Meriharakka sijoittui tammikuussa 2017 sijalle 6.
Vuoden 2017 jälkeen uutta rankingiä ei ole julkaistu.

Brandsomen blogien suosiota mittaavassa palvelussa olimme vuoden 2018 lopussa 43. seuratuin blogi. Blogit.fi –sivustolla olemme tyypillisesti matkablogien kärjessä tuntumassa, tätä kirjoitettaessa sijalla 1. Someaktiivisuutta mittaavilla Underhoodin ja Someindexin sivuillakin tapaamme olla kärjen tuntumassa. (Someindexin linkki viikolle 51/2018, mutta sen voi helposti sivustolla vaihtaa.)

Olemme myös aktiivisesti mukana useammassakin Facebookin matkailuaiheisessa ryhmässä, kuten esimerkiksi Reissupostauksia ja Suomalaiset Reissaajat.

Twitterissä osallistumme #matkachat –keskusteluihin maanantaisin, jos vaan aihe ja aikataulumme sopivat.

Yhteisot

Meriharakka mediassa

Olemme kertoneet matkailuharrastuksestamme, erityisesti maabongauksesta, muutamissa lehtijutuissa ja jutelleet aiheesta pariin otteeseen radiossa ja televisiossa.

Save

Meriharakan viikkokirje

Viikkokirjeelläämme on jo yli 500 tilaajaa – tilaa omasi tästä:


Haluatko meidän kertovan tarinoitasi?

Olemme jatkuvasti avoimia uusille yhteistyökuvioille – jos olet matkailualan toimija tai median edustaja, ota yhteyttä!

  • pirkko.schildt(at)iki.fi
  • lasse.schildt(at)iki.fi

Käyntikortti