Tervuren, Belgia

Tervuren musical roundabout
Tervuren musical roundabout

Musikaalinen liikenneympyräSyksyn toinen työmatka suuntautui Belgiaan, Brysselin liepeille Tervureniin, missä SASin Credit Risk ja tällä kertaa myös Credit Scoring -projekteissa työskentelevät konsultit vaihtoivat kuulumisia. Tällä(kin) kertaa erityisen mielenkiinnon aiheena useissa projekteissa tuntui olevan viranomaisraportointi.
Paitsi kolmipäiväinen kokous (josta perjantain jätin väliin ja palasin Suomeen jo torstaina), ohjelmassa olisi ollut tarjolla kiertokävely Brysselissä (jonka senkin jätin väliin! – onhan sitä tullut siellä joskus käveltyä …) ja illallinen torstaina, mutta toki Finnairin lentokoneruoka päihittää sikäläiset ravintolat :-)
Keskiviikon lounaalla sentään juttelin mielenkiintoisen kolleegan kanssa – siis oikeasti on olemassa ihmisiä, jotka asuvat ja elävät Venetsiassa! Valitteli, että lähes vuoden ympäri kaupungin kansoittavat turistimassat kyllä hiukan haittaavat elämää!

Jutun otsikkokuva Wikimediasta (kuva: Horst J. Meuter) lisätty 19.12.2020
Tämä taiteilija Tom Frantzenin teos Le Bandundu Water Jazz Band liikenneympyrässä olin niin hieno, että nappasin siitä aikoinaan kännykällä tuon pienen suttuisen kuvan taksin ikkunasta.

Tämä vierailu Tervurenissa oli jo vuoden toinen. Ensimmäisen kerran kävin Tervurenissa Credit Risk Workshopissa ja helmikuussa.

Silloin  SAS Instituten in Basel II -projekteissa työskentelevien konsulttien tapaamisen pääteemoja oli CEBSin tammikuussa julkaisema COREPin raportointikehikko. Siis mikä? Common reporting framework eli vakavaraisuustiedonkeruuseen liittyvä raportointikehikko. Mikä CEBS? – siis Committee of European Banking Supervisors eli Euroopan pankkivalvojien komitea.Suomessa tähän liittyvät soveltamisohjeet määrittelee Rahoitustarkastus eli Rata.

Tässä vielä ryhmäkuva – Risk Management consultants in Europe:

Group picture from Tervuren

Tervuren, joka sijaitsee siis Brysselistä lounaaseen, on muuten luultavasti parhaiten tunnettu Belgian kuninkaan entisestä kesäpalatsista, joka on nykyisin Afrikka-museo. Museoon en kummallakaan työmatkoilla kuitenkaan ehtinyt.

Tervuren
Museon kuva Wiki Voyagesta, lisätty 17.12.2020.
Tags from the story
, ,
Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *